Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 69

Wątek: Olympus E-M10 - zapowiedź

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    82
    Moja galeria

Odp: Olympus E-M10 - zapowiedź

Mnie się podoba, ale poczekajmy na szczegóły, co z niego faktycznie wytną a co pozostawią/ulepszą.

---------- Post dodany o 15:47 ---------- Poprzedni post był o 14:12 ----------

http://www.43rumors.com/ - rysunek pozdrawiam

dzarro
    Gość

Może wreszcie jakiś tańszy/prostszy dodatkowy grip zrobią. Jest też pytanie czy nie zrezygnują z gibanego LCD. Poza tym - jeśli cena będzie rzeczywiście poniżej 600 euro - wreszcie będzie mocna konkurencja dla serii G Panasa.

Mieszka w
    Wekowo
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Z nowych zdjęć wynika, że ekranik będzie odchylany. A większy grip w normalnej cenie (najlepiej gratis w promocji Olympusa na wprowadzenie modelu, jak to bywało np. w UK przy innych body) przydałby się czasem przy większych szkłach.

dzarro
    Gość

A są już zdjecia body z gripem?

Mieszka w
    Wekowo
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Z gripem nie widzialem. Samego aparatu kilka fotek, tez z widocznym tylnym odchylanym ekranem, jest na 43rumors.com

dzarro
    Gość

Są też plotki, że cena w Brytanii będzie ok 700 funtów - więc jest obawa, że w tym aspekcie będzie "po Olkowemu"(oby nie).

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Wymieńcie chociaż jeden argument przemawiający za tym aparatem na niekorzyść E-M5. Jeżeli w podobnej cenie będą oba, to ja wolę OM dziadka.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Arrow Odp: Olympus E-M10 - zapowiedź

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Wymieńcie chociaż jeden argument przemawiający za tym aparatem na niekorzyść E-M5. Jeżeli w podobnej cenie będą oba, to ja wolę OM dziadka.
    Trudno ocenić, który ma być lepszy jeśli nie znamy nawet jego pełnej specyfikacji em10, bo jeszcze nie został opublikowany.
    Mogę napisać za to czego oczekiwałbym po takim em10, jako tańszej wersji em1 (gdyby było jak e-30 względem e-3):
    1. Lepsze wideo jak w em1
    2. Lepsze AF-C jak w em1
    3. Wbudowana lampka
    4. Migawka do 1/8000

Jeśli te 4 rzeczy różniły by go od em5, to mimo braku IBIS i małych rozmiarów uważałbym em10 za lepszy aparat, ale czy wart 700 funtów...
    Cytat Zamieszczone przez Sotcheva Zobacz posta
    Z gripem nie widzialem. Samego aparatu kilka fotek, tez z widocznym tylnym odchylanym ekranem, jest na 43rumors.com
    Martwi mnie to, że nie widzę żadnej klapki na USB, HDMI i mikrofon z lewej strony, ani portu rozszerzeń AP-2, pod LEDy, czy mikrofon SEMA-1
    Oby były po prawej, choć w mało prawdopodobne by było wejście 3,5mm pod mikrofon (nie było go także w em5) - minus do wideo.
    Guzikologia znowu nie zaskakuje pozytywnie ilością choćby FN. No ale czego się podziewać po jeszcze mniejszym od em5 body.
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 25.01.14 o 18:34

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Lepsze wideo raczej nie (chyba że się dogadali z Panasem), AF-C bez matrycy "fazowej" też się lepszy nie zapowiada, migawka 1/8000 mi na grzyba (filtr ND8 mi załatwia sprawę, choć mało jest sytuacji żeby był potrzebny). Jedyne co mnie kusi to lampka No i nowszy procesor pewnie skoryguje w locie CA w JPG.

Jeżeli jeszcze obetną stabilizację i uszczelnienia, dadzą stary wizjer to nie wiem czym mógłby kusić. Ceną chyba. Ceną E-PL5 + VF-4 najwyżej. Poczekamy - zobaczymy.
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

a wiecie może czy będzie współpracował z dużymi 4/3? czy to zarezerwowane jest na razie dla serii EMx?