Strona 106 z 164 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.051 do 1.060 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Poprzednie zdania też można do tego dopisać, będzie pasowało
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Nyny, do jakiego sportu??
    do szachów? skoków z trampoliny? Siatkówki?
    Jazdy konnej?

fotografowałem- jako widz niestety, różne sporty. Piłkę nożną, siatkówkę, pływanie, skoki przez przeszkody.
    i każda z tych sytuacji byla zupełnie inna.
    Do tych dynamicznych zwlaszcza...

Ogladalem kiedys coprawda w TV, fragmenty meczu szachowego gdzie byla ciemna sala, i jedna mala lampka nad zawodnikami, wiec AF mialby co robic, i sadze ze iso3200 mogloby wtedy byc przymalo.
    I nie jestem pewien czy kazdy aparat by temu podolal, na odpowiednim poziomie zdjec rzecz jasna.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Reasumujac z punktu widzenia innej (nie wiem czy mniejszej czy wiekszej) rzeszy ludzi, kompletnie beznaczeniowy taki tytul aparatu.
    Tak samo jak "beznaczeniowe" sa tytuly samochodu roku, telewizora roku itp itd. Bo zawsze sie znajdzie jakis z jakas lepsza cecha.
    W cala reszte dywagacji nie wdaje sie z Toba, jak pisalem temat fotografii sportowej jest mi obcy.

W ostatniej kwestii, nie ma wystarczajacej ilosci kl/s...
    Nie? 10 kl/s to wynik na zblizonym poziomie do Nikona D3/D4, chyba odpowiednich maszyn do fotografii sportowej?
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    ...

Nie? 10 kl/s to wynik na zblizonym poziomie do Nikona D3/D4, chyba odpowiednich maszyn do fotografii sportowej?
    On ma te klatki przy pracującym AF, czy odpoczywającym?
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Jak czytam dyskusję z ostatnich kilku stron to mam wrażenie, że gdyby chociaż raz gdzieś napisano "E-M1 jest gówniany", to wszyscy byliby szczęśliwi
    Równie dobrze można się zastanawiać czemu Fiat 500 został wybrany samochodem roku, skoro nie mogę nim przewieźć żony, dziecka, psa, teściowej, bagaży i kompletu rowerów dla wszystkich, gdy jedziemy na wycieczkę.
    The question is, who cares?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Jak czytam dyskusję z ostatnich kilku stron to mam wrażenie, że gdyby chociaż raz gdzieś napisano "E-M1 jest gówniany", to wszyscy byliby szczęśliwi
    Równie dobrze można się zastanawiać czemu Fiat 500 został wybrany samochodem roku, skoro nie mogę nim przewieźć żony, dziecka, psa, teściowej, bagaży i kompletu rowerów dla wszystkich, gdy jedziemy na wycieczkę.
    I "czysta" nie wyciąga :P

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Tak samo jak "beznaczeniowe" sa tytuly samochodu roku, telewizora roku itp itd. Bo zawsze sie znajdzie jakis z jakas lepsza cecha.
    W cala reszte dywagacji nie wdaje sie z Toba, jak pisalem temat fotografii sportowej jest mi obcy.
    Caly problem jest taki, ze jesli taki werdykt ocenia gro ludzi, organizacja, czy inne zrzeszenie (chocby EIZA), moze byc bardziej miarodajny i miec znamiona uniwersalnosci, jednak jesli owa metke wyrokuje jeden zawodowiec, to sila rzeczy nie bedzie to zbytnio miarodajne.

ehehehhee
    Taaa D4, i co jeszcze....
    Warto czasami poczytac, albo samemu potestowac, a nie sucho wierzyc folderom reklamowym.
    On nawet nie ma tyle ile poczciwy D300s, ktory go chlosta i batozy w tym wzgledzie.

Tak po prawdzie to M1 zmierzyli 9kl/s., ale....
    ....i tu jest clue sprawy, dla raz ustawionej ostrosci (czyli ustawil ostrosc dla pierwszego zdjecia, i pozostale 8 zrobil dla zblokowanej ostrosci i ekspozycji)...
    Natomiast przytoczony przec Ciebie D4 (11kl/s), czy nawet taki dziadek D300s (8kl/s z gripem) wala seria z permamentnym AF, i to robi duuuuuza roznice, wrecz gigantyczna, a jak do tego dodac fenomenalny tryb AF-C ze sledzeniem 3D, to juz nie ma o czym wogole dyskutowac.

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 31.12.13 o 15:18
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

ja dodam coś od siebie i spróbuję się nie powtarzać bo chyba już napisano wszystko o wadach i zaletach EM1... ale o tym że bardzo szybko ładują się baterie w porównaniu do tych z dużych korpusów 4/3 to jeszcze nie wspomniano... a to mnie najbardziej zaskoczyło bo o reszcie wiedziałem już przed zakupem... pozdrawiam

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Najlepsze moim zdaniem to Moominka
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

| OlyJedi Awatar GoBo
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

No i ogłosili Best Mirrorless Interchangeable Lens Camera of 2013 - Winner: Olympus OM-D E-M1

http://www.dpreview.com/news/2014/01...sults-are-in/7
    Polecam się

Uprawnienia umieszczania postów