Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Samsung NX3000 16-50 + Lightroom 5

Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Samsung NX3000 16-50 + Lightroom 5

Witam

Chciałem z wami skonsultować zakup aparatu.
    Szukalem czegos dla mojej polówki, zastanawialem sie nad lx5/7 albo xz2 Panasonic wiem ze ma nieco szerszy obiektyw. A do xz2 mialbym wizjer vf-2

Ale bardzo zastanawia mnie oferta samsunga, bo teraz dają w zestawie LR 5
    Cena nowego aparatu z kitowym obiektywem jakies 1400zl
    W ofercie maja fajne i przystepne cenowo obiektywy.

Co myslicie o tym samsungu?

Pozdrawiam
    instagram.com/edi.sk/

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar RafS
    Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria

Odp: Samsung NX3000 16-50 + Lightroom 5

przyłączę się do pytania, ostatnio wyczytałem na forum opinie, że samsung stworzył dość tani(w sensie rozbudowy) system bezlusterkowców, czy ktoś mógłby coś więcej opowiedzieć?

Sama puszka jest w okolicach E-pm2 albo E-pl5, czy w jakości/szybkości AF/ jest równie dobra?
    czasami mniej znaczy więcej..

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Nie wiem co myślą inni, ale ja myślę, że na tym poziomie najbardziej liczą się indywidualne preferencje i nikt za Ciebie nie podejmie decyzji
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria

Nie wiem jak edisk, ale Ja chętnie poznałbym wrażenia z użytkowania samsungów. Nie miałem okazji go wypróbować i w najbliższym czasie nie będę miał, a cenię sobie po prostu opinie ludzi z tego forum.

Same parametry można porównać, natomiast jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tego, że Samsung robi niemal wszystko w elektronice, czy rzeczywiście są tą porządne aparaty cyfrowe, czy też jakieś wynalazki z mnóstwem bajerów, ale z robieniem zdjęć ma problem? Ktoś z Olympuclub na pewno ma lub miał coś z systemu NX, myślę, że mógłby się podzielić wrażeniami, a jeszcze lepiej gdyby mógł porównać go do któregoś z podanych przez edisk aparatow. Z góry dzięki.

Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Ja nawet nie mam możliwosci "pomacania" tego modelu. Odwiedzilem sklepy w okolicy i nie maja tego aparatu. W ogole malo maja rzeczy od samsunga.
    A co do systemu nx to nawet na tym forum slyszalem dobre opinie, ale juz nie pamietam w jakich watkach.
    Oferty obiektywow przegladalem, sa tansze od m 4/3, fuji i sony e.
    Osobiscie wolalbym puszke z wizjerem, ale sa one sporo wieksze, chociaz to lepsza ergonomia. Moje zainteresowanie zwrocił nx3000 ze wzgledu na lightroom 5
    instagram.com/edi.sk/

Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    z tego co ja sie orientuje to LightRoom dodawany jest do prawie kazdej puszki Samsunga: Nx1100,NX2000,NX3000,NX300,NX300m i wyzej a i sam sie zastanawiam nad NX300m z 16-50 chyba łykne ale juz po Swietach jak ceny opadna..no chyba ze promocje zaraz zrobi jak Fuji od dzis (cy tam wczoraj ) , pozniej do tego kilka staleczek i bedzie dobrze - tak mysle bo patrzac na nowe szkla jak 16-50/2-2.8, 50-150/2.8 i zapowiedzi kolejnych....do tego ta nowa puszka NX1...robi sie ciekawie w tym systemie

Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    dziś oglądałem różne NXy i... całkiem spore to ustrojstwo. Zwłaszcza obiektywy mają wielkie i całość wygląda dość pokracznie. Tylko jeden z nich miał baterię i w użytkowaniu jest całkiem OK, ostrość w sklepowych warunkach bezproblemowo i szybko ustawiał. Dla mnie to jednak nie to. Zastanawiałem się nad zmianą 4/3 na coś mniejszego, Samsung raczej taki nie będzie, choć pewnie jest sporo lepszy od mojego E-620, to jednak na razie pozostanę przy nim. Jeśli ceny nie podskoczą i obiektywów przybędzie, to jako system bezlusterkowy Samsung daje dużo w dobrej cenie(nasz Olek jest niestety bardzo drogi).

Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    RafS ale o ktorym NXie mowisz i o ktorych szklach??

Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    NX300 i NX3000 z kitowym 18-55 OIS - porównywałem do zgrabnych E-pm2 czy e-pl5 lub mikrusów panasa i przy nich Samsung jest większy. Oczywiście wciąż mniejszy niż lustrzanka ma się rozumieć. Natomiast wśród bezluster z takim obiektywem jak ten wspomniany nie jest mikro.

| OlyJedi Awatar Rysiek_O
    Mieszka w
    47-364 Komorniki
    Siła reputacji
    312
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez edisk Zobacz posta
    .....Osobiscie wolalbym puszke z wizjerem, ale sa one sporo wieksze, chociaz to lepsza ergonomia. Moje zainteresowanie zwrocił nx3000 ze wzgledu na lightroom 5
    Sprzęt możesz zobaczyć i wypróbować nr tu:
    Tychy
    Fotojoker - CH TESCO
    ul. Towarowa 2 32/780-14-70

Zadzwoń, jeśli nie mają na miejscu to poproś aby sprowadzili do pooglądania. Musisz tylko mieć własną kartę pamięci.
    Lightrooma bym nie demonizował, jesteś młodym człowiekiem, dla studentów LR 5 kosztuje ok 300 zł.
    Zwróć uwagę na kąt widzenia obiektywu. jak dla mnie 16 to nieco wasko w mieszkaniach.
    Rysiek_______________
    Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3

Uprawnienia umieszczania postów