A tymczasem ceny spadają. Po sprzedaży 12-50 i skorzystaniu z cash backa, wychodzi 3 tys. za nowe body.
http://www.e-fotojoker.pl/olympus-om...2-50mm---pasek
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Nie, nie interesuje mnie nastepca E-M5, podobnie nie interesuje mnie linia OMD bo nie podobają mi się lustrzankowo wyglądające korpusy, ciekaw jestem czy fazowy AF trafi do PENa.
Akurat mnie interesuje współpraca ze szkłami 4/3, ale najprawdopodobniej czujniki fazowe wpływają na lepsze funkcjonowanie C-AF - a może zainteresować już większą ilość potencjalnych amatorów PENa.
---------- Post dodany o 15:48 ---------- Poprzedni post był o 15:46 ----------
Body E-M5 to ja mogłem kupić poniżej 2500zł w październiku ubiegłego roku i to bez konieczności sprzedawania 12-50 oraz korzystania z cash back![]()
A ja piszę, że Olympus zdziera ostatnią skórę z użytkowników w Polsce, oj zdziera
2500zł to cena w normalnym sklepie z 10% VAT (czyli cena z zarobkiem dla producenta, hurtownika, detalisty i administracji państwowej), więc odliczając 10% ichniego VAT dodając 6% cła dodając 23% naszego VAT mamy kwotę poniżej 3000zł - da się taniej, nie krzywdząc nikogo?
Tyle, że jeszcze trzeba ten kontener do EU wysłać, co nie zmienia faktu, że ździera. Inna sprawa, że masz tylko rok gwarancji. Gdybym mial wybor 2500 zl i rok gwarancji i 3000 zl i 2 lata wybrałbym 2 lata.
Słyszał może ktoś jakieś ploty o PENie z wizjerem? Ten wystający kominek w E-M5 coraz częściej wystawia moje nerwy na próbę
PEN-F, PL 15/1.7, mZD 45/1.8