Samsung NX3000 16-50 + Lightroom 5
Witam
Chciałem z wami skonsultować zakup aparatu.
Szukalem czegos dla mojej polówki, zastanawialem sie nad lx5/7 albo xz2 Panasonic wiem ze ma nieco szerszy obiektyw. A do xz2 mialbym wizjer vf-2
Ale bardzo zastanawia mnie oferta samsunga, bo teraz dają w zestawie LR 5
Cena nowego aparatu z kitowym obiektywem jakies 1400zl
W ofercie maja fajne i przystepne cenowo obiektywy.
Co myslicie o tym samsungu?
Pozdrawiam
Odp: Samsung NX3000 16-50 + Lightroom 5
przyłączę się do pytania, ostatnio wyczytałem na forum opinie, że samsung stworzył dość tani(w sensie rozbudowy) system bezlusterkowców, czy ktoś mógłby coś więcej opowiedzieć?
Sama puszka jest w okolicach E-pm2 albo E-pl5, czy w jakości/szybkości AF/ jest równie dobra?
Nie wiem co myślą inni, ale ja myślę, że na tym poziomie najbardziej liczą się indywidualne preferencje i nikt za Ciebie nie podejmie decyzji :)
Nie wiem jak edisk, ale Ja chętnie poznałbym wrażenia z użytkowania samsungów. Nie miałem okazji go wypróbować i w najbliższym czasie nie będę miał, a cenię sobie po prostu opinie ludzi z tego forum.
Same parametry można porównać, natomiast jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tego, że Samsung robi niemal wszystko w elektronice, czy rzeczywiście są tą porządne aparaty cyfrowe, czy też jakieś wynalazki z mnóstwem bajerów, ale z robieniem zdjęć ma problem? Ktoś z Olympuclub na pewno ma lub miał coś z systemu NX, myślę, że mógłby się podzielić wrażeniami, a jeszcze lepiej gdyby mógł porównać go do któregoś z podanych przez edisk aparatow. Z góry dzięki.
Ja nawet nie mam możliwosci "pomacania" tego modelu. Odwiedzilem sklepy w okolicy i nie maja tego aparatu. W ogole malo maja rzeczy od samsunga.
A co do systemu nx to nawet na tym forum slyszalem dobre opinie, ale juz nie pamietam w jakich watkach.
Oferty obiektywow przegladalem, sa tansze od m 4/3, fuji i sony e.
Osobiscie wolalbym puszke z wizjerem, ale sa one sporo wieksze, chociaz to lepsza ergonomia. Moje zainteresowanie zwrocił nx3000 ze wzgledu na lightroom 5