FF 14,6 Mpix i ponoć ma być w 2010r.
http://www.letsgodigital.org/en/23545/sony-a750/
Załącznik 25173
Wersja do druku
FF 14,6 Mpix i ponoć ma być w 2010r.
http://www.letsgodigital.org/en/23545/sony-a750/
Załącznik 25173
Sony zaczyna na serio swoja politykę zarzucania rynku tysiącem niczym nierózniących się modeli... ciekawe.
To nie jest tak, że im wyszża cyfra tym lepszy model?
Jeśli tylko to się firmie opłaca, to będzie tak robić... A tam, lepiej mieć wybór niż go nie mieć ;)
Gorzej, jeśli żaden z podmodeli nie będzie miał idealnego zestawu funkcji i możlwiści.
...albo FF z bardzo kiepskim wizjerem.
ja widzę coraz wiecej znajomych wogoło, którzy wymeiniają wysłuzone małpki i kompakty na lustra, większość z nich za pewne za sprawą marketingu wybiera Sony myśląc pewnie: skoro Sony wszędzie pełno, wiec pewnie w lustrzankach też są dobrzy. Dobry marketing i reklama i lud bez blizej określonych wymagań i potrzeb to łyknie.
z dobrago źródełka wiem że będzie Soniacz z FF poniżej A900, choć nie znam nazwy. Taka tańsza A900
Ja tam lubię Sony i pewnie niedługo nie będzie pozostawał w tyle za NiC.
Tak np:. gdybym miał uzywalne iso 6400 to bym cykał bez lampy tam gdzie teraz jestem zmuszony cykać z - lepiej miec wybór czy go nie mieć ?
A chodziło mi o nowych uzytkowników, którzy stawiaja pierwsze kroki w lustrzankach i na co pada ich wybór. Sony ma agresywną politykę marketingową i cenową, i to jest jej głównym atutem w walce z konkurencją, technicznie odstaje od bezpośrenich konkurentów N,C, mimo iż z tego co wiem tobi matryce dla tego pierwszego.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
też tak sądze... kasa czyni códa, pożyjemy zobaczymy.
Strach myśleć co będzie, gdy zacznie czynić cUda ;)
Kiedyś napisałem, że doczekamy dni, w któryc cyfrowa pełna klatka trafi pod strzechy. I to chyba przy okazji premiery A900. Ten stoi cenowo sporo poniżej tego co oferuje konkurencja, A850 jeszcze tańszy, więc należy się spodziewać, że i A750 - jeśli faktycznie będzie to FF - będzie tańsze. I tak, krok po kroku :)
I naprawdę mało kogo będzie obchodzić, że w tym czy tamtym zastosowaniu pełnoklatkowy cyfrak Sony będzie ustępował profesjonalnym aparatom Nikona czy Canona, to po prostu będzie się sprzedawać.
http://www.e-cyfrowe.pl/sony-alpha-a...y-p-14410.html
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
pentamirror by sie tam zmiescil
Owszem rozni sie znacząco, jesli wierzyc informacji. Sony dysponuje jak widzisz matrycami roznej wielkosci i roznej gęstosci. Co daje przynajmniej 4 możliwosci konfiguracji.
W tym wypadku nowe FF Sony zrezygniwalo z gęstego upakowania powyzej 20Mp i postanowiło dac tylko 14 milionow. Starczy a korzysci z takiego projektu mogą byc duze.
Czesc.Ch.
Tylko pytanie : po co FF pod strzechą -w większości ludzie spod strzech, po pstrykadłach kupują tanie lustra i mają foty gorsze niż wcześniej z pstrykaw ( mniejsza GO, ciemniejsze szkła kitowe.....)a FF to zwielokrotni- więc może kierunek nie ten , albo reklama Sonego zdziała cUda:)
Albo też rzucają się na sprzęt, który wielokrotnie przerasta ich możliwości fotograficzne, za to odpowiada możliwościom finansowym a przy okazji odpowiednio podbudowuje ego. Toż nie ma to jak pokazać się zna rodzinnym spacerze z wielką lustrzanką, do której zapięta jest długa lufa.
Wyobraź sobie FF Sony w cenie takiego 50D, których pełno widywałem na warszawskiej starówce. Myślisz, że lud się na to nie skusi?
W sumie to dziwią mnie te płacze, nikt jakoś się nie denerwuje ze na high-endowym plazmowym ekranie ludzie oglądają "M jak miłość", a na dobrym sprzęcie hi-fi słuchają "ich troje" lub Beaty Kozidrak.
WTF?
!>?
A czy komuś z Was stanie/stała się krzywda z tego powodu?
Bosche - a czy jak sony wypuści aparat 7x6 w cenie d700 to nastąpi koniec świata>?<
Zamiast się cieszyć z dużego wyboru -jeden z drugim martwi się "jakością zdjęć spacerowych" jakiegoś niedzielnego fotoamatora który miał kaprys i kupił sobie sprzęt taki na jaki było go stać...
Albo może to po prostu "kompleks małego" ?
Myślę że gładkość cyfrowego obrazu przy przedawkowaniu powoduje nieodwracalne wygładzenie kory mózgowej, bo czytając teksty forumowej braci można się często załamać.
Tak -na pewno...:mrgreen:
"Slowacki Wielkim Poetą Był"
Ps. "Nowy" mechanizm galerii to jakieś nieporozumienie jest
Normalnie zaczyna si e robić jak w komórkach. Nowy model = deczko zmieniona stylistyka i graficzka w menu. A podzespoły w środku te same..:)
Moze przegne z letka ale Soniak FF fajnym sprzetem jest:)
Mialem, generalnie oprocz napier.... lustra to kolorki ma och och...
Mam takiego kolege, zas myslacego podobnie o cyfrze, by przypominala analoga, kolor to:
1. D3X
2. S3Pro
3. A900
4. 5D
...
...
...
Princess Zuiko
...
...
...
reszta plastikowego szajsu...
Ale jazda Ban bedzie jak nic:twisted:
pozdrawiam:cool:
w A850 coś już zmieniali odrobinę bo metameryzm kolorystyczny spadł, może być tak ze A750 będzie lipne.
Mogę się dowiedzieć dlaczego tak wielu z Was boli fakt, że osoba mająca pieniądze kupi sobie coś lepszego niż "musi" ? Jakby każdy kupował tylko to co niezbędne i nie bawił się w luksusy i "podbudowanie ego" - faktycznie w to wierzycie? - to ceny byłyby kosmiczne. Spopularyzowały się lustra to ceny spadły i to wyraźnie. Spopularyzuje się FF to ceny polecą(co widać po nowych Alfach) itd. Rynek nie napędzają zawodowcy z konkretnymi wymaganiami ale właśnie amatorzy, którzy chcą czegoś lepszego niż im by wystarczyło.
Jak ktoś mnie zapyta "Po co ci taki sprzęt skoro nie zarabiasz nim?" to odpowiem. Bo chcę szybki AF, dobry wizjer i dobre wykonanie a tylko E-3 to oferuje. E-30 byłby w sumie też OK ale pancerność E-3 już kilka razy się przydała. Szkła kupiłem lepsze, bo mając jakąś tam świadomość fotografii/techniki uznałem, że kity mnie nie zadowalają. Robi to ze mnie jakiegoś nadętego bufona z przerostem ego? Wątpię...
Popatrzcie czym jeździcie. W mieście i tak ograniczenie do 50-60km/h a autostrad prawie nie mamy :P Kupcie to czego na prawdę potrzebujecie to się okaże, że po mieście będą jeździły same transportowe/kombii i małe autka jak Golf/Polo czy Corsa.
Skoro nie gracie na komputerach to po co Wam przyzwoity sprzęt. Możecie śmiało używać Win98 z Officem bo do netu/pisania to wystarcza...
sorry za pisanie nie na temat, ale ten wątek o nowince sony już dawno przestał być na temat...
Inaczej - nikt nikomu nie zazdrości możliwości nabycia FF tylko problem polega na tym , jak wielu z nich(z reguły zakup następuje pod wpływem reklamy , lub kolega to ma ...)da sobie radę z fotografowniem na dużej matrycy - co wiąże się ze znacznie płytszą GO, potrzebą lepszej jasnej optyki (zwłaszcza przy przejściu z dobrej pstrykawy z jasnym szkłem )
Osbiście znam wielu ludzi( mogących niekiedy kupić nie tylko aparat FF , ale i całą dużą firmę fotograficzną ), którzy przeżyli duże rozczarowanie, gdy przeszli z takich luksusowych pstrykaw na lustra ( tylko cropowe właściwie każdej z znaczących firm)- praktycznie nie potrafili sobie z nimi poradzić .
Więc jeżel uznamy , że 95 % amatorów nie są fotografującymi świadomie , to oczywiście dla pozostałych 5% ludzi którzy coś wiedzą i poszerzają swoje horyzonty fotograficzne to tanie FFoczywiście jest na miejscu- ale boję się , że reklamy zwłaszcza Sonego skiewrowane będą przede wszystkim do do tych 95% bez wiedzy i ambicji fotograficznych(coś w rodzaju obecnej Martyny: njlepsze "foty kobiet na świecie, lub inne....." zrobisz FF Sonego:shock:).