Jeśli ktoś kopiuje to raczej Fuji od Panasonic
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4065
Leica 25mm 4/3 to już prawie historia.
Ciekaw jestem dlaczego teraz Panasonic zdecydował się wypuścić podobny obiektyw?? czy chce zwiększyć funkcjonalność niektórych aparatów aby mogły powalczyć z zaawansowanymi kompaktami APS (Ricoh GR, Nikon A czy Fuji X100)... Mały korpus + dobry uniwersalny obiektyw?
Sam myślałem o zaawansowanym kompakcie ale wygrał GX1 +14mm.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Powtórzę za poprzednikami : nie rozumiem po co powstał . Mam 14/2.5 i chętniej bym widział coś szerszego i jaśniejszego typu 12/2.0 i bardziej płaskiego ale w niższej cenie . Rynek zweyfikuje potrzebę powstania tego szkła.
pozdrawiam Krzysiek
15, 25, 45, 75 w sumie fajny szereg.
PS
10 i 7,5 wpasowywałyby się w logikę szeregu.
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 6.03.14 o 13:45
Po to żeby innowiercy nie miałczeli na (tym też) forum jakie to fe jest 14/2.5
Posłuchaj Sławka Łosowskiego i nowego KombII albo Slayera z Bostaphem i np. Hell Awaits Hardening of arteries albo Varius Manx bez Anity.
Zeiss tylko w Wielkiej Brytanii ma więcej zamówień na Otusa niż się spodziewali ogółem.
Będzie drogie, ale zobacz z jakiego poziomu startowały 12-35-100X a jaka jest ich cena dzisiaj; 40-150/2.8 jeszcze nie ma w sprzedaży
To szkiełko to powrót do korzeni: super małe, super optyka, super światło (jak na rozmiar).
Ps Ja też czekam na takie 10/1.7 w "Lajce", może być od Oly![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 7.03.14 o 00:45
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Pewnie, że lepiej mieć więcej niż mniej szkieł w ofercie. Jeśli to hipotetyczne 10/1.7 by powstało to pewnie nie będzie naleśnikiem .
Skoro powstał druga wersja 20/1.7 to może powstanie lifting 14/2,5 na 14/2.0 ?![]()
pozdrawiam Krzysiek
A po co powstały 20/2,8 do NEXa i 20/2,8 do Samsunga NX? Po to by miały swoich fanów, chyba.
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Może będzie update oprogramowania do Olków żeby pierścień działał, ale osobiście czarno to widzę.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA