I Fiat i Triumph świetne. Zadziwająca jest ich bliskość stylistyczna. Zupełnie inni projektanci je rysowali. Nie było wtedy jeszcze takiej globalizacji a jednak, przynajmniej mi te dwa modele się mylą. Na piewrszy rzut oka.
I Fiat i Triumph świetne. Zadziwająca jest ich bliskość stylistyczna. Zupełnie inni projektanci je rysowali. Nie było wtedy jeszcze takiej globalizacji a jednak, przynajmniej mi te dwa modele się mylą. Na piewrszy rzut oka.
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Dalej są. I to nie byle jakich. Księgowi jednak zabijają ducha motoryzacji. Vide np. SAAB...
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
Spora zagadka. Samochód ma dużo cech Peugeota 504 cabrio przed 1970. Póżniej już zachwycano się prostokątnymi reflektorami. Nie pasuje mi wykrój tylnej szyby. Nietypowe tez dla tamtej marki i epoki chwyty powietrza na masce i błotnikach. Nie pójde przez to dzis spać...
---
Może Simca ???
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Zrób prosze kilka zdjęć. Do wczoraj byłem przekonany, że o samochodach wiem bardzo dużo.
---------- Post dodany o 04:55 ---------- Poprzedni post był o 04:54 ----------
Raczej nie. Simca powołana była nieco później. Tak jak Seat i Innocenti. Poza tym. Tylko bardzo bogate marki kontynentalne mogly sobie pozwolić na produkcję małej ilości aut z kierownicą po prawej stronie. Duże prawdopodobienstwo, że to którąś z istniejących już brytyjskich marek. Budowali auta po stodolach wieczorami![]()
Ostatnio edytowane przez witwicky ; 6.10.13 o 04:59
---
Witajcie.
Bawiąc przejazdem w Łodzi natrafiłem na parkingu Ikei na spotkanie entuzjastów smochodów z obniżonym zawieszeniem.
Reprezentowano wiele marek, ale moją uwagę zwróciły dwa popularne kiedys auta - Opel Kadet i VW Golf I. Ten ostatni w wersji cabrio. Który waszym zdaniem jest ciekawszy?
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Ten cabrio bardziej mi się podoba.![]()