.. i nie tylko. własciwie, to cały pakiet Creative Suite, czyli indesign, etc.
http://www.adobe.com/cfusion/entitlement/index.cfm?e=cs2_downloads
Wymagane konto adobe.com. po zalogowaniu dostajemy dostep do plików i kluczy seryjnych :)
Wersja do druku
.. i nie tylko. własciwie, to cały pakiet Creative Suite, czyli indesign, etc.
http://www.adobe.com/cfusion/entitlement/index.cfm?e=cs2_downloads
Wymagane konto adobe.com. po zalogowaniu dostajemy dostep do plików i kluczy seryjnych :)
Właśnie miałem to tu puszczać. Wielkie święto w świecie cyfrowym:)
musze trochę rozdać, ale pewnie i tak reputacja Ci podskoczy :)
No, to wróce do domu i pobieram :)
Aero2 by mnie chyba wyśmiało ... ;)
CHyba nie do końca za darmo... http://antyweb.pl/adobe-photoshop-cs...indowsa-i-osx/
O właśnie.
Czyli dla wyjaśnienia: to nie jest darmowa tylko zostały wyłączone serwery licencyjne dla CS2/CS3, więc to są downloady dla osób, które kupiły już CS2/CS3 i mają do nich licencje.
W najlepszej możliwej opcji Adobe zgodzi się na użytek domowy - bo wg polskiego prawa jak program jest dostępny legalnie to pobrać go można. Użytek komercyjny na 99.99% nie wchodzi w grę.
Może to być też dobry krok marketingowy - wiele osób nie używało PS, bo jest drogi. Jak się tu w CS2/CS3 przyzwyczają to może kupią nowsze ;)
We're sorry, the site area you've requested is unavailable. Please try again later.
:(
Setki ludzi się rzuciło to im serwery padły.
Ale to działa. Do każdej aplikacji podają numer seryjny.
Działa, i pozwala zarejestrować program na koncie Adobe. Niestety, po tym co wkleił grizz, sam mam pewne wątpliwości no ale cóż...
http://forums.adobe.com/message/4972456#4972456 - wyglada, że jest ok.
"Aktualizacja 2: Adobe jest świadome udostępnienia wszystkim posiadaczom dostępu do kluczy do pakietu CS2, jak samo komentuje tą sytuację: „Prosimy też pamiętać, że pakiet ten nie będzie w pełni funkcjonalny na najnowszych systemach operacyjnych”.(dzięki @Tehnik)! Wszystko wskazuje więc na to, że każdy użytkownik z Adobe ID może korzystać z pakietu CS2."
Tak więc podsumowując, Piekny prezent dla osób które nie potrzebują "najnowszego" photoshopa. Doskonała opcja do legalnej nauki, i pracy ze zdjęciami. Bo pomijając trochę fajerwerków, CS2 jest tak samo funkcjonalna jak CS3,4,5...
Jeśli posiadasz konto Adobe, i podczas instalacji programu podasz klucz plus mail do którego jest przypięty profil Adobe, mogę Ci podać link do mirrorów.
Kiedy podasz prawidłowego maila, produkty zostaną podpięte pod Twoje konto Adobe.
Załącznik 78318
taam ma konto ale wykasowałem meile z serial number z lightroomem 3.0 a history order jest na 30 dni.... zaraz się wpienię
Ja zdążyłem pobrać sobie kody, ale nie wszystko ściągnęłem :( Ma ktoś linki może bezpośrednie do plików na serwerze?
[EDIT[ już mam, dzięki eFIX
Geo, ale przy instalacji jak rejestrujesz się, to automatycznie powinno Ci przypisać klucz do konto... (?)
luc4s, a popatrz na załacznik wyżej... Pozatym pisałem do Geo odnośnie Lightrooma 3.
Mirku, jest jescze cos takiego jak DNG, i acr z cs2 otworzy nawet i pliki z D4 :)
Pozatym gdyby nie fakt ze mam kupną wersję, to wolalbym darmowego CS2 + lightrooma 4 kupić niż CS6 kupić...
Ja mialem na mysli nowych adeptow.Ci co wiedza o DNG konwertuja to i Ip potrafia podmienic na petle:mrgreen::mrgreen:.
kurde D iles tam i CS2 toz to nie pasuje. To tak jak do samolotu w biznes klasie z reklamowka z Lidl-a.
Tak tylko se pisze o tym i o tamtym.
Myślę ze to co wkleiłem na początku jest po prostu oferowane do osób które nigdy nie miały ochoty na korzystanie z roznego rodzaju yyy, witaminek, z różnych powodów.
Pozatym w tym momencie CS2 trafi pod strzechy na równi z gimpem ktorego "glownym" atutem była od zawsze cena. A osoba, która się nauczy obsługi cs2, zawsze stwarza jakąś szansę na nowego klienta.
Heh, no i dalej nie wiem czy to legal czy nie. Do użytku domowego oczywiście. Rzuciłbym wtedy w diabły PSE10 bo tu ni ma szybkiej maski i kanałów...
Założyłem identyczny temat 9 minut wcześniej niż ten, ale to mój został usunięty i posty z niego, a nie duplikat. To się nazywa kreatywna moderacja :). Co do głównego wątku, to myślę że nie ma co gdybać. Z tego co widziałem wcześniej, Adobe zaprzeczało, że każdy może tego używać. Pozostaje czekać na oficjalne info, a nie tylko notki na forum, bo póki co chyba sami nie wiedzą co robić.
Moze dla tego, że tutaj sie rozwineła dyskusja? gdzie go załozyłes? bo nie widziałem go jak zakładałem ten temat.
Tu łatwiej się dostać :wink: https://docs.google.com/document/d/1...sle=true&pli=1
-----
Pytam się Ciebie czy dają za darmo CS2? Ja w firmie obecnie nie mogę tego ściągać na próbę, gdyż korzystam na Starówce w Zamościu z takiego gówna darmowego (w domu sprawdzę na normalnym internecie)... Sprawa rawów jest bez sensu... Nie przy tych numerach Photoshopa...Właściwie do dobrej obróbki wystarcza Elements 2 , a Rawy (Orfy Olymusa) można zrobić w innym programie ... Jednak pełnię swobody daje mi CS4 (Przy CS5 musiałbym zmienić sprzęt)
Ja uzywam normalnie CS3, i nie widze powodu do zmiany na 5 lub 6. miałem triale zainstalowane, i jakos... nie widze o co tyle szumu.
A zakup cs5 albo 6 zeby mi acr nowy chodził jest bez sensu.
--------------
Nie każdego stać (albo ma inne wydatki) na legalny nawet CS2 . Jasne , że te wyższe numery to fanaberie, ale przy drogim nowym sprzęcie są jednak lepsze... Niższe numery photoshopa nie pazwalają instalować uaktualnień do wywoływania rawów z nowszych aparatów...
Irek.Juz kupno drogiego aparatu i gamy szkiel dla kogos kto po sumie foteczki robi okazjonalnie to juz fanaberia.No ale jak to tak do Egiptu z malpka toz to nie wypada.
Nie ma co się ekscytować póki co - Apple na swoim forum napisało, że licencja jest ważna tylko jeśli ktoś wcześniej kupił CS2 czy pozostałe udostępnione aplikacje.
Być może jeszcze zmienią politykę, bo o Adobe stało się nagle bardzo głośno i może wyjść z tego niezły smrotek negatywnie działający na wizerunek firmy.
Zaryzykowałbym stwierdzeniem, ze wiekszosc ludzi i tak nie jest w stanie wykorzystac nawet 20% mozliwosci jakie daje CS2, a co dopiero CS5 czy 6. Jedyny plus nowych shopów to ACR, ktory radzi sobie z plikami o niebo lepiej. Ale do wywoływania mozna kupic za duzo mniejsze pieniadze LR'a, C1 albo cos innego.