Strona 9 z 164 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

Odp: Olympus OMD E-M1

Z drugiej strony po premierze E-P5 ile miałby kosztować E-M1? 5000? Ceny są wysokie jak na europejskie czy amerykańskie standardy, a przeliczając na peeleny robią się bardziej wysokie
    Towar ekskluzywny musi być drogi, a za taki chce uchodzić flagowiec Olympusa. Kogo stać ten zmieni puchę chociażby po to, żeby mieć PODWÓJNY SZYBKI AF Kogo nie stać ten będzie się żalił na forum, hehe

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Twoja głowa, twoja kasą, rumorsi podali newsa:
    http://www.43rumors.com/first-preord...-at-amazon-us/
    No ale ja pare postow pisalem, ze taka cena jak podales to dla mnie do przelkniecia, pomimo tego ze nie usmiecha mi sie taki gabaryt tego kastrata.

Ale majac wybor M1 albo dolozyc 1500 papiera do D800 to raczej ku temu drugiemu sie sklaniam.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Nie wierze w bajki, dlatego dodalem 100 dolcow na rozne takie dziwe rzeczy, sadzilem tez ze Olympus bardziej wpasuje sie w rynek.
    Maly przeglad:
    D7100 mozna dostac ~3700pln
    D800 ~8200pln
    D600 ~6000pln
    GX7 ~4200pln
    70D ~4200pln
    7D ~4300pln

Naprawde musialbym niezle upasc na glowe by po sprzedazy D3s kupic za jego 2/3 ceny kastrata co raz, ze niewiele gabarytowo od lustra odbiega, dwa nie oferuje niczego spektakularnie lepszego niz takie dajmy na to D7100. Zwlaszcza dla ludzia nie majacego utopionych mnostwa pieniedzy w szpej z duzego 4/3.

pozdro
    za 4500 można mieć też D300s a przecież to fantastyczna puszka... i oszczędzasz kupę kasy na dobre szkiełko...

---------- Post dodany o 20:53 ---------- Poprzedni post był o 20:52 ----------

aa... a czemu Ty chcesz sprzedać D3s?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    Z drugiej strony po premierze E-P5 ile miałby kosztować E-M1? 5000? Ceny są wysokie jak na europejskie czy amerykańskie standardy, a przeliczając na peeleny robią się bardziej wysokie
    Towar ekskluzywny musi być drogi, a za taki chce uchodzić flagowiec Olympusa. Kogo stać ten zmieni puchę chociażby po to, żeby mieć PODWÓJNY SZYBKI AF Kogo nie stać ten będzie się żalił na forum, hehe
    Tu nie chodzi stac nie stac, bo akurat po uplynnieniu d3s to smialo starczy na m1 z kitem, tylko naprawde nieco przesadzona ta cena moim zdaniem.
    Zwlaszcza dla kogos jak pisalem nie posiadajacego worka szkiel 4/3 i majacego juz kloce tyle, ze z lustrem.

pozdro

---------- Post dodany o 20:55 ---------- Poprzedni post był o 20:53 ----------

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    za 4500 można mieć też D300s a przecież to fantastyczna puszka... i oszczędzasz kupę kasy na dobre szkiełko...
    O tym nawet nie pisalem bo by mnie zakrakali.

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    aa... a czemu Ty chcesz sprzedać D3s?
    Sprzedane juz dawno,z prozaicznego powodu nie stac mnie bylo na 500vr, i 600vr.
    A takie dajmy na to d7100, czy D800 ma w sobie cropa wiec zalatwia mi sprawe z moimi 300mm, i jest nawet na upartego z tych matryc 24mpx i 36mpx co wycinac w razie W.
    Dobra koniec o zoltym bo temat nie o tym i sie zaraz nam dostanie.

pozdro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

No ale ja pare postow pisalem, ze taka cena jak podales to dla mnie do przelkniecia, pomimo tego ze nie usmiecha mi sie taki gabaryt tego kastrata.

Ale majac wybor M1 albo dolozyc 1500 papiera do D800 to raczej ku temu drugiemu sie sklaniam.

pozdro
    Kupić, nie kupić pomarudzić warto...
    Kup cokolwiek. Twoja sprawa, to zdaje się wątek o aparacie a nie o tym ile to masz kasy i co za nią kupisz?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

a czemu ma się nam dostać... przecież porównujemy... a wszyscy dobrze wiedzą że jestem dość mocno związany z olkiem. Jednak jest wolny rynek i mam prawo porównywać go z konkuręcją...

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Kupić, nie kupić pomarudzić warto...
    Kup cokolwiek. Twoja sprawa, to zdaje się wątek o aparacie a nie o tym ile to masz kasy i co za nią kupisz?
    O aparacie i jego cenie, zreszta przez kilka osob zalinkowana.
    To chyba wazny aspekt przy wyborze puszki, bo tak ten watek nalezy traktowac.
    No chyba, ze to ma byc watek do uprawiania pitupitu w internecie w temacie sprzetowych marzen.
    Jest sprzet, znamy specyfikacje, jest cena to teraz mozna wszystko skorelowac i podywagowac w temacie "jak zyc"...

pozdro

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Coś strasznie Cię prześladuje słowo ''kastrat'' i generalnie problemy z rozmiarem
    To jest drogi aparat, bo ma być drogi. Nie ma się wpisywać ''pomiędzy'', tylko ma być flagowym sprzętem do młócki, z naciskiem na podróże. A tak na marginesie, do żadnego FF nie znajdziesz tak wyrównanego obiektywu zmiennoogniskowego jak do 4/3 więc to nie jest takie ''albo, albo, wszystko jedno''.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

O aparacie i jego cenie, zreszta przez kilka osob zalinkowana.
    To chyba wazny aspekt przy wyborze puszki, bo tak ten watek nalezy traktowac.
    No chyba, ze to ma byc watek do uprawiania pitupitu w internecie w temacie sprzetowych marzen.
    Jest sprzet, znamy specyfikacje, jest cena to teraz mozna wszystko skorelowac i podywagowac w temacie "jak zyc"...

pozdro
    Mnie tam tam bardziej obrazki z tej puszki i działanie ze szkłami 4/3 interesują.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Coś strasznie Cię prześladuje słowo ''kastrat'' i generalnie problemy z rozmiarem
    Znaczenie slowa sie pomerdalo czy jak?

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    To jest drogi aparat, bo ma być drogi. Nie ma się wpisywać ''pomiędzy'', tylko ma być flagowym sprzętem do młócki, z naciskiem na podróże. A tak na marginesie, do żadnego FF nie znajdziesz tak wyrównanego obiektywu zmiennoogniskowego jak do 4/3 więc to nie jest takie ''albo, albo, wszystko jedno''.
    Dojdzie do Ciebie w koncu, ze nie dla kazdego zakres zamyka sie na 12-60mm, i ze istnieja stalki i inne czarymary?

pozdro

Uprawnienia umieszczania postów