1
2
3
4
pozdrawiam
Wersja do druku
Jedynka rewelacyjna, pozostałe bardzo dobre.
Poerwsze wrażenie, to: świetne portrety. Nie pierwszej młodości twarze naznaczone czasem i zmeczeniem dość niekonwencjonalnie ujete. Autor przekazał na każdej fotce coś z wnętrza człowieka. Pierwsza podoba mi się najbardziej, bowiem jest odwaznie zapozowana, nieschemtycznie i zawiera jakiś zapis wewnętrznych emocji modela.
Bardzo dobra robota.
Pzdr, TJ
dobra seria...
mógłbyś podesłać ze dwa oryginały (obojętnie które) chciałbym obrobić moim nowym sposobem i tu pokazać :)
Ładne. Cała seria.Podoba mi się styl tych zdjęć.
dzięki za odwiedziny i opinie...
MichelCat hmm, a nie masz własnych zdjęć?
orginały mam w rawie...
pozdrawiam
ok, dam se spokój, a własne owszem mam, ale jakoś dziwnym trafem nie są identyczne
hej
źle mnie zrozumiałeś, po prostu zdziwiło mnie, czemu akurat chcesz je do obróbki. Zdjęcia Ci prześlę, tylko napisz czy chcesz rawy, tiffy wywołane z rawu bez korekcji, czy jpg...
pozdrawiam
jednego rawa, działam wyłącznie na RAW a i też mam sposób na uwydatnienie w takich portretach pewnych rzeczy
pokaż póżniej efekty...
do autora: bardzo dobre portrety, mi najbardziej podszedł ostatni jako przekaz chociaż wolałbym większą głębie ostrości. Ale generalnie czapeczka z głowy...
wiesz co pietro - mi też wrzuc jednego rawa na maila - najlepeij tu: liseks@gazeta.pl
właśnie tego RAWa chciałem w celu pokazania i porównania
hej
wysłałem przed chwilą,
dajcie znać czy dostaliście
pozdrawiam
może daj na michalcat@gmail.pl bo ten co mam tutaj w profilu był zapchany i jest stosunkowo wolny, także poproszę na gmaila :)
hej
wysłałem Ci na powyższy meil, poprzednie wróciło...
pozdrawiam
prosze bardzo, u mnie była to kwestia przestawienia kilku suwaczków, zero warstw, modyfikacji, manipulacji z brushami itp.
o co mi chodziło, o to by pokazać sprawcowaną twarz, niełatwe życie, te twarze idealnie do tego się nadają, dlatego zainteresowałem się obróbką
dziękuję pietro77 za udostepnienie RAWa
To Ty w ramach rewanżu powiedz nam jakimi to suwaczkami się bawiłeś ;)
obrabiałem na adobe lightroom, wogóle nie tykałem szopa prócz zmiany rozdzielczości na mniejszą.
Kilka suwaków ciekawych w tym znakomitym programie do wyciągu RAWow - trochę przestawiłem balans bieli by skóra przeszła w tonację lekkiego brązu a nie magenty, przełączenienie na szarości i regulacja kilku suwaków które odpowiadają za kanały kolorów (red, yellow, green, magenta, cyan, blue itp), potem lekko rozjaśniłem i już, w razie by ktoś potrzebował tego presetu do lightrooma to służę pomocą
cześć
ciekawie to wyszło, nie powiem,
może z tym "zmęczeniem" i suwaczkami nieco przesadziłeś, ale podoba się,
presecik chętnie bym przećwiczył...
pozdrawiam