Poprzednie zdania też można do tego dopisać, będzie pasowało![]()
Poprzednie zdania też można do tego dopisać, będzie pasowało![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Do tych dynamicznych zwlaszcza...
Ogladalem kiedys coprawda w TV, fragmenty meczu szachowego gdzie byla ciemna sala, i jedna mala lampka nad zawodnikami, wiec AF mialby co robic, i sadze ze iso3200 mogloby wtedy byc przymalo.
I nie jestem pewien czy kazdy aparat by temu podolal, na odpowiednim poziomie zdjec rzecz jasna.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Tak samo jak "beznaczeniowe" sa tytuly samochodu roku, telewizora roku itp itd. Bo zawsze sie znajdzie jakis z jakas lepsza cecha.
W cala reszte dywagacji nie wdaje sie z Toba, jak pisalem temat fotografii sportowej jest mi obcy.
Nie? 10 kl/s to wynik na zblizonym poziomie do Nikona D3/D4, chyba odpowiednich maszyn do fotografii sportowej?W ostatniej kwestii, nie ma wystarczajacej ilosci kl/s...
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Jak czytam dyskusję z ostatnich kilku stron to mam wrażenie, że gdyby chociaż raz gdzieś napisano "E-M1 jest gówniany", to wszyscy byliby szczęśliwi
Równie dobrze można się zastanawiać czemu Fiat 500 został wybrany samochodem roku, skoro nie mogę nim przewieźć żony, dziecka, psa, teściowej, bagaży i kompletu rowerów dla wszystkich, gdy jedziemy na wycieczkę.
The question is, who cares?
Caly problem jest taki, ze jesli taki werdykt ocenia gro ludzi, organizacja, czy inne zrzeszenie (chocby EIZA), moze byc bardziej miarodajny i miec znamiona uniwersalnosci, jednak jesli owa metke wyrokuje jeden zawodowiec, to sila rzeczy nie bedzie to zbytnio miarodajne.
ehehehhee
Taaa D4, i co jeszcze....
Warto czasami poczytac, albo samemu potestowac, a nie sucho wierzyc folderom reklamowym.
On nawet nie ma tyle ile poczciwy D300s, ktory go chlosta i batozy w tym wzgledzie.
Tak po prawdzie to M1 zmierzyli 9kl/s., ale....
....i tu jest clue sprawy, dla raz ustawionej ostrosci (czyli ustawil ostrosc dla pierwszego zdjecia, i pozostale 8 zrobil dla zblokowanej ostrosci i ekspozycji)...
Natomiast przytoczony przec Ciebie D4 (11kl/s), czy nawet taki dziadek D300s (8kl/s z gripem) wala seria z permamentnym AF, i to robi duuuuuza roznice, wrecz gigantyczna, a jak do tego dodac fenomenalny tryb AF-C ze sledzeniem 3D, to juz nie ma o czym wogole dyskutowac.
pozdro
Ostatnio edytowane przez nyny ; 31.12.13 o 15:18
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
ja dodam coś od siebie i spróbuję się nie powtarzać bo chyba już napisano wszystko o wadach i zaletach EM1... ale o tym że bardzo szybko ładują się baterie w porównaniu do tych z dużych korpusów 4/3 to jeszcze nie wspomniano... a to mnie najbardziej zaskoczyło bo o reszcie wiedziałem już przed zakupem... pozdrawiam![]()
Najlepsze moim zdaniem to Moominka![]()
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
No i ogłosili Best Mirrorless Interchangeable Lens Camera of 2013 - Winner: Olympus OM-D E-M1
http://www.dpreview.com/news/2014/01...sults-are-in/7
Polecam się