Strona 45 z 164 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Pamiętaj!!! Pierwszeństwo w macaniu ma organizator. Muszę sprawdzić, cz to bezpieczne urządzenie, czy nie ciężki i czy prądem nie kopie. BHP jest najważniejsze
    Tylko uważaj, żebyś się od tego macania czymś nie zaraził. Sugeruję, żeby jednak sanepid najpierw się temu przyjrzał
    The question is, who cares?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Tylko uważaj, żebyś się od tego macania czymś nie zaraził. Sugeruję, żeby jednak sanepid najpierw się temu przyjrzał
    No właśnie, popieram
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Jack, czy mógłbyś potwierdzić, że E-M1 jest pierwszym korpusem, który używa 5-osiowej stabilizacji podczas wideo?
    Podobno i EM5 i P5 bujają tylko w trzech kierunkach podczas kręcenia filmików.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar frost
    Mieszka w
    Gostyń
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

12-40 vs 12-60

50/2 @ M1 vs 50/2 @ E3

Kolejny wywiad z Panem Terada; po krótce:
    - Janko, na tą chwilę, (chcąc obronić sprzedaż M1 - gietrzy), nie planują fazy w PL/PM!
    - zapytany o aktualizację trybów 24/25 w wideo spuścił pytanko z szumem wody
    - zapytany o nowe trendy (pełna klatka w kompakcie i za moment w bezlusterkowcu) powiedział, że niczego nie wykluczają

http://tinyurl.com/okkqenp
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 25.09.13 o 08:58
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    - Janko, na tą chwilę, (chcąc obronić sprzedaż M1 - gietrzy), nie planują fazy w PL/PM!
    Mnie to niepotrzebne. Poważnie rozmyślam o M1, ale po prawdzie byłby to bardziej kaprys niż potrzeba. Poza tym bawię się BM i nie wiem, czy jeszcze chcę kamerę bez rawa
    BM ma jedną straszną wadę: jest koszmarnie ciężki.
    - zapytany o aktualizację trybów 24/25 w wideo spuścił pytanko z szumem wody
    Stawiam na 100% - układ z Panasem albo Sonym (ale raczej z Panasem). Nic poza tym.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

Kolejny wywiad z Panem Terada; po krótce:
    Powiem tylko - a nie mówiłem ?
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Stawiam na 100% - układ z Panasem albo Sonym (ale raczej z Panasem). Nic poza tym.
    Nie mam nic przeciwko, tylko w zamian niech dadzą/sprzedadzą im IBIS do GH5.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 25.09.13 o 20:47
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Jack, czy mógłbyś potwierdzić, że E-M1 jest pierwszym korpusem, który używa 5-osiowej stabilizacji podczas wideo?
    Podobno i EM5 i P5 bujają tylko w trzech kierunkach podczas kręcenia filmików.
    E-P5 posiada stabilizator od E-M5, ale ulepszony o automatykę wykrywania koniecznych kierunków stabilizowania podczas panoramowania. Nie mam natomiast konkretnej informacji, czy to działa, albo czy to nie działa podczas filmowania, ale zdziwił bym się, gdyby nie były wykorzystane pełne możliwości stabilizowania. Nie znalazłem informacji, że 5-cio osiowa stabilizacja w OM-D, czy E-P5 nie jest używania podczas filmowania, chociaż też nie znalazłem potwierdzenia, że jest używana. E-M1 używa pełnej 5-cio osiowej stabilizacji + MultiMotion do filmowania, ale czy jest pierwszym tak działającym korpusem - nie wiem. W marcu tego roku został wprowadzony na rynek aparat kompaktowy Olympus SH-50, który do filmowania używa hybrydowej 5-cio osiowej stabilizacji + MultiMotion, a więc powstał wcześniej, niż E-M1

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Olympus SH-50, który do filmowania używa hybrydowej 5-cio osiowej stabilizacji + MultiMotion
    W takim razie pozwolę sobie powtórzyć pytanie (jeśli nie znajdę określenia MultiMotion w informacji prasowej) przy okazji premiery nowego XZ.
    DZIĘKUJĘ.
    cały dzień Plejstejszyn.

Uprawnienia umieszczania postów