Gdzie kupiliście swojego Panasa 20/1.7
Sprzęt Panasonica coś mało popularny. W szczególności w/w obiektyw w zaledwie 4 sklepach ceneo mi podało i chyba miałem szczęście, bo teraz guzik mogę znaleźć.
Gdzie sami kupowaliście ten rzadki okaz?
P.
Odp: Gdzie kupiliście swojego Panasa 20/1.7
Na pewnym portalu, gdzie trafiają się sprzęty w dobrych cenach (1100zł) sprzedawane przez osobników, którzy kupili i nie wiedzieli co z nim zrobić po 3 miesiącach leżenia w kartoniku. Przynajmniej ja tak miałem.
Niektórzy też sprzedawali tu, na forumowej giełdzie, niezdając sobie sprawy jaki ogór z PL25 "w realu". Teraz czekają na mZD "17/2.8 II". Generalnie szkło skarb, niesamowicie uniwersalne. Ja swoje kupiłem w panas.pl
Sklep dla idiotow ma cyklicznie w bdb cenie
pozdrowionka
Ja swojego też kupiłem lekko używanego coś koło roku temu. Nowe są obecnie na Allegro, wystawia sklep z Mikołowa/Gliwic. Z polską 2-letnia gwarancją.
W www.pixmania.pl (1458zł) trochę taniej niż w Panasie ale i tak sporo :grin:.
Na naszej giełdzie po rozkompletowaniu zestawu przez poprzedniego właściciela, trochę wolne, ale świetne szkiełko.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Na naszej giełdzie po rozkompletowaniu zestawu przez poprzedniego właściciela, trochę wolne, ale świetne szkiełko.
Wolne? Ups, jak to? O tym nie słyszałem. Jak wolne? Np w porównaniu do kita z E-PL3?
P.
Cytat:
Zamieszczone przez
piotrlg
Wolne? Ups, jak to? O tym nie słyszałem. Jak wolne? Np w porównaniu do kita z E-PL3?
P.
Poszukaj wątku ślubnego Janeczka, albo wal do niego na PW.- To szkiełko wcześniejszej generacji, tak jak pierwsze kity. Ostrzy wolniej do 12/2. W większości sytuacji to nie przeszkadza.
W porównaniu do kita 14-42 II jest wolniejsze.
Ja kupiłem na ebay od sklepu z GB.
Faktycznie ostrzenie w tym obiektywie nie jest najszybsze, ale poza tym jest świetny.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Sklep dla idiotow ma cyklicznie w bdb cenie
pozdrowionka
W jakiej jeśli można spytać. W Krakowie nie mają...:(... mieli 45 w cenie 1049,00, ale jak kupowałem E-PL3 to ktoś mi sprzątnął....
Cytat:
Zamieszczone przez
piotrlg
P.
Nie zauważyłem, żeby było wolne przypięte do Panasonica GF1. Całkiem sprawnie ostrzy.
---------- Post dodany o 20:25 ---------- Poprzedni post był o 20:24 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
alvent
W jakiej jeśli można spytać. W Krakowie nie mają...:(... mieli 45 w cenie 1049,00, ale jak kupowałem E-PL3 to ktoś mi sprzątnął....
Kup w Gliwicach, wystawiają się na allegro. Zamówiłem, następnego dnia kurier przywiózł obiektywik.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Niektórzy też sprzedawali tu, na forumowej giełdzie, niezdając sobie sprawy jaki ogór z PL25 "w realu". Teraz czekają na mZD "17/2.8 II". Generalnie szkło skarb, niesamowicie uniwersalne. Ja swoje kupiłem w panas.pl
Czy Olek zapowiedział nową wersję 17/2.8? Czy czekaj tatka latka?
W panas.pl to 1600zł jak nic. Trochę drogo jak za standard.
P.
Cytat:
Zamieszczone przez
piotrlg
Olek nic nie zapowiedział, na razie to tylko plotka.
Więc ja bym brał Panasłoika.
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Zamówiłem, następnego dnia kurier przywiózł obiektywik.
Zamówileś? No i tak to jest z facetami! Zero wdzięczności!
Nie zamówileś tylko zadzwoniłeś do kumpeli Loli która zrobiła to za Ciebię kiedy Ty mój drogi doopę w troki samochodzem wozileś! <Foch>
P.S. Łiskacza mi dobrego wisisz :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
piotrlg
W panas.pl to 1600zł jak nic. Trochę drogo jak za standard.
Nie, serwis 43R doszukał się rycin z których wynika, że Oly złożył patent na takie szkiełko dlatego o nim wspomniałem, przepraszam, jeśli wprowadziłem cię w błąd. Poza tym w 2012 pierwsze na tapecie u Oly są 75/1.8 i później 60/2.8 macro 1:1, oczywiście mZD. @apz: 20 jest wolniejsza, ale od innych m43 szkieł, szczególnie z silnikiem liniowym (14-140, 14-150, 45-200). Generalnie to całkiem żwawe szkło. Wysłane przy użyciu korby od Jelcza (IE10@Win8)
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
Zamówileś? No i tak to jest z facetami! Zero wdzięczności!
Nie zamówileś tylko zadzwoniłeś do kumpeli Loli która zrobiła to za Ciebię kiedy Ty mój drogi doopę w troki samochodzem wozileś! <Foch>
P.S. Łiskacza mi dobrego wisisz :-P
"Lubię to" ;)
Ja swojego 20 1.7 kupiłem w pixmanii, wyszło korzystając z kuponu rabatowego ze skąpca jakieś 1460 z przesyłką. Trochę się obawiałem zakupów w pixmanii z uwagi na dużo negatywnych opinii. Ale w moim przypadku akurat nie było problemów. Tyle, że nie dostałem rachunku.
B&H. Ceny były bardzo dobre, ale wówczas kurs $ był korzystniejszy do takich zakupów. Co ciekawe nawet u nich dość często nie ma tego szkła na stanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
B&H. Ceny były bardzo dobre, ale wówczas kurs $ był korzystniejszy do takich zakupów. Co ciekawe nawet u nich dość często nie ma tego szkła na stanie.
Na szczęście złotówka trochę się umocniła ostatnio.