-
1 załącznik(ów)
Klatka pełna obrazów - czyli moje widzenie świata :)
W związku z sugestiami bardziej zaawansowanych użytkowników zakładam wątek zbiorczy, żeby wam nie zaśmiecać coraz to nowymi zdjęciami ;)
Ale też założeniem wątku jest żeby pozostawić głupią przeszłość, pochylić pokornie głowę i mieć nadzieję że ktoś pomoże dobrą krytyką.
Na pierwszy rzut mały street:
1. Świeci czuwają...
Załącznik 68740
-
Odp: Klatka pełna obrazów - czyli moje widzenie świata :)
-
ale że coś robiłeś czy tylko wstawione w bbcode?
-
2 załącznik(ów)
to jeszcze raz, otwieraj raz jedno raz drugie i zobaczysz :)
Twoje: Załącznik 68742 moje: Załącznik 68741
-
Aaa podprostowałeś :) Dzięki wielkie, ja niestety jeszcze się nie nauczyłem tego robić :(
A tak poza tym to co sądzisz o zdjęciu?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
Aaa podprostowałeś :) Dzięki wielkie, ja niestety jeszcze się nie nauczyłem tego robić :(
A tak poza tym to co sądzisz o zdjęciu?
Nie wiem, nie moja działka - w jednym oknie święty, w drugim facet z komórką... hmmm
szczerze - to zdjęcie do mnie nie mówi, no ciekawostka :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
W związku z sugestiami bardziej zaawansowanych użytkowników zakładam wątek zbiorczy, żeby wam nie zaśmiecać coraz to nowymi zdjęciami ;)
Ale też założeniem wątku jest żeby pozostawić głupią przeszłość, pochylić pokornie głowę i mieć nadzieję że ktoś pomoże dobrą krytyką.
Na pierwszy rzut mały street:
1. Świeci czuwają...
Załącznik 68740
Fajnie wypatrzony obrazek, w lewym oknie cudnie, a zestawienie obu okienek miodne. Spodobało mi się
Pozdrawiam AP.
-
Podobają mi się te okienka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Nie wiem, nie moja działka - w jednym oknie święty, w drugim facet z komórką... hmmm
szczerze - to zdjęcie do mnie nie mówi, no ciekawostka :)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Fajnie wypatrzony obrazek, w lewym oknie cudnie, a zestawienie obu okienek miodne. Spodobało mi się
Pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Podobają mi się te okienka.
No widzisz, co kraj to obyczaj :)
Dawaj dalej.
-
Jak już kiedyś mówiłem: "jeden woli ogórki, drugi ogrodnika córki" ;) różnorodność w poglądach jest bardzo zdrowym zjawiskiem :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
Kurde,a napisales w innym miejscu,ze jestes dyplomowanym fotografem.Nie uczyli o prostych zdjeciach,czy wtedy nie byles na teorii???Chyba,ze w ktoryms poscie zartowales.
-
Na takie okienka Sapphiron trza polara ;)
-
Ja wiem że ani prosto ani nie ma polara ;) ale z drugiej strony miałem chwilę na zrobienie zdjęcia i zero szans na powtórkę bo facet mnie zauważył i odszedł od okna a bez niego nie ma zdjęcia...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
Ja wiem że ani prosto ani nie ma polara ;) ale z drugiej strony miałem chwilę na zrobienie zdjęcia i zero szans na powtórkę bo facet mnie zauważył i odszedł od okna a bez niego nie ma zdjęcia...
no ok, to wyjaśnia polara, a krzywizna?
-
tak samo i krzywiznę tłumaczy :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
tak samo i krzywiznę tłumaczy :)
Bodzip pokazał że nie tłumaczy.
-
Romku, proszę nie drąż tego tematu, ok?
Bodzip wyprostował za co mu dziękuję, sam obiecuje nauczyć się prostowania (Boże, nigdy nie było mi to potrzebne), a i tak ten strzał mi się podoba mimo uchybień :) Najwyraźniej nie tylko mi, bo dostałem (nie wiem od kogo, ale dziękuję) pozytywne punkciki ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
.... miałem chwilę na zrobienie zdjęcia i zero szans na powtórkę bo facet mnie zauważył i odszedł od okna a bez niego nie ma zdjęcia...
Czyli zdecydowałeś się sfotografować człowieka i opublikować jego zdjęcie pomimo że są powody przypuszczać że on by sobie tego nie życzył?
-
Takie małe OT dotyczące "dupereli" na zdjęciu. Jak zauważyłeś, na tym forum klubowicze zwracają na to uwagę. Sam przez to przeszedłem - a to krzywo, a to babol w lewym dolnym rogu, to blik się zaplatał.
Nauczono mnie jak to eliminować, nauczono mnie, że doskonałe zdjęcie w galerii, ale z niedoróbkami dostaje niskie oceny. Nauczono mnie zwracać uwagę na szczegóły.
Popatrz- szczegóły, a krzywizna byłą dużym babolem.
A wiesz, nauczono mnie także, że czasem niedoróbka, jakaś ułomność - robi zdjęcie. Tylko trzeba wiedzieć kiedy i co.
Nie chcę się wymądrzać, bo niektórym chłopakom do pięt nie dorastam. Ale, ...jeśli wymaga się ode mnie aby zdjęcie było przynajmniej poprawne technicznie, to wrzucenie fuszerki, byłoby lekceważeniem kolegów.
Pozdrawiam, i miłej zabawy :) i dawaj dalej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Takie małe OT dotyczące "dupereli" na zdjęciu. Jak zauważyłeś, na tym forum klubowicze zwracają na to uwagę. Sam przez to przeszedłem - a to krzywo, a to babol w lewym dolnym rogu, to blik się zaplatał.
Nauczono mnie jak to eliminować, nauczono mnie, że doskonałe zdjęcie w galerii, ale z niedoróbkami dostaje niskie oceny. Nauczono mnie zwracać uwagę na szczegóły.
Popatrz- szczegóły, a krzywizna byłą dużym babolem.
A wiesz, nauczono mnie także, że czasem niedoróbka, jakaś ułomność - robi zdjęcie. Tylko trzeba wiedzieć kiedy i co.
Nie chcę się wymądrzać, bo niektórym chłopakom do pięt nie dorastam. Ale, ...jeśli wymaga się ode mnie aby zdjęcie było przynajmniej poprawne technicznie, to wrzucenie fuszerki, byłoby lekceważeniem kolegów.
Pozdrawiam, i miłej zabawy :) i dawaj dalej.
Kurde , taki talent się marnuje w tym gorlickim sanepidzie. Pozdrawiam AP.
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty Bodzip.
-
Ot i znów wielkie słowa że lekceważę kolegów... Przykro mi że tak jest odbierane to zdjęcie, myślałem że ciut lepsze będzie jego przyjęcie no ale cóż...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
Ot i znów wielkie słowa że lekceważę kolegów... Przykro mi że tak jest odbierane to zdjęcie, myślałem że ciut lepsze będzie jego przyjęcie no ale cóż...
To zdjęcie jest całkiem całkiem , podoba mi się, jest świetnie uchwycone. Rzecz w tym, że pewne rzeczy są w nim że tak powiem niedokończone...
Myślę że czas na kolejne , masz zapewne ich jeszcze trochę w kolejce.
Pozdrawiam AP.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
Ej, no - nie bierz tego tak. Ja to tak odbierałem, ja miałem takie odczucie :)
Pracuję teraz nad cyklem zdjęć z cmentarza wojennego w Wirchne-Gładyszów. Pracuję długo, bo zdjęć sporo, a czas trudny był. Miejsce urokliwe i trudne do fotografowania. Ale nie spieszę się. Jak dopracuję to wrzucę.
...
Tak mi się przypomina powiastka o pośpiechu przy łapaniu pcheł :mrgreen:
Masz plusa na dobry początek :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Fajnie wypatrzony obrazek, w lewym oknie cudnie ...
No właśnie...
Wypatrzony czy "zrobiony"? Kompletnie mi nie pasują te okna- w lewym bardzo wyraźne (ale jakieś dziwne) odbicie natomiast w prawym żadnego :shock:
-
Ponowię pytanie do Autora wątku bo zostało ono widocznie przeoczone (końcówka poprzedniej strony)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
.... miałem chwilę na zrobienie zdjęcia i zero szans na powtórkę bo facet mnie zauważył i odszedł od okna a bez niego nie ma zdjęcia...
Czyli zdecydowałeś się sfotografować człowieka i opublikować jego zdjęcie pomimo że są powody przypuszczać że on by sobie tego nie życzył?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
No właśnie...
Wypatrzony czy "zrobiony"? Kompletnie mi nie pasują te okna- w lewym bardzo wyraźne (ale jakieś dziwne) odbicie natomiast w prawym żadnego :shock:
Nie jest zrobiony :) owszem trochę poprawiony ale ani nie ma doklejek ani nic podobnego. Jeśli chcesz mogę pokazać screena z ACR :)
-
A skąd on ma wiedzieć czy sobie tego nie życzył. Odszedł - nie otworzył okna i nie darł się na autora że sobie nie życzy.
Znam bardzo wiele osób, które porostu łażą podczas rozmowy telefonicznej od okna do okna.
Pytanie wg mnie bez sensu i retoryczne - dla tego nikt nie opowiedział.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
Jeśli chcesz mogę pokazać screena z ACR :)
Chętnie zobaczę
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nipo80
A skąd on ma wiedzieć czy sobie tego nie życzył. Odszedł - nie otworzył okna i nie darł się na autora że sobie nie życzy.
Znam bardzo wiele osób, które porostu łażą podczas rozmowy telefonicznej od okna do okna.
Pytanie wg mnie bez sensu i retoryczne - dla tego nikt nie opowiedział.
bo Sapphiron napisał: facet mnie zauważył i odszedł od okna czyli IMO musiał być jakiś kontakt wzrokowy skoro Sapphiron zauważył że tamten go zauważył. A pytanie bynajmniej, nie jest retoryczne - jeśli ów mężczyzna jest osobą publiczną, a budynek to jakiś urząd to chyba spoko, ale jeśli to strefa prywatna to wkraczamy w bardzo delikatną sferę ochrony wizerunku. Ja bym się nie odważył takiego zdjęcia publikować, nawet nie ze strachu przed konsekwencjami prawnymi, ale ze względu na poszanowanie prawa do prywatności.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
bo
Sapphiron napisał:
facet mnie zauważył i odszedł od okna czyli IMO musiał być jakiś kontakt wzrokowy skoro Sapphiron zauważył że tamten go zauważył. A pytanie bynajmniej, nie jest retoryczne - jeśli ów mężczyzna jest osobą publiczną, a budynek to jakiś urząd to chyba spoko, ale jeśli to strefa prywatna to wkraczamy w bardzo delikatną sferę ochrony wizerunku. Ja bym się nie odważył takiego zdjęcia publikować, nawet nie ze strachu przed konsekwencjami prawnymi, ale ze względu na poszanowanie prawa do prywatności.
Spokojnie, z miejsca publicznego może robić.
Ten temat już był poruszany.
-
Ja w tym watku nie moge sie wypowiadac bo moderacja olympusclub usuwa moje posty.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
darkelf
Ja w tym watku nie moge sie wypowiadac bo moderacja olympusclub usuwa moje posty.
Kurde,TWA mody zalozyli swoje
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
bo
Sapphiron napisał:
facet mnie zauważył i odszedł od okna czyli IMO musiał być jakiś kontakt wzrokowy skoro Sapphiron zauważył że tamten go zauważył. A pytanie bynajmniej, nie jest retoryczne - jeśli ów mężczyzna jest osobą publiczną, a budynek to jakiś urząd to chyba spoko, ale jeśli to strefa prywatna to wkraczamy w bardzo delikatną sferę ochrony wizerunku. Ja bym się nie odważył takiego zdjęcia publikować, nawet nie ze strachu przed konsekwencjami prawnymi, ale ze względu na poszanowanie prawa do prywatności.
Przesadzasz IMHO i się czepiasz - dla mnie to jest złośliwe i trolowe postępowanie i pisanie postu dla postu lub szumu, a nawet jeśli masz racę to jest sprawa między autorem a osobą na zdjęciu i nie widzę powodu czepiania się tego.Bo też takimi postami naruszasz prywatność autora i osoby na zdjęciu. Nie wiesz czy potem ten autor nie uzyskał zgody od osoby na zdjęciu. koniec OT.
-
Bardzo ciekawe są te okna --pozdrawiam[COLOR="Silver"]
---------- Post dodany o 21:41 ---------- Poprzedni post był o 21:35 ----------
[/COLORDarketelf:]No i fajnie ... nie wiem co usuwają, ale pewnie mają rację... zawsze byłem za cenzurą wypowiedzi ... teraz administracja OC bardzo mi pasuje... :)
-
Przecie zeby zamknac temata o zgodzie na publikacje lub ni wystarczy jak autor sie odniesie.Chociazby tak
1.Kurde nie wiedzialem ze takie cos potrzebne.
2.Tak,pozniej pogadalismy i jest w porzadku.
3.A co on mi moze,on to mi moze-wezykiem panie majster wezykiem.
Nie mam pojecia jak jest w Polsce ale tu gdzie mieszkam to takie prawo obowiazuje
http://www.fineartprint.de/?page=bil...&typ=community
Jednym slowem pi razy drzwi.Jesli nie masz zarejestrowanej dzialalnosci,nie wykonujesz konkretnego zlecenia fotografujesz jako amator i jako amator publikujesz w necie .To jesli do neta wstawiasz na fora osobe,ktora jest mozliwa do rozpoznania na zdjeciu to konieczna jest pisemna zgoda.A jesli uzywasz zwrotow sesja i modelka to umowa podpisana.
Ma to i zle strony.Jest tu mniej modelek,mniej fotografow ,mniej sesji,no i mniej dziel dokonczonych lub nie.
-
pewnie tym postem włożę kolejny patyk w mrowisko ale czy jesteście w stanie rozpoznać tego człowieka ze zdjęcia?
Bo wątpię żeby on sam siebie rozpoznał na tym zdjęciu biorąc pod uwagę zniekształcenia wywołane załamaniem światła na nierówno wypalonych szybach...
I proszę, skończcie ten temat bo (parafrazując słowa nipo) jest to robienie zbędnego szumu i próba wbicia szpili tam gdzie jej nie powinno być. Także pozwólcie ale temat ów jest dla mnie skończony.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
pewnie tym postem włożę kolejny patyk w mrowisko ale czy jesteście w stanie rozpoznać tego człowieka ze zdjęcia?
Jesli spotkam faceta na ulicy to rozpoznam i skojarze go napewno z tym zdjeciem.
Sluchaj,tu nie chodzi w tej dyskusji o wkladanie kija w mrowisko.Facet zadal Ci proste pytanie.Czy mam myslec ,ze duma dyplomowanego fotografa nie pozwala Ci na odniesienie sie do zadanego pytania.Czy jestes ponad tym?
Czy musisz byc kolejnym ktory selekcjonuje komentarze i przemilcza te nie ochowe i achowe.
Przeczytaj raz jeszcze powoli Jego pytanie,przemysl i napisz.Nie kombinuj,nie skrecaj,po prostu odpowiesz na pytanie-to naprawde nie jest trudne.
-
no tego po prawej już gdzieś widziałem...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Nie mam pojecia jak jest w Polsce ale tu gdzie mieszkam to takie prawo obowiazuje
http://www.fineartprint.de/?page=bil...&typ=community
Jednym slowem pi razy drzwi.Jesli nie masz zarejestrowanej dzialalnosci,nie wykonujesz konkretnego zlecenia fotografujesz jako amator i jako amator publikujesz w necie .To jesli do neta wstawiasz na fora osobe,ktora jest mozliwa do rozpoznania na zdjeciu to konieczna jest pisemna zgoda.A jesli uzywasz zwrotow sesja i modelka to umowa podpisana.
Ma to i zle strony.Jest tu mniej modelek,mniej fotografow ,mniej sesji,no i mniej dziel dokonczonych lub nie.
Teraz jest bardziej zrozumiałe dlaczego tak "ciśniesz" o właściwe nazewnictwo wykonywanych czynności.
---------- Post dodany o 08:35 ---------- Poprzedni post był o 08:31 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
I proszę, skończcie ten temat bo (parafrazując słowa nipo) jest to robienie zbędnego szumu i próba wbicia szpili tam gdzie jej nie powinno być. Także pozwólcie ale temat ów jest dla mnie skończony.
Zbędnego szumu nie ma. Toczy się dyskusja nad fotografią. Chcesz ją przerwać, wrzuć kolejną.
-