Witam wszystkich. Mam pytania odnośnie E-330
Na początek witam wszystkich.
Posiadam Olmpusa 740 UZ. On mi za bardzo już nie wystarcza. Napaliłam się trochę na Olympusa E-330. Siedzę i czytam opinie już chyba od tygodnia:-) Nadmienię, że wszystkie opinie dotyczące niskiej jakości aparatów typu Panasonic, Fuji itp przeczytałam. Oczywiście nie każdy tak sądzi ale głównie piszecie o tym, że to bardziej zabawki. Mam więc dylemat ponieważ w to uwierzyłam i znalazłam tę stronę:
porównanie zdjęć różnych aparatów
Przyznam, że nie wiem co o tym sądzić ponieważ wrzuciłam do porównania E-330 i np. Panasonic FZ50. Nie wiem co o tym sądzić bo nie wiem czy mniej ostre fotki z E-330 to dobrze czy to źle? Tzn. optymista powiedziałby, że E-330 robi bardziej miękkie fotki:-) A z tego co pamiętam, to pare osób tutaj na forum nie miało dobrego zdania o FZ50. Wrzuciłam więc do porównania bodajże Fuji E900 i to samo, bardziej ostre.
Pocieszcie mnie jakoś albo przyznajcie wady E-330, zdaje się na Was drodzy użytkownicy bo wiem że jesteście dobrzy:-)
Pytanie następne i ogólne, czy poczuję różnicę lub jakiś dyskomfort po przesiadce z 740 na E-330? Mam tu na myśli wyświetlacz ewentualnie jakaś fajną rzecz której nie ma E-330. Zdaję sobie sprawę, że E-330 ma mnóstwo lepszych rozwiązań no ale czasem coś dziwnego się zdarza jak ten wyświetlacz. Z drugiej strony podobno to mity.
Prawdą jest, że każde forum skłania się ku jednej marce ale byłam na forum Fuji i tam jednak tego E-330 zachwalali nie tylko pod względem małych zaszumień. W wiekszości rozmawiali jednak o Fuji:-)
Proszę o pomoc, bo od fotografowania bardziej kocham tylko 8 sekundową przyjemność:-) i szczerze mówiąc chcę dobrze wybrać aparat. Zasłużyłam po tej 740 na lepszy:-)
Re: Witam wszystkich. Mam pytania odnośnie E-330
Kinga, fotki zawsze mozesz wyostrzyc, z tego, co czytam, 99% osob przed publikacja w internecie wyostrza zdjecia.
Kup lustro! Kupujac kolejna hybryde poprawia sie tylko parametry zdjec... Bylam przed takim samym wyborem, zostalo przez E330.
Pamietaj, ze to nie aparat robi zdjecia, ale fotograf! Widzialam niektore takie zdjecia z fuji5600, ktorych nie powstydzilby sie wlasciciel lustrzanki. Widzlalam rowniez fotki z lustrzanek, ktore wygladaly jak zrobione aparatem za 600zl...
Jezeli chcesz sie bawic fotografia, to tylko lustro :)