Trzeba było jak najbardziej, ale jak robiłam te zdjęcia, to były moje pierwsze chwile z PEN-em i Pentaconem i byłam oszołomiona wręcz płytką głębią ostrościZresztą cały czas jestem i niechętnie przymykam, ale już zaczynam powoli łapać, że czasami chociaż o jeden ząbek to trzeba
Pentacon wyjątkowo lubi mydlić, Jupiter, z którego teraz korzystam chyba nie szaleje aż tak bardzo pod tym względem. A i obróbka też nie najwyższych lotów...
OM'owa 50mm 1,8
HDR z 3 fotek
I leśna proca
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Lubię te OeMowe kółeczkaBtw to najlepsza 50 jaka jest. Jeśli ktoś się nosi z zamiarem zakupu czegoś ostrego i jasnego to te Zuiko jest właśnie dla niego
I można je wyrwać za śmieszne koszty, chociaż zauważył, że przez ostatnie pół roku na Alledrogo jego ceny podskoczyły i jeżeli można było na kup teraz wyrwać je za 50 zł to teraz jest to prawie niemożliwe.
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Masz rację, ale dobra optyka może służyć całe lata i nawet 150 zł to nie jest spory wydatek. Mam kilka obiecanych obiektywów Zuiko z jakimś starym analogiem. Aparat służył radiologom i szedł na złom w latach 90. Wujek wtedy był ordynatorem oddziału i się ulitował nad staruszkiem i go uratował od utylizacji. Nie mogę się tylko jakoś wybrać do rodzinki od kilku lat bo praca mnie trzyma na przemian z kompletnym leniem![]()
Znowu OM'owa 50'tka 1,8
![]()
No właśnie klimat już taki bardzo aktualny.Czy ja tam dobrze widzę pajączka?
![]()