Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Kodak Pixpro S-1

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Odp: Kodak Pixpro S-1

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Aż się boję dociekać, kto produkuje dla Asia Optical of Taiwan. Chociaż kto wie, może na samym końcu łańcucha jest Leica Germany
    Zazwyczaj Taiwańskie firmy mają jedną fabrykę, lokalnie, na Taiwanie, a jak potrzeba więcej fabryk, to budują w Chnach (głównie), a do tego mała dywersyfikacja na Filipinach, Malezji, Tajlandii ... To ambitny naród, i jeśli jest to produkowane na Tajwanie, to nie ustępuje jakością produkcji japońskiej, z resztą najwięcej chyba robią dla Japończyków właśnie.

---------- Post dodany o 11:50 ---------- Poprzedni post był o 11:41 ----------

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    W przypadku ładowania po USB otwiera to drogę do użycia power banków.
    Bardzo dobry pomysł, myślę, że w przyszłości, akku bedzie wbudowane w body. Jedna klapka do wyłamywania mniej, więcej miejsca na sam akumulator (więc większa pojemność onego). Podróżnikowi wystarczy jedna ładowarka na telefon i aparat - na Taiwanie już teraz na busstopie można podładować sobie smartfona z gniazdka USB (jeśli dach jest z fotoogniw). A jak zabraknie energii w akku to podpinamy power bank i po kłopocie.

| OlyJedi Awatar WoRaS
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Zapis do DNG i ładowanie akumulatora po USB to ciekawe dodatki. W przypadku DNG nie martwimy się o aktualizacje dotychczasowego oprogramowania, chyba że jest bardzo stare. W przypadku ładowania po USB otwiera to drogę do użycia power banków.
    Dokładnie z tego powodu brak DNG w Olympusie mi przeszkadza (no ale ja się przesiadłem z Pentaxa).

...ale S-1 chyba raczej i tak nie kupię
    Pozdrawiam, Tomasz
    http://www.tomaszworek.com/

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Bardzo dobry pomysł, myślę, że w przyszłości, akku bedzie wbudowane w body. Jedna klapka do wyłamywania mniej, więcej miejsca na sam akumulator (więc większa pojemność onego).
    Świetny pomysł - jak padnie aku, wymienimy całe body

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez cube007 Zobacz posta
    Świetny pomysł - jak padnie aku, wymienimy całe body
    A jak Ci pada migawka to też od razu kupujesz nowe body? Padnie akku to wysyłasz do serwisu i Ci wymieniają ... choć dlaczego miałby paść? A 1000 cykli ładowania starczy na ile lat użytkowania ...

PS
    Na Twoim miejscu raczej nie kupował bym tableta, smartfona, czy innego nowoczesnego przenośnego kompa, bo one mają wbudowane niewymienne akku ...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

A jak Ci pada migawka to też od razu kupujesz nowe body? Padnie akku to wysyłasz do serwisu i Ci wymieniają ... choć dlaczego miałby paść? A 1000 cykli ładowania starczy na ile lat użytkowania ...

PS
    Na Twoim miejscu raczej nie kupował bym tableta, smartfona, czy innego nowoczesnego przenośnego kompa, bo one mają wbudowane niewymienne akku ...
    To jest bez sensu z innego powodu. Jeśli gdzieś jadę, zabieram ze trzy naładowane aku. A tak co? Zabiorę trzy naładowane korpusy?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    To jest bez sensu z innego powodu. Jeśli gdzieś jadę, zabieram ze trzy naładowane aku. A tak co? Zabiorę trzy naładowane korpusy?
    a widzisz może to jest myśl, masowo produkowany tani korpus z niewymienną baterią kup trzy czwarty gratis.

My tu gadu, gadu a aparat jak był brzydki i nieciekawy takim pozostał.
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

W św. Mikołaja też wierzysz, tak jak w 1000 cykli ładowania? Migawka nigdy mi nie padła, ogniwa tak - zarówno chiński no-name, jak i markowe sprzęty.
    Ponadto, aku wraz z wiekiem i kolejnymi cyklami traci swoje właściwości. Załóżmy optymistycznie, że osiągnę te 1000 cykli - ile mam początkowej wydajności po 800-900 cyklach, 10%? Jak czymś takim fotografować? Oczywiście, że serwis wymieni ogniwo - za odpowiednia opłatą. No bo przecież o to chodzi, w zintegrowanych rozwiązaniach...

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Nie, weźmiesz sobie power bank i będziesz fotografował z dyndającym na kabelku zasilaniem - ewentualnie poszukasz jakiegoś tajwańskiego przystanku autobusowego

Cytat Zamieszczone przez inkoguto Zobacz posta
    My tu gadu, gadu a aparat jak był brzydki i nieciekawy takim pozostał.
    Kwestia gustu - IMO fajnie, ze wreszcie ten aparat wchodzi do sprzedaży. Inna sprawa, że jeśli za mocno się przywiążą do początkowej ceny korpusu - 499$ - to sukcesu raczej nie będzie...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Nie wiem skąd ten brak wiary w 1000 cykli ładowania ; ) Laptop zrobił mi już 800 a wydajność moim zdaniem to jakieś 70% ; )

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Wraz z korpusem zapowiadane były obiektywy w tym 400mm. Czekam i nie mogę się doczekać. Obecna cena PanaOlka w tym segmencie to delikatnie mówiąc, e- nic nie powiem bo wyjdzie że jojcze

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    388
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Wraz z korpusem zapowiadane były obiektywy w tym 400mm. Czekam i nie mogę się doczekać. Obecna cena PanaOlka w tym segmencie to delikatnie mówiąc, e- nic nie powiem bo wyjdzie że jojcze
    O ile pamietam ten 400mm miał być manualny. Podejrzewam, że za podobne lub mniejsze pieniądze kupisz jakiegoś Ssamyanga czy Tokinę do zamocowania przez przejściówkę i funkcjonalność będzie zbliżona.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)