Hej, no w końcu się przełamię i zapodam kilka moich fotek ;) Na początek trzy różne metody .
Proszę nie żałować i śmiało wydawać opinie
1. Załącznik 112882 2.Załącznik 112883 3.Załącznik 112884
Wersja do druku
Hej, no w końcu się przełamię i zapodam kilka moich fotek ;) Na początek trzy różne metody .
Proszę nie żałować i śmiało wydawać opinie
1. Załącznik 112882 2.Załącznik 112883 3.Załącznik 112884
Witam, Odważyłeś się i wtopa! Mamy taką zasadę na forum że wrzucamy zdjęcia a nie linki do nich. Czekam zatem na ten sam post w innej formie.
Wiem ,jeszcze nie rozgryzłem tego ,ale na pewno sie poprawię;)
To dość proste zaglądnij tu: https://forum.olympusclub.pl/threads...9cia-w-postach
---------- Post dodany o 17:01 ---------- Poprzedni post był o 16:16 ----------
Pokusiłam się żeby spojrzeć
1. Księżyc jaki jest każdy widzi:)
2. Pies - Niestety zła kompozycja zdjęcia. Pies jest nieciekawy, smutny, jakby znudzony... gdyby chociaż uszy miał podniesione i oczy mu się śmiały to było by to zdjęcie o czymś a tu widzimy niestety tylko psa.
3. Kwiatek - kompozycja, perspektywa i ostrość - źle.
Pozwoliłam sobie wydać opinię mimo że moje prace nie są idealne. Tak samo jak ty dopiero uczę się fotografii i moje początki na tym forum wyglądały identycznie - mnóstwo negatywnych komentarzy które o dziwo mobilizowały mnie do dalszej nauki. Polecam poczytać trochę o kompozycji, perspektywie i GO - kolega Google dużo wie na ten temat:) Na YT też znajdziesz fajne filmiki które z pewnością wprowadzą cię w ten temat.
Powodzenia i nie zniechęcaj się!
Księżyc no tak wiem ale z 1200mm ogniskową tak tylko wyszło.
Kwiatek miał może z 3mm , mogłem lepiej trafić.
A piesek no tylko tak uszy umie postawić, szczerze :)
Dziękuję za opinię ;)
Nie bardzo wiem, na co każesz się zdecydować Beacie :roll:
"Zaglądnij" to żadna bzdura. (http://sjp.pwn.pl/szukaj/zaglądnąć)
Masz coś jeszcze...? Może pokażesz coś co pozwoli ocenić twój sposób patrzenia na świat:) Wrzucaj tu jest wielu doradców którzy służą dobrą radą. (Nie mam tu na myśli siebie) Wiem z doświadczenia że jeśli będziesz cierpliwy i wytrwały to z pewnością wiele się od nich nauczysz.
O tak wytrwałość trzeba mieć......:grin:
Tak... ale nawet najbardziej wytrwali czasem się łamią... :)
Może to bardziej Ci podejdzie Beata;)
Owszem :) Choć nie jest to mój świat... :) Ale faktycznie lepsze - przynajmniej jak dla mnie :)
Załącznik 114110
e510+Tair 3s
1.Załącznik 136525
Kolejny wynalazek:)
2.Załącznik 136530
Mieszkaniec wrocławskiego ZOO.
Obiekt na zdjęciu nr 2 wyglada na zrelaksowanego/zrelaksowaną :)
3.Załącznik 136549
Również Wrocław:)
4.Załącznik 137069
5.Załącznik 137068
Próby portretu
Mało światła…
Pierwsze koty za ploty.Dodaj wiecej swiatla.Kadruj ciasniej.Nie ma sensu wyciaganie z cieni bo brzydkie packi wychodzic beda.
Pani ze zdjecia przed nastepnymi zdjeciami zaproponuj jakis krem matowy .Nawet zwykly Effaclar Mat od La Rocha wystarczy.Skora sie wtedy w swietle tak nie blyszczy.Oczywiscie moznai pudry i inne kremy bardziej znane uzywac.Jeszcze tak sie zastanawiam nad Twoja kolorystyka.Ja bym zmienil na taka.Załącznik 137096 Co myslisz??
Dziękuję za opinie, co do ilości światła to popracuję póki co mam 2 lampy błyskowe na fotoceli i tym próbuję;)
Fot. jaką zaproponował Mirek54 lepsza od mojej.
Czy jest możliwe zrobienie zdjęcia które wywołamy bez żadnej ingerencji i będzie dobre?
A to smutna wiadomoscm,ze w kazdym trzeba cos pogrzebac,
Przypomnialem sobie-A56,napisale,ze w swoich zdjeciach nic nie manipuluje.
chyba kilka czynników bierze tu udział:
Moc światła, jego odległość od fotografowanego obiektu, czas otwarcia migawki, przesłona, czułość....
Ilość źródeł światła - pamiętaj, że im więcej, tym trudniej zapanować...
Na podstawie exifa drugiego zdjęcia - 1/30 sec, ISO 800 -f0.0 - manual jakiś? Jak bardzo otwarty?
Dodatkowa ciekawostka to Digital Photo Professional - czyli wołałeś RAWa? Tutaj też jest jeszcze dużo do poprawy.
nie znam nikogo, kto by uzywał tego softu canonowskiego - fajny jest?
Na początek przemyśl i przećwicz to, o czym pisze Mirek.
powodzenia,
Zdjęcie zrobione canonem 1000d z manualnym obiektywem domiplan 2, 8 maksymalnie otwartym