Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 181

Wątek: Olympus PEN E-PM2

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-PM2

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    (typu VLC)
    Miałem to samo odpisać, ale jak zwykle byłem Za Wodą choć przed kompem.
    VLC obok FileFormatConverters to obowiązkowa pozycja po instalacji systemu.

/off
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Na 43R pojawił się wpis czytaj: PLOTKA, że linie PM i P mają zostać zaorane ponieważ się słabo sprzedają. Drogi Olku: na pożegnanie dopisz kilka linijek kodu tak by były opcje 24/25 kl/s w wideo a dekoder podkręć do 30-40 Mb/s. Ani jeden egzemplarz nie zostanie, nawet refurby a i Dłolców przybędzie. O Boziu, ile lat im zajmie zorientowanie się, że świat jednak chce "filmiki" obok zdjęć. Ps premiera nowej serii maj/czerwiec br. Trzymam kciuki, że zobaczę też nowe fajne szkiełka.
    A jest tam 60 klatek? Bo te 24 to wygląda nienaturalnie - jak jakiś teatrzyk, gdy się biegające dzieci nagrywa.
    Fujifilm X10

| OlyJedi
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Bo przy 24 klatkach należy używać czasu 1/50s aby ruch był płynny. Jak czas będzie zbyt krótki, to ruch będzie nienaturalny.
    Filmy kinowe są w 24 klatkach i ruch wygląda płynnie właśnie dzięki odpowiedniemu czasowi naświetlania.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Na 43R pojawił się wpis czytaj: PLOTKA, że linie PM i P mają zostać zaorane ponieważ się słabo sprzedają. Drogi Olku: na pożegnanie dopisz kilka linijek kodu tak by były opcje 24/25 kl/s w wideo a dekoder podkręć do 30-40 Mb/s. Ani jeden egzemplarz nie zostanie, nawet refurby a i Dłolców przybędzie. O Boziu, ile lat im zajmie zorientowanie się, że świat jednak chce "filmiki" obok zdjęć. Ps premiera nowej serii maj/czerwiec br. Trzymam kciuki, że zobaczę też nowe fajne szkiełka.
    A jak dopisza to zobowiazujesz sie wykupic caly stan magazynowy?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    A jak dopisza to zobowiazujesz sie wykupic caly stan magazynowy?
    Z mojej strony na pewno by był monitoring 20g/dobę FM, ebay i alle. 4 sztuki brałbym od ręki, może pięć.
    Dziwne pytania zadajesz, szczególnie kiedy historia GH13 czy GH23 jest dostępna pod klikiem w Google.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Z mojej strony na pewno by był monitoring 20g/dobę FM, ebay i alle. 4 sztuki brałbym od ręki, może pięć.
    Dziwne pytania zadajesz, szczególnie kiedy historia GH13 czy GH23 jest dostępna pod klikiem w Google.
    Nic dziwnego w tym pytaniu nie widzę. Mam wrażenie ze przeceniasz ilość osób zainteresowanych takim video a zwłaszcza w body takim jak em czy ep

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

i co się dziwić temu zaoraniu...

Linia PM - ani to małe - bo brakuje w ofercie Olympusa dobrych, jasnych, naleśnikowatych obiektywów więc jak ktoś szuka małego aparatu to sięgnie raczej po ZX-2 i podobne. Nie jest też to tanie - że niby taka myśl że jak małe to tanie - ale taniej wychodzą lustrzanki C i N. Więc wcale mnie nie dziwi że linia zostanie zaorana.

Linia P - taki E-P5 to naprawdę zacny aparat. Tylko czy naprawdę musi kosztować tyle ile kosztuje? Jego problem nie leży w nim samym tylko w konkurencji której musi stawić czoła: X100s, X-E2, X-M1, X-A1, GX7 czy różne soniaki...

szkoda, tylko że jeśli Olympus nie umie znaleźć rynku dla swoich produktów a to może się skończyć zaoraniem całego m4/3

mam nadzieję że to była tylko PLOTKA, że tak naprawdę to jest inaczej i że aparaty Olympusa sprzedają się świetnie... tylko że ostatnio byłem parę dni we Włoszech. Podglądałem przy okazji czym robią zdjęcia turyści - królowały lustrzanki - Canony, Nikony a także pojedyncze Sony i Pentaxy. Stosunkowo niewiele kompaktów - ten segment został chyba skutecznie wyparty przez smartfony. Widziałem jakieś pojedyncze NEXy i jednego Fuji X100s (nie licząc mojego). Nie zauważyłem żadnego aparatu m4/3
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Nie zauważyłem żadnego aparatu m4/3
    Przepraszam, musiałem zostać na miejscu
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Przepraszam, musiałem zostać na miejscu
    Wybaczam Ci, nie Twoja to wina
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Nic dziwnego w tym pytaniu nie widzę. Mam wrażenie ze przeceniasz ilość osób zainteresowanych takim video a zwłaszcza w body takim jak em czy ep
    Trudno nie przyznać ci racji. Taki np. Samyang zrozumiał i powstało Edu Janko. Uważam, że taki np. Robin Wong powinien pokazać krótkim filmikiem jak zgasić słońce taką krzywą i porównać to do konkurencji. Powinien to zrobić wtedy kiedy jeszcze ta nie miała Krzywej.
    To samo jego odpowiednik w USA. Ja np. dowiedziałem się o tym od Janka, tu kolejny problem: skomplikowane menu, nikt nie przeczyta "głupiej" instrukcji, ta powinna zostać zaorana. Najważniejsze funkcje przydatne w realu nie jakieś nfc czy wifi i inne drama-ty powinny zostać nagrane w kanale YT OLY. Krótkie filmiki funkcja: przykład my/konkurencja.

Czy przeceniam? (Za Jankiem) zrób stop klatkę na filmiku komórki, potem Oly (17 Mb/s), potem EM1 (Oly max czyli 24 Mb/s), potem prosto z pudełka GH2@HBR na 28 Mb/s, potem lekki hack do 40 Mb/s. Taki filmik-porównanie by ludziom dużo uzmysłowił. Specjalnie nie ująłem tu GH2 na 140 Mbs czy GH3 na 50 Mbs w IBP, GH4 to póki co fantastyka.

Jest układ biznesowo-sponsorski i Oly nie może podskoczyć. Przestraszyli 5-osiówki i starych, tanich manuali. Szkoda bo widać, że Oly ledwie dyszy a wystarczy tak niewiele.
    cały dzień Plejstejszyn.

Uprawnienia umieszczania postów