Ja bym to połączył z wiadomosciami o nowym szkle 58/1,4. Może nawet w kicie?
Ja bym to połączył z wiadomosciami o nowym szkle 58/1,4. Może nawet w kicie?
Jeżeli aparat będzie miał retro styl i mniejsze gabaryty to może znak, że Nikon chce po premierze Sony A7 powiedzieć: Słuchajcie lustrzanka też może być mała a przy tym robi lepsze zdjęcia bo ma lustroustawiajcie się w kolejce. Sądzę, że samym trybem video, a właściwie jego brakiem nie należy się przejmować zakładając, że to będzie miało jakieś przełożenie na jakość zdjęć. Osoby, które taki korpus wybiorą na pewno zrobią to świadomie i nie będzie stanowić to dla nich problemu. Ja obawiam się, że aparat może być bardziej "stylowy" i dla bardziej zamożnych odpowiednio drogim gadżetem, niż ciekawą propozycją dla entuzjastów nie goniących co chwila za wszelkimi nowinkami.
Czyli z filmiku wnioskuję, że czyszczałki matrycy nie będzie![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Co to za różnica, skoro i tak w Nikonach ona nie działa.
![]()
Rolleicord, Canon
flickr
A mi w prezentowanych spotach najbardziej podoba się pure music - czyli preludium Chopina w tle![]()
Zdecydowanie duży plus za Chopina![]()
Lata całe czekałem na zmniejszenie lustrzanek. Tylko olek i pentax cokolwiek z tym walczyli. Każde FF było wielkości lodówki bo profi, bo ergonomia bo .....
I teraz nagle okazuje się, że aparat z taką matrycą mogą być wielkości aparatów analogowych. Jeszcze trochę i wyjdzie, że obiektywy też nie muszą wyglądać jak wyrzutnia rakiet balistycznych a mogą przypominać stare szkła typu 100-135-200/2.8.
Myslę, że po prostu kolejna faza miniaturyzacji technologii wchodzi w życie: elektronika - szybsze procesory, bardziej zintegrowane, mniejsze gabaryty, podobnie z elektryką (silniki) - materiały, nowe technologie itp., itd.
To co kiedys (10 lat temu) zajmowało 3 duże płytki z elektronika teraz zajmuje jedną z dwoma potężnymi procesorami.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?