E-330 + FL-36 jak nie zepsuć fote z I komuni- prosze o pomoc
witam i prosze o pomoc w kwesti ustawień olka e-330 + fl-36.
Aparat dostanę do rąk w sobotę wieczorem a musze zrobić fotki na I komuni własnej córki ( o ile w ogóle dojdzie kupiony na ebay-u )
Może ktoś z was ma jakiś uniwersalne ustawienia co do focenia w kościele z tą lampą , będę około 4 do 6 metrów od dzieci które będą ubrane na biało , jak mam ustawić lampę żeby było ok ?
Nie będę miał zabardzo czasu żeby coś popróbować :( może ustawić na poprostu na auto wszystko i zrobić RAW+JPG ?
Re: E-330 + FL-36 jak nie zepsuć fote z I komuni- prosze o p
Cytat:
Zamieszczone przez maniek99
witam i prosze o pomoc w kwesti ustawień olka e-330 + fl-36.
Aparat dostanę do rąk w sobotę wieczorem a musze zrobić fotki na I komuni własnej córki ( o ile w ogóle dojdzie kupiony na ebay-u )
Może ktoś z was ma jakiś uniwersalne ustawienia co do focenia w kościele z tą lampą , będę około 4 do 6 metrów od dzieci które będą ubrane na biało , jak mam ustawić lampę żeby było ok ?
Nie będę miał zabardzo czasu żeby coś popróbować :( może ustawić na poprostu na auto wszystko i zrobić RAW+JPG ?
Mam troje dzieci i za kazdym razem odpuszczalem sobie spora fuche, by byc spokojnie w kosciele razem z nimi w czasie mszy i przezyc te uroczystosc. nawet mi przez mysl nie przeszlo by latac z aparatem. I moge Cie zapewnic, ze od trzydziestu lat z okladem wiem jak sie nim poslugiwac. Na pewno bedzie jakis fachowiec powiedz mu by walnal ze trzy dodatkowe fotki i po sprawie. Jest jeszcze tzw. bialy tydzien w ostatecznosci masz 6 dni by spokojnie pofocic corke jak sie tylko da. W dzien komuni jest tlok i straszy obciach tak sie pchac i zaklocac uroczystosc. Zawsze wszyscy sie chwala swoimi aparatami i kamerami ale w kosciele i w taki dzien?
czesc.Ch.
p.s. jak zwykle zrzedze i sie zbytnio tym nie przejmuj. Jednak warto z dziecmi byc duchem. Te chwile sie nie wroca. A bardzo umacniaja rodzicielska milosc i daja zrozumienie misji ojcowskej. To wiecej niz jakies gowniane fotki, z plecami szwagrowi wujow na pierwszym planie.