Bardzo mi się podobają te zdjęcia:
http://www.fujifilm.com/products/dig...sample_images/
Bardzo mi się podobają te zdjęcia:
http://www.fujifilm.com/products/dig...sample_images/
Czy AF-C jest trzeciorzędową cechą? podam przykład:
(E-M5 + 45/1,8 )
No i co z tego że konik ładnie zapozował jeśli AF nie trafił, a dokładniej mówiąc ustawił się na wzorze siatki bo tam łatwiej kontrast złapał. Zdjęć koni robię (próbuję robić) dużo i dobry AF jest dla mnie ważną cechą. Dlatego interesuje mnie czy buńczucznie zapowiadany w X-T1 tryb seryjny z ciągłym AF jest prawdą czy tylko marketingową ciekawostką.
@Jan_S to się okaże. Bardzo możliwe, że jednak dopracowali ten tryb.
PS. Zdjęcie tego konika nie wygląda zachwycająco. Stara lustrzanka (chociażby E-30) dałaby spokojnie radę. Wierzę, że to może być bardzo irytujące biorąc pod uwagę cenę Em5.
Ostatnio edytowane przez maestro ; 28.01.14 o 14:34
Były: Olympus E-30, ZD 14-54 II, ZD 50 2, ZD 35 3.5, ZD 9-18, E-510 (dual kit)
Są: Olympus E-Pl3, 14-42IIR, Panasonic GX7, mZD 45 1.8, mZD 12-40/2,8, Panas 20/1,7II, mZD 15/8, mZD 60/2.8.
No widzisz, nawet czytając to samo zdanie inaczej je interpretujemy. Bo gdyby AF-C działało poprawnie to już przestałoby by być gadżetem? Ja też uważam, że nie działa tak jak powinno ale gadżetem tego rozwiązania bym nie nazwał nawet biorąc pod uwagę to co zacytowałeś.
Na anglojęzycznym forum jest całkiem spora grupa osób, które używają wyłącznie AF-C i uważają, że działa lepiej niż AF-S.
Co do tytułu to faktyczni nie przystoi i wygląda jakbyś na siłę starał się zwiększyć zainteresowanie wątkiem chwytliwym i kontrowersyjnym tytułem. A aparatu nawet w rękach nie miałeś. Trudno przy takim tytule będzie rzeczowo dyskutować o tym modelu. Może trzeba nowy wątek założyć bez zbędnych znaków zapytania?
Są: Olympus E-Pl3, 14-42IIR, Panasonic GX7, mZD 45 1.8, mZD 12-40/2,8, Panas 20/1,7II, mZD 15/8, mZD 60/2.8.
Tak z ciekawości zapytam jaki tryb AF miałeś ustawiony? Wiem, że AF-C ale jeszcze można wybrać wielopolowy, jedna ramka, itd. Wydaje mi się jakby była 1 ramka w centrum kadru to AF powinien trafić. Tak robiłem moim bezlusterkowcem nadjeżdżający autobus i zawsze trafiał. Fakt tylko, że miałem łatwiej jeśli chodzi o miejsca kontrastowe.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Napisałem do adminów prośbę o zmianę tytułu jeśli on Was tak drażni. Wszakże dla mnie otwarte zostaje pytanie - czy X-T1 będzie hitem i zagoni do kąta konstrukcje konkurencji, czy też okaże się że prasowe zapowiedzi były tylko wciskaniem kitu.
---------- Post dodany o 14:12 ---------- Poprzedni post był o 14:09 ----------
tu było aktywne jedno pole w miejscu gdzie chciałem mieć głowę konia... Próbowałem kombinacji różnych ustawień i efekty były zazwyczaj podobne. Żywe zwierzęta jednak nie poruszają się tak równomiernie i przewidywalnie jak autobusy.
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
Mnie tytuł nie razi. Nic, a nic. Jest zadziorny i tyle.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Jan_S to może tytuł bez sugerowania, że to kit. Wiadomo jest to topowy model i raczej porównanie do kitu nie przystoi. Jak coś to "X-T1 - godny rywal EM1 ?, ale chyba najlepszy byłby tytuł bez sugerowania czegokolwiek. Przyjdą pierwsze testy, ocena pierwszych użytkowników i wszystko się wyjaśni. Każdy według siebie oceni jego zalety i wady na podstawie tego czego się dowie, ewentualnie z własnych obserwacji (niestety tylko ci, którzy będą mieli to szczęście)