http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
A ta Hameryka zawsze taka krzywa?
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
A to trzeba mieć jakiś dłuższy staż na forum? Jeśli tak to przepraszam bo nigdzie się nie doczytałem.
Przejrzałem inne wątki i jakoś odniosłem wrażenie, że prezentowane są różne poziomy zdjęć - dlatego postanowiłem rozpocząć także swoją galerię.
Niestety nie miałem okazji - to był wyjazd w określony celu i nie było to akurat zwiedzanie.
Zgadza się - ta seria była wykonana z autobusu dwupoziomowego - stąd takie wrażenie.
Ehhh dla niektórych Stany to temat drażliwy.
Ta "Hameryka" jest tak samo krzywa jak każde inne miejsce na ziemi.
Widzę, że na start trzeba było jednak wrzucić fotki z polskiej wioski - przynajmniej komentarze dotyczyłyby bardziej formy/jakości/kadru niż miejsca![]()
Ostatnio edytowane przez rpp ; 2.11.13 o 20:54
rpp,nie bierz do głowy...może Hamaryka jest normalniejsza?
Ależ skąd! Zapytałem, ponieważ fotki są takie sobie a w ocenie za każdy błąd czy nie dopracowanie zdjęcia się zbiera.
W "początkujących" jest więcej porad, wiadomo jeżeli ktoś zaczyna ma prawo do błędów, tylko o to chodzi.
Na pierwszym zdjęciu domy się "walą", na drugim centralnie strzelone autko, nie porywa.
NA trzecim fajny wóz ale 1. krzywo 2. sam ma tyle detali, że bajzej za nim i odbicia w szybach powodują ból oczu.
Przy takim wozie tło powinno być bardziej jednolite.
Ad. Polskiej wioski: nie ważne co fotografujesz, po prostu się przyłóż.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
No i o takie komentarze mi chodzi. Dla mnie Stany nie stanowią miejsca gdzie chciałbym mieszkać. Miałem okazję zobaczyć i pewnie kiedyś tam wrócę ale jeśli turystycznie to na 100% w inny rejon.
To akurat była to moja ostatnia wyprawa i od niej postanowiłem zacząć wrzucać swój dorobek.
Dzięki za rzeczowy komentarz - chociaż nie do końca widzę to "walenie się domów" na pierwszej focie.
W pełni zgadzam się za to z komentarzem odnośnie trzeciego zdjęcia - po przeanalizowaniu masz rację, że w tle dzieje się stanowczo za dużo.
Ostatnio edytowane przez rpp ; 2.11.13 o 21:14
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Jeśli chodzi o zdjęcie domów to nie wiem czy da się to jakkolwiek poprawić obróbką. Szczególnie, że ujęcie jest pod kątem.
Patrząc na znak stop tam krawędzie są praktycznie idealnie pionowo.
No dobra - powiedziałem A to czas powiedzieć B. Wrzucam tylko jedno z takim klimatem. Jak mnie nie zjecie to wrzucę więcejbo miejsce jest niesamowite.
4. Nieczynne więzienie w Filadelfii:
Ostatnio edytowane przez rpp ; 3.11.13 o 00:21