O teraz moje klimatyno ale tu pora na tanki i ich ofensywe.
88
89
90
![]()
O teraz moje klimatyno ale tu pora na tanki i ich ofensywe.
88
89
90
![]()
Jacek
www.jackowlew.pl
Operator, skąd ty tą Justynę "wytrzasnołeś" ? Miałem przyjemność popracować na niej troszkę, z Zośką tez była mała przygoda, a głównie siedziałem na Annie, o ile mówi Ci to coś![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Jacek
www.jackowlew.pl
Aż mi się gęba w pracy nie zamykała00 01 01 180 200 180 200 ..... i tak w kółko przez 4 godziny
trwał monolog z Anką
![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Jacek
www.jackowlew.pl
Noooo![]()
Jacek
www.jackowlew.pl
Interesująca wrzutka. Nr 88 przedstawia radziecki czołg ciężki IS-3 z czasów II W.Ś. Nr 89 to japoński czołg pływający Typ 2 Ka-Mi używany w tym samym okresie. Nr 90 ukazuje francuskie wozy pancerne. Z prawej jest lekki opancerzony pojazd Renault UE Chenilette, a z lewej widzimy lekki czołg piechoty Renault FT-17 z okresu I W.Ś. Przy tej konstrukcji warto dopisać kilka zdań, gdyż był to pierwszy czołg, który wyznaczył kanon budowy tego typu wozów aż do dziś. Konstrukcja wydająca się obecnie czymś pospolitym, była ówcześnie nowatorska : obrotowa wieża z uzbrojeniem, przedział załogi w przedniej części oraz przedział napędowy z tyłu maszyny. Warto dodać, że wozów tego typu używało polskie wojsko - był to pierwszy czołg na wyposażeniu polskiej armii używany jeszcze w czasie II W.Ś.
Było kilka odmian Zofii. Na której pracowałeś? Co do Anny, to nie kojarzę tego typu. Napisz jak dokładnie nazywał się ten sprzęt.
Bądźmy precyzyjni - jest to Muzeum Inżynierii Miejskiej w Krakowie. Zapomniałeś napisać, że fotografie przedstawiają w kolejności : Warszawę 201, Mikrusa MR-300 i Junaka M10. Zapytam z ciekawości czym robiłeś te zdjęcia?