Do Waszych galerii dołączam :-P
Na początek...
a teraz uciekam i nie czytam :-)
Wersja do druku
Ludzika żywego brakuje.
wiem Rafale, wiem....gołej baby opartej o tą ścianę :-)
tak poważnie, wiesz...nie wiem. Myślisz że ludzik i byłoby OK?
Zamierzenie w kadrowaniu miałem takie aby zrobić Van Gogha
dzizes, faktycznie pasowałaby tu babeczka, np pomalowana tak zeby widać jej nie było
Poważnie, to faktycznie IMHO brakuje ludzika. Np. kolesia z krokiem w kostkach malującego sprayem, albo jakiegoś dziadka (dla kontrastu). Goła baba to już byłby kosmos.
A tak? Zarejestrowałeś jakieś dzieło (dziełko) innych ludzi. To tak, jakbyś poszedł do muzeum, pstryknął jakiś obraz i wstawił na forum.
Pozdrawiam
R.
Rafale, ja to uciąłem i podrasowałem. Ci kolesie co to malowali, nie mogą się tym chwalić bo dostaliby BANA :-) Myślę, że ucieszyliby się widząc to w internecie.
Hołd składam tym co tak malują, ale budynek na ten malunek był za nowy i nie mieszczą się w legalności.
tym bardziej że to budynek sportowy, pewnie to zniknie niedługo.
dobra, to teraz coś mojego, sam dziargałem to koło :-P
No i ładnie wydziargałeś. Gdybyś jeszcze delikatną winietą zatuszował przepały na niebie, to już w ogóle... :roll: . Jak mówi moja nieletnie córka: "masakra" (jej ustach ten wyraz nie ma pejoratywnego brzmienia. Chyba się starzeję... ;) ).
nie wiem czy mówisz o zastosowaniu winiety do samego nieba czy calego obrazka, okrągła, prostokątna? jaka? :-)
Bardzo cieniutko na tym forum. Udzielających się cyklicznie, moze 5 osób. Szkoda bo oceny na wysokim poziomie stoją, moze nie oceny a sam poziom wysoki dlatego fajnie dostawac komenty i noty tylko problem ze ich nie ma albo jest mało.
Jak przeglądam historie to konkursy kiedyś miały po parenascie propozycji, teraz w tym konkursie co wygrał M to garstka propozycji.
Chyba szefostwo powinno zadbać o reklame. Ludzi niby duzo porejestrowanych ale uciekają.
Oooo, widzę, że się bierzesz za ulicznictwo. Bardzo mnie to cieszy, bo mało takich zdjęć w necie.
Rafale, starasz sie, ja wiem :-) Jesteś ekstra gościu i wiesz ze ten serwis ma magie
a babcia pojechana jest na prawo opadająco i taki sam mam dzisiaj humor, aaaaaaaa ide bo coś niewąsko ze mna dziś
dziekuje
fajnie, że jest krzywo ;) wszyscy dążą, do tego, żeby było prosto, a sztuką jest zrobić ciekawe, krzywe zdjęcie :DCytat:
Zamieszczone przez Kwadrans
Dziecko przed piłką jest ciekawe, stoi jakby zahipnotyzowane, a efekt potęguje wykorzystanie oświetlenia - otoczka ze światła wokół postaci. Dobre zdjęcie.
Co do babci, to tylko jedna uwaga: bliżej. Wiem wiem niełatwo, ale dzięki temu będziesz mógł wydobyć ciekawe relacje na zdjęciu. Zajrzyj do wątku Rafała i zobacz jak blisko skubany podchodzi ;)
podejść do babci blizej żaden problem :-) nawet do dziadka. Gorzej, kiedy mamy podejść do chopa. Widziałem fajny obiekt, no po prostu zabijaka podstarzały, kryminalista i miał czadowy plaster na policzku, pewnie zaciął się przy goleniu. Nie odważyłem sie podejść i nie dlatego ze sie bałem, ale dlatego ze to rynek, dużo ludzi itd. Kryminaliste połamałbym ale teraz żałuje, warto było strzelać się po mordzie za takie ujęcie które mogło byc fajne :-)
dzięki
To się nazywa poświęcenie fotografa...
Sam mam zamiar uderzyć na miasto postrzelać żebraków, tylko przeraża mnie robienie tej "chamówy". Chyba nie jestem w stanie. Powiedz, tą babcie strzelałeś z wizjera czy biodra? :mrgreen:
wiesz co, nie pamiętam. Podejrzewam że z biodra ponieważ babci nie chciałem krępować a do tego siedziała, więc miałem dużo czasu. Z wizjera trzeba ładować szybko żeby nie zburzyć spontaniczności. Jesli z wizjera zbyt długo trwa kadrowanie, namierzanie i ustawianie to street zamienia sie w pozowanie.
musze się też przyznać do czegoś. Nie miałem pojęcia że ta pani zbiera pieniążki, byłem skupiony na kadrze zbyt bardzo. Dopiero kiedy zajechałem do domu to zauwazyłem ze babcia trzyma kubeczek. Ja nie lubie wykorzystywać marnego losu ludzi do mojej pasji, gdybym chociaż ze dwie dychy jej potem wrzucił...no ale nie zrobiłem tego.
Polecam Ci troche bogatszych, u nich jest większy wachlarz emocji.
Zgadzam się warto takowych poobserwować i postrzelać zdjęcia agresja aż kipi (taki naród), co do osób ubogich których los rzuca na ulicę to staram się być bardziej powściągliwy i nie fotografuje mimo że ciężar życia mają wypisany na twarzy. Fotografowanie "normalnych" oryginałów sprawia mi więcej frajdy.Cytat:
Zamieszczone przez Kwadrans
Fotki bardzo udane
pozdrawiam
Pasują mi Twoje zdjęcia technicznie - ładne kontrasty, widzę że lubisz szumy/ziarno (czyżby Cię zainspirowało nowe logo Olympusa? :)), kompozycyjnie też. Czegoś mi jednak brakuje w treści... Myślę że to kwestia czasu, bo mam wrażenie, że się dopiero rozkręcasz :D
Fajna makabreska. Robisz konkurencję Rogalowi. :D
poczekajcie...
Jakie logo? Ago? trochę nie jestem w temacie, nie zaglądam nigdzie oprocz forum i galerii. Ale masz racje, rozkręcam się, jestem ograniczony metrażem, nie posiadam studia ale buduje w nowym domu. Slabe pole mam i pewnie teraz powiecie ze rąbek spódnicy...:-)
Rafale byłem widziałem i będę do niego zaglądał, mógłbym powiedzieć że jestem jak on....pojechany....mam nierówno w głowie i mam 5 osobowości ale myślę że jest parę charakterów takich odjechanych fotek. Jestem pewien że wiem jak mu te pomysły do głowy przychodzą.
Może być tez tak, że to normalny facet z jedną osobowością, muszę go troche poczytać :-)
Jeszcze tylko chciałbym Ciebie Ago i Ciebie Rafale poprosić o takie małe stanowisko nt głebokiej prawej strony policzka, tego cienia. Ja bardzo lubie tego typu foty ale wiem ze ludzie na portretach za tym nie przepadają. Chciałbym abyście powiedzieli co o tym sądzicie, czy wg Was dopuszczalne są takie cienie, czy one dopuszczalne są w portretach, tego typu portretach jak Psychopata bo jak juz mowiłem uwielbiam to. Nawet taki Psychopata źle wygląda z jasnymi policzkami, tutaj ma być gra cieniem i działać na wyobraźnie. Prosze o coment. Zresztą wszystkich proszę.
takie logo:
https://forum.olympusclub.pl/files/t...ue_osi_188.jpg
Konkurencja też ma nowe:
https://forum.olympusclub.pl/topics2...ch-vt12662.htm
pozdrawiam :)
o po prostu buahahaha, genialne
Genialny pomysł.
...ale mówią że przepalone :-)
Muszę trochę pojeździć po wątkach i pozbierać trochę informacji. Powyciągać przepalone zdjęcia które raz sie Panu X podobają a raz nie. W ogole przypadłby sie wątek w którym każdy opisuje jak widzi przepały :-)
Ja nie ukrywam że zaciemnienia i przepały lubie. Potem wkleje tutaj fotkę którą skopiowałem po prostu ją rysując, praca (jesli tak ją można nazwać) jest chyba wykonana 6 lat temu.
hmm
a ja pomysłu nie rozumiem... dlaczego rękę? piła 5 i 1/2 ?
Moze ppalec z obraczką?
grizz
to co, mam Ci tłumaczyć? :-)
jednym sie podoba innym nie, forum byłoby smutne gdyby wszyscy sie zachwycali sobą.
Lubie wyciągać przekaz z cudzych zdjęć, ze swoich to byłby chyba egoizm jakiś
Czyli pstrykasz fotkę, a potem zobaczysz jaki przekaz ludzie jej przypiszą? ;)
tą fotkę robiłem w całości z planem. Nie jest jakaś niesamowita, ludzie oceniają ją na średnio i niżej a czasem całkiem nisko.
W trakcie robienia jej, chciałem palucha rżnąć, to byłoby zbyt banalne. Postanowiłem że będzie to cała dłoń tylko z jednego powodu o którym szkoda sie rozpisywać bo nie chcę być posądzony o dorabianie teorii.
Reszta fotek, to zalezy jaki typ jest fotki, jeśli ulicznik wali na ulicę np Rafał, to podejrzewam że może ustawiać sie koło napisu reklamowego i czekać na ofiare (Rafle nie obraź sie prosze ale jesteś najbardziej znanym ulicznikiem :-) ) lub walić w szczęście, uda sie lub nie.
grizz, siedzisz tu chyba długo bo administratorem jestes, no chyba wiesz co i jak z fotografią ? :-)
Tu długość siedzenia nie ma nic do rzeczy...
Po prostu czuję, ze coś chciałes przekazac, ale nie bardzo wiem co...
Dlaczego cała dłoń? Dla obrączki?
wizję miałem taką aby zrobić z gościa pantoflarza któremu żona kazała nie ściągać obrączki. Z obciętego palca spadłaby :-)
Mówiłem że mam wizje, ja uprzedzałem :-) Charakter, scenariusz czy tam wizja foty.....są moje. Czesto nie liczę sie z innymi i powinny być zrozumiałe jak np....no nie wiem, Rafał ma bardzo czytelne, np fotografia Antyki z babciami (ups to chyba nie jego), to jest czytelna wizja.
Od dziś się poprawie
ps. TADEK!!! moze Tadek załapał!! :-)
A więc jak już Rafał Czarny określił, zdjęcie to zalicza się do kategorii "dziwactw". Mnie one odpowiadają.
Sytuacja przedstawiona na zdjęciu niezmiernie rysuje mi zdesperowanego mężczyznę, który nie potrafi być już ze swoją drugą połową, łamie się w sobie, męczy, nie potrafi zrozumieć pewnych faktów. Chce rozwodu, ale z drugiej strony coś go powstrzymuje. Decyduje się na drastyczne kroki. Brzydzi się swojego symbolu małżeństwa (pierścionek). I właśnie jako symbol, nie jako fakt widzę tę fotografię.
pozdrawiam
JEEEEEST! Switch DZIUBEK!!!! No i co, i warto było, dla jednego Switcha nawet!!!!
:-)
Fajne w Was jest to że jak tu sie ma wizję to można co najwyzej być posądzonym o dorabianie teorii, ale ogólnie jesteście artystami i nie trzeba jakoś sie ograniczać z wizjami, można opowiedzieć całą wizję i wy jesli wizji nie zrozumiecie to rozumiecie ze ktoś mógł taką wizję mieć. To jest właśnie piękne, gdybym te wizje opowiedział w rodzinie to dziwnie na mnie by patrzyli.
Jak ja nie lubię takiej dosłowności i wywlekania "co artysta chciał powiedzieć" :evil: Skoro Kwadransie decydujesz się (albo chwilowo kroczysz) na pojechane klimaty i jeżeli zdjęcie w jakiś tam sposób odzwierciedla Twe myśli/stany - moim zdaniem nie musisz, ba! nie powinieneś podawać instrukcji obsługi, wszystkiego wyjaśniać - to odziera z pojechaności.
Jeżeli mi jakiś klimat pasuje, dopowiadam sobie własne treści, wówczas przepał może okazać się na miejscu, nietypowy kadr, powalona kolorystyka, łamanie kanonów, wszystko to ma uzasadnienie.
Jeżeli zaś coś do mnie nie trafia, wówczas wyłażą przepały, zła kompozycja i pretensjonalny tytuł.
Na wszystko jest miejsce, trudno każdemu dogodzić :)
Ja akurat naoglądałem sie dziwacznych filmów typu "Pi" i w moim wypranym mózgu chodzą takie historie. Akurat to zdjęcie, jest jednym z tych które posiada jakąś wartość której nie widzimy. Niektóre zdjęcia są typu: "o ładny widoczek, świetnie!" na których nie zobaczymy nic poza tym co mamy wyświetlone na matrycy monitora. Mimo iż zasadniczo takie zdjęcia się różnią to w każdym z przypadków jestem w stanie postawić piątkę. Są widoki aż szczena opada, są też historie aż szczena opada.
pozdrawiam
agnieszka, jak już tak ładnie i mądrze mówisz (a mówisz i to prawda) to prosze cie, zaangazuj sie i zobacz jak sie broniłem przed tym badziewnym tłumaczeniem.
Ty wiesz, ze to jak opowiadanie dowcipów a potem powtarzanie puenty:
zatrzymuje facet auto koło babeczki która stoi na okazji:
- podwieźć cie?
- nie, po dwieście pięćdziesiąt
tu robią wszyscy hahaha
a opowiadający na nowo puentę:
- nie, po dwieście pięćdziesiąt hahaha
a najgorzej jak zaczyna ten zart dodatkowo tłumaczyć.
Agnieszko, ja to wiem :-) Nigdy nie będę juz tłumaczył, to odziera po prostu.
Nie piłam do Ciebie jeno do ludzkości, która tak bardzo chciała WIEDZIEĆ. Leniuszki...
Widziałam, że się bronisz, widziałam ;)
Oj to bardzo cieszy.
Ale i tak czułem sie podle jak tłumaczyłem, nie wiem tez czy grizz nie robił tego
Mozna jakoś usunąć fotkę z tego wątku? chodzi o pierwszą kolorową fotę? usunałem w galerii a ona dalej tu jest