Laptop bez dodatkowego monitora
Laptop lub komputer stacjonarny z jakimśtam monitorem
Laptop lub komp z monitorem dedykowanym do fotografii - jestem amatorem
Komputer z monitorem dedykowanym do fotografii - jestem profesjonalistą
Kwestia przekątnej:
Ja mam w domu 27" i dla mnie jest OK.
Z tym, że głowę mam 100-80 cm od monitora.
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Skłaniam się ku CS230 firmy Eizo. Myślę, że do moich potrzeb użytkownika średnio-zaawansowanego jeśli chodzi o fotografię powinien wystarczyć.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Specyfikacje i recenzje juz widziałem. Właśnie zauważyłem, że to jakaś odmiana VA, więc pytam ciebie jako użytkownika o wrażenia. Czy ta technologia nie ma jakiegoś irytującego zachowania. Różni ludzie różnie narzekają, a to że jak się przesunie głowę o milimetr to się gamma zmienia itd. I tak chciałbym go zobaczyć na żywo w ciemno nie będe kupował. Widze w sieci, że w Krakowie w kilku sklepach mają. Może któryś będzie chciał się targować.
Fujifilm X10
Jak Eizo, to może "PARĘ" groszy dołożyć na coś takiego http://gadzetomania.pl/2012/04/14/ei...14-tys-zlotych![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez Skora ; 10.09.13 o 17:03
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()
Do mnie wczoraj przyjechał monitor LG 27EA83 i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Pierwsze co po podłączeniu go to sprawdziłem jak oddaje kolory z pierwszymi lepszymi zdjęciami wołanymi z saturna. Warunki nie są u mnie idealne bo mam ciepłe halogeny w pokoju, ale jestem w pełni zadowolony bo kolory na papierze jak i monitorze są bardzo zbliżone, w przeciwieństwie do mojego poprzedniego monitora gdzie przekłamanie było pokaźne. I jeszcze co mi się jak na razie rzuciło w oczy to jak przeglądam to forum i oglądam zamieszczane tu zdjęcia to wyglądają one o niebo lepiej : D
Poleceam Nec MultiSync P232W z kalibracją p;. Marcina Kałuży. Podobny wątek zakładałem jakiś czas temu, po zakupie jestem bardzo zadowolony.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Da się z tym żyć ; )