-
Esy- floresy, fantasmagorie w multicolorze ;)
Witam Wszystkich Olympomaniaków :)
Na tym forum jestem od momentu kiedy szukałem nowego aparatu w miejsce mojego poprzedniego (Nikon D300). Ostatecznie zdecydowałem się na Olympusa OM-D E-M5 i swojej decyzji nie żałuję. Jestem bardzo miło zaskoczony możliwościami tego malucha (malucha w porównaniu do D300 oczywiście;)) oraz atmosferą i aktywnością użytkowników tego forum.
Odważyłem się dzisiaj na założenie własnego wątku i publikację swoich zdjęć. Mam nadzieję, że zdjęcia się wam spodobają a jeżeli nie to podzielicie się ze mną swoimi uwagami.
1. Pierwszy krok
(myślę, że to zdjęcie będzie najlepsze na początek ;)
2. Trzy kolory
3. Krajobraz z kwiatkiem ;)
Proszę o ocenę i komentarze oraz o ewentualne uwagi jeżeli coś Waszym zdaniem wymaga poprawy.
-
Odp: Esy- floresy, fantasmagorie w multicolorze ;)
Dobrze, że chodzisz po żółtym chodzisz bo by Cię zieloni zakatrupili :). W tym ostatnim to mniema, że tło to jakieś akwarium? Fajny, nietypowy krajobraz do kwiatka :)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Dobrze, że chodzisz po żółtym chodzisz bo by Cię zieloni zakatrupili :). W tym ostatnim to mniema, że tło to jakieś akwarium? Fajny, nietypowy krajobraz do kwiatka :)
To raczej jakieś umocnione nabrzeże i widok z góry na wodę:) Kwiatek wyrasta z pionowej ściany. Pierwsze i trzecie bardzo fajne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
To raczej jakieś umocnione nabrzeże i widok z góry na wodę:) Kwiatek wyrasta z pionowej ściany. Pierwsze i trzecie bardzo fajne.
No chyba masz rację :)
-
Fajne kadry i gra kolorów. Takie patrzenie lubię.
Gdyby Adam nie napisał, o co chodzi z trzecim - sama bym na to nie wpadła :D
-
Ja też za pierwszym i trzecim. Bardzo mi się podobają
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Dobrze, że chodzisz po żółtym chodzisz bo by Cię zieloni zakatrupili :).
A co ja zielonym zrobiłem? Nawet muchę jak w domu złapie to wypuszczam na zewnątrz :D
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Tak dokładnie -to nabrzeże.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Lilen
A co ja zielonym zrobiłem? Nawet muchę jak w domu złapie to wypuszczam na zewnątrz :D
Z nitką uwiązaną u szyi :D. Dobra, dobra znamy te zabawy hihi ;)
-
Pomysłowo! Wybieram 1 i 2 za kolorystykę.
-
Fajny start. Wszystkie trzy interesujące i niebanalne. Dla mnie najlepsze pierwsze.
-
Mi wszystkie trzy się podobają. Dobry początek, ciekaw jestem następnych.
-
Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie i pozytywne opinie. Oczywiście dziękuje również za punkciki od tajemniczych darczyńców :)
To publikuje kolejne 2 fotki.
4.
(Olympus OM-D E-M5 mZD 12-50mm)
5.
-
Ciekawe przemyślane kadry, chociaż do pełni szczęścia wolałbym bez siedzącej osoby na 4. Inna sprawa, że zdjęcia robisz w pełnym słońcu.
-
Piąteczka zaje... fajna:grin: Do galerii z nią.
-
Piąteczka z kominem i słoneczkiem na piąteczkę :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
droplet
Ciekawe przemyślane kadry, chociaż do pełni szczęścia wolałbym bez siedzącej osoby na 4. Inna sprawa, że zdjęcia robisz w pełnym słońcu.
Dzięki.
Też bym wolał bez tych osób ale niestety tam był ogólny tłum i cieszę się, że widać tylko te dwie osoby.
Co do słońca to taki urok robienia fotek podczas rodzinnych wycieczek. Zdjęcia z tego wątku powstały podczas wyjazdu na długi majowy weekend w 10 osób. Ciężko było mi oczekiwać, że 9 osób będzie się dostosowywać do mnie ;) - i tak wykazywali się dużą cierpliwością czekając aż zbadam wszystkie możliwe kadry i kombinacje :) Spacerując w większej grupie starałem się jak najlepiej wykorzystać zastane warunki.
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Piąteczka zaje... fajna:grin: Do galerii z nią.
Jestem tu stosunkowo nowy więc proszę o wyjaśnienie. Co daje publikacja zdjęć w galerii czego nie daje publikacja na forum?
-
5. jest bardzo dobra choć sprawia wrażenie jakby kominy były "doklejone" - ale to może subiektywne wrażenie ; )
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Lilen
Jestem tu stosunkowo nowy więc proszę o wyjaśnienie. Co daje publikacja zdjęć w galerii czego nie daje publikacja na forum?
Jak to co, daje ? Sławę, chwałę, piniondze oraz wino, kobiety i śpiew:mrgreen:
A tak naprawdę, to moim zdaniem daje tyle, że Twoje zdjęcie nie przepadnie w czeluściach wątku. Jest szansa, że za jakiś czas znowu ktoś na nie trafi, gdy np. będzie przeglądał profil fotograficzny lub kliknie na belkę gdzie są losowo wyświetlane zdjęcia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
glee
5. jest bardzo dobra choć sprawia wrażenie jakby kominy były "doklejone" - ale to może subiektywne wrażenie ; )
To tylko subiektywne wrażenie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Jak to co, daje ? Sławę, chwałę, piniondze oraz wino, kobiety i śpiew:mrgreen:
A tak naprawdę, to moim zdaniem daje tyle, że Twoje zdjęcie nie przepadnie w czeluściach wątku. Jest szansa, że za jakiś czas znowu ktoś na nie trafi, gdy np. będzie przeglądał profil fotograficzny lub kliknie na belkę gdzie są losowo wyświetlane zdjęcia.
Ok, to daję. Przekonałeś mnie winem i kobietami :)
-
...ty tam nic nie pytaj co poprawiac, tylko wklejaj nastepne:)
pozdrowionka
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
...ty tam nic nie pytaj co poprawiac, tylko wklejaj nastepne:)
pozdrowionka
No to wklejam. Teraz trochę inne klimaty.
6. Ty się spieszysz, ja poczekam...
-
-
widzę że powstał ciekawy wątek :)
foty z pierwszego posta bardzo ale to bardzo mnie zaciekawiły
kolorem, pomysłem i innym spojrzeniem :) co lubię
ja też jakby nie adambieg nie zajarzyłabym jak 3 była cyknięta :)
pozdrawiam i czekam na więcej perełek :)
-
Dla czego nie wyregulowałeś wizji i paski są na monitorze? ;) Fajne :)
-
Ciekawe, ciekawe :)
---
Przeglądnąłem dziś cały wątek w ramach uzupełniania zaległości. Wcześniej jakoś nie miałem okazji tu zaglądnąć a tu zdjęcia bardzo fajne :)
-
Fajne foty, prawie wszystkie mi podchodzą. Będę zaglądał :)
-
Ciekawie, pierwsze i ostatnie jak na tę chwilę - zatrzymałem się na dłużej.
Poczynaj dalej, poczynaj.
pozdrawiam,
-
Dziękuję za odwiedziny i komentarze :)
7. Niebiańskie sklepienie
Może napiszę krótkie wyjaśnienie odnośnie poprzednio zaprezentowanych zdjęć. Wszystkie do tej pory umieszczone zdjęcia zostały zrobione w Barcelonie podczas długiego weekendu majowego.
zdj. 1. Na zdjęciu znajduje się chodnik i oznaczenie początku kolejki do pięknej kamienicy projektu Gaudiego - Casa Batllo (w kolejce staliśmy blisko godzinę w deszczu :/) oraz nogi mojej żony :). Charakterystyczna kostka chodnikowa jest również projektu Gaudiego a ułożona została wzdłuż ulicy Passage de Gracia podobno najdroższej ulicy w Europie.
zdj. 2. To fragment trybun Stadionu Olimpijskiego.
zdj. 3. Jak już ktoś zauważył na zdjęciu widać fragment nabrzeża portowego.
zdj. 4. Na zdjęciu widać fragment fontanny, która znajduje się przed wejściem głównym na Stadion Olimpijski.
zdj. 5. To kominy (wentylacyjne o ile dobrze pamiętam), które w większej ilości znajdują się wokół kompleksu Stadionu Olimpijskiego.
zdj. 6. "Madonna w okularach" została namalowana na bramie w średniowiecznej części Barcelony. Praktycznie każda brama była ozdobiona kolorowym graffiti, natomiast co ciekawe na ścianach graffiti praktycznie nie było.
zdj. 7. To sklepienie budynku dla straży, który znajduje sie w Parku Guell. Zarówno budynek jak i park również jest projektu Gaudiego
-
Jak na relację z Barcelony to... no... nietypowe dość :D Tym większy plus dla Ciebie za niesztampowe podejście.
A robiłeś jakieś "normalne" zdjęcia? :D Nie to żebym się ich domagała ale jestem pewna, że takie pytanie mogłoby paść z ust Twoich towarzyszy podróży ;)
Sklepienie zarąbiste.
-
Sklepienie, to dla mojego oka radocha. lleż w tym wędrówki myśli, fantazji, porządku w bezładzie, zastanowienia, propozycji, pasji (fotografa)!
Zazdraszczam.
Pzdr, TJ
-
Sklepienie idealne na tapetę monitora jeżeli ktoś lubi stonowane. Jest fajny wzór, który nie zakłóca i nie powoduje trudności w odszukaniu ikon :). Fajne a po za tym lubię kolor niebieski :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Jak na relację z Barcelony to... no... nietypowe dość :D Tym większy plus dla Ciebie za niesztampowe podejście.
A robiłeś jakieś "normalne" zdjęcia? :D Nie to żebym się ich domagała ale jestem pewna, że takie pytanie mogłoby paść z ust Twoich towarzyszy podróży ;)
Sklepienie zarąbiste.
Faktycznie nietypowe :) Dlatego zastanawiałem się czy w ogóle wspominać, gdzie te zdjęcia powstały. A bardziej typową relacje też planuje umieścić, tym bardziej, że byłem w okresie kiedy Barcelona grała w półfinale ligi mistrzów z Bayernem Monachium (udało mi się być na tym meczu:)) i jakieś zdjęcia też z tej okazji zrobiłem.
Planuje na to jednak osobny wątek bo zdjęcia będą bardziej poglądowo-wycieczkowe ponieważ każda turystyczna atrakcja była właśnie przez turystów oblegana i ciężko było zrobić jakieś wyjątkowe ujęcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tadeusz Jankowski
Sklepienie, to dla mojego oka radocha. lleż w tym wędrówki myśli, fantazji, porządku w bezładzie, zastanowienia, propozycji, pasji (fotografa)!
Zazdraszczam.
Pzdr, TJ
Dziękuje. Ciekawe rzeczy widzisz w tym zdjęciu co mnie bardzo cieszy. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Lilen
Dlatego zastanawiałem się czy w ogóle wspominać, gdzie te zdjęcia powstały.
Skoro robisz zdjęcia, za które nie musisz gadać to chyba lepiej nie wspominać. :wink:
-
ostatnie bardzo mi podchodzi :)
-
Nie było mnie tu jakiś czas a skoro już się pojawiłem to i wstawię jedno zdjęcie dla odświeżenia :)
8. Czerwony na fioletowym patrzy na zielone ;)
(Olympus OM-D E-M5 + mZD 60mm)
-
Robal na kwiatku zapitala po trawie? ;)
-
Wszystkie zdjęcia są bardzo fajne. Będę podglądać i... próbować naśladować...:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Robal na kwiatku zapitala po trawie? ;)
eee... Stać Cię na więcej :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Wszystkie zdjęcia są bardzo fajne. Będę podglądać i... próbować naśladować...:)
Jestem <ZAWSTYDZONY>
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Lilen
eee... Stać Cię na więcej :D
Nie spałem wczoraj od 18'stej i do głowy przychodzą mi tylko najbardziej pierwotne skojarzenia :D