Strona 43 z 164 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

| OlyJedi Awatar frost
    Mieszka w
    Gostyń
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Nie rozumiem czemu Dobas wkladasz tyle energii w przekonywanie ze zestaw z OM-D jest duze lzejszy i poręczniejszy niz odpowiednik w FF. Jest to oczywista oczywistosc. Z innej beczki, wydaje mi sie ze potrzeba pewnej dojrzalosci zeby zaczac patrzec w strone m4/3. Ja mam 38 lat, fotografią pasjonuje się od 30 i dopiero teraz odkrywam system m4/3 i coraz bardziej mnie pociaga. Przed moim olkiem teraz trudny egzamin - kalendarz ze zdjęciem z OM-D - wymiar 70x100 cm jak wyjdzie dobrze - to znaczy ze mozna sobie odpuscic ff.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez frosta Zobacz posta
    kalendarz ze zdjęciem z OM-D - wymiar 70x100 cm jak wyjdzie dobrze - to znaczy ze mozna sobie odpuscic ff.
    Dobrze to znaczy jak?.Kto ocenia ,ze dobrze to jest juz dobrze,albo moglo byc lerpiej?Jesli maretial wyjsciowy jest wiekszy i lepszy to napewno ,miejszy bedzie trudniejszy.
    Widzialem 70x100 gdzie wszyscy patrzyli i kiwali glowmi wydajac dzwieki och i ach.Przyszedl gostek i stwierdzil -kicha.Pokazal nie kiche.Wtedy wszyscy powiedzieli -no ale to jest FF i jest z czego robic.

| OlyJedi Awatar frost
    Mieszka w
    Gostyń
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Mirek, 7 lat pracowalem w drukarni jako grafik, oprocz tego uzywam takze d800 wiec bede mial jako tako pojecie zeby to ocenić. NIestety, model ktorym latam - nie jest przygotowany do dzwigania d800 - robie fotografie lotnicza tylko om-d

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Mirek, 7 lat pracowalem w drukarni jako grafik, oprocz tego uzywam takze d800 wiec bede mial jako tako pojecie zeby to ocenić. NIestety, model ktorym latam - nie jest przygotowany do dzwigania d800 - robie fotografie lotnicza tylko om-d
    Ja nie podwazam Twoich lat pracy i umiejetnosci.Stwierdzam tylko fakt,ze z 36 mpx jest latwiej cos zrobic niz z 16 na ten przyklad.I jako grafik wiesz o tym doskonale.A ze mamy to co mamy i tym tylko dysponujemy to inna para butow.

Sam napisles -niestety.Wiec to jak by odpowiedz sama w sobie

| OlyJedi Awatar frost
    Mieszka w
    Gostyń
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Masz racje Mirek, ale wiesz, co z tego ze cały stół zastawiony, jak i tak zjesz dwie kanapki i bedziesz najedzony. Nie wiem co wyjdzie, do tej pory nie robilem powiększeń z om-d, nie wiem czego sie moge spodziewac. Dlatego napisalem, ze to egzamin dla olka.

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Masz racje Mirek, ale wiesz, co z tego ze cały stół zastawiony, jak i tak zjesz dwie kanapki i bedziesz najedzony. Nie wiem co wyjdzie, do tej pory nie robilem powiększeń z om-d, nie wiem czego sie moge spodziewac. Dlatego napisalem, ze to egzamin dla olka.
    Ale sie fajnie gada.
    Tu nie chodzi aby sie najesc.Tylko posmakowac wszystkiego co na stole.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Nie rozumiem czemu Dobas wkladasz tyle energii w przekonywanie ze zestaw z OM-D jest duze lzejszy i poręczniejszy niz odpowiednik w FF. Jest to oczywista oczywistosc. Z innej beczki, wydaje mi sie ze potrzeba pewnej dojrzalosci zeby zaczac patrzec w strone m4/3. Ja mam 38 lat, fotografią pasjonuje się od 30 i dopiero teraz odkrywam system m4/3 i coraz bardziej mnie pociaga. Przed moim olkiem teraz trudny egzamin - kalendarz ze zdjęciem z OM-D - wymiar 70x100 cm jak wyjdzie dobrze - to znaczy ze mozna sobie odpuscic ff.
    Witam !

Z dobrego szkla i rozdzielczosci 16 Mpix mozna wykonac bardzo dobrej jakosci powiekszenia 70-100cm i tutaj nawet nie potrzeba az OMD.
    Nawet z EPL-1 i 12 Mpix mozna wyciagna ostre foty.

Pamietam, ze ludzie kiedys robili niezle powiekszenia z lustrzanek z matrycami 6 Mpix wiec wszystko zalezy
    tez od dobrej obrobki materialu i odpowiedniego przeskalowania w gore.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Z dobrego szkla i rozdzielczosci 16 Mpix mozna wykonac bardzo dobrej jakosci powiekszenia 70-100cm i tutaj nawet nie potrzeba az OMD. Nawet z EPL-1 i 12 Mpix mozna wyciagna ostre foty.
    W pełni się z Tobą zgadzam, dlatego po doświadczeniach z PL5 i przeczytaniu specyfikacji M1 pozbyłem się
    36 Mpix wraz z całą szklarnią. Zal mi tylko szkiełka z T-S, którego w m4/3 nie będzie. Ale coś za coś.

Pozdrawiam

---------- Post dodany o 08:42 ---------- Poprzedni post był o 08:30 ----------

Cytat Zamieszczone przez klikacz Zobacz posta
    Dziś macałam nową zabawkę. Trzeba przyznać- bajka!
    Gratuluję. Mam nadzieję, że może Jack na spotkanie w Chełmnie przywiezie.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria

W weekend miałam możliwość pobawić się nowym flagowcem. Pierwsze wrażenia są takie:
    trzyma się go doskonale
    stabilizacja wręcz nieprawdopodobna - zdjęcia z ręki przy czasie 1/2 sek są ostre
    współpraca ze starymi szkłami bez zarzutu (jak pozwolą mi opublikować to będzie Jack i Dobas widziani poprzez duże ZD 150)
    Ogólnie mówiąc ładne cacko
    PS
    Wcale nie wydaje się ciężki

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hadan Zobacz posta
    Gratuluję. Mam nadzieję, że może Jack na spotkanie w Chełmnie przywiezie.
    Zdrowie Jacka może być zagrożone, gdy powie "a teraz pokażę Wam nowe OM-D"
    The question is, who cares?

Uprawnienia umieszczania postów