pierwsza próba na forum...z góry przepraszam wszystkich nielubiących ramek :p
Wersja do druku
pierwsza próba na forum...z góry przepraszam wszystkich nielubiących ramek :p
hmm,, ciekawa kompozycja, ale mam dylemat, co jest pierwszym planem.
Czy most ?, czy jeździec bez głowy
Jakoś nie mogę zrozumieć tej uciętej głowy :?: Gdybam nad przesłaniem tej poniekąd fajnej fotki, ale :roll:
a moglo być tak piękne :| , dlaczego tej osobie obcioleś głowę. IMHO zostawiłbym most bez postaci lub poprosiłbym o ciekawe zapozowanie
Lepiej by wyszło, gdyby tej osoby nie było w kadrze wogóle, lub jeśli już miałaby być to z głową na karku. :mrgreen:
jednak słusznie miałem pewne opory przed 'publikacją' ;) dzięki a komentarze, może kiedyś pokażę coś lepszego
Niesłusznie ! Czemu sie masz obawiać?Cytat:
Zamieszczone przez olifant
Zdjęcie było by OK, gdyby nie ta głowa. Ujęcie jest ładne, ale rzeczywiście było by lepiej bez nikogo.
Nie bierz tego do siebie. To są życzłiwe uwagi, a nie złosliwości. Napewno, nastepne Ci wyjdą lepiej
Pomysł fajny. Ale według mnie zdjęcie jest niekompletne -- brakuje czegoś z lewej strony. Fajnie byłoby, gdyby siedział tam ptak, albo jeszcze lepiej wfruwał w kadr, albo był balonik na sznurku. Dla zrównoważenia kompozycji.
Z tym balonikiem to fajny pomysł i jeszcze powinien być żółty :)Cytat:
Zamieszczone przez lgrabun
Zaraz poszukam mam kadr z balonikiem ale inny, nie most. Jak znajdę to zaraz umieszczę...
nie no spoko, rozumiem i w sumie zgadzam się z nimi ;)Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
Zapraszam do oceniania, moich,,..... jestem w sumie początkujący, więc... rozumiecie :),Cytat:
ale każda dobra uwaga zbliża nas do dokonałości :).
Zapraszam do fotek.
Dobra fotka :P Denerwująca bo chciałoby się zobaczyć kto tam stoi kto to jest :) Widz nie widzi tego i to go interesuje co on tam robi co on tam widzi a może do kogoś krzyczy. Moim zdaniem to jest dobra fotka :) I ramka też mi się podoba pozatym ja lubię ramki :)
bardzo ladna czern i biel. lubie takie konfiguracje. a ta postac, rzeczywiscie - na pierwszy rzut okiem brak glowy przeszkadza, potem czytam inne posty i widze 'glowa, glowy, glowe..". z postacia z glowa, lub bez postaci wogole - bylo by spokojniej i ciszej i statyczniej. tak przynajmniej 'jest jakas akcja'. jednak wolal bym ta 'inna' wersje. inna, czyli zz glowa, albo bez postaci
A mi się podoba tak jak jest, zdjęcie przez brak dosadności nabiera dramatyzmu, coś jak:
Osobie wychylającej się przez most, pociąg urwał głowę. Identyfikacja ciała trwa, ostatnie chwile uwiecznił na zdjeciu fotograf naszej gazety.
Hehe, bardzo pomysłowe!Cytat:
Zamieszczone przez blady
A ja myślę, że ludź na zdjęciu wymiotuje. Pewnie przeczytał poranną gazetę i ma dość rzeczywistości w IV RP.
W sumie fota coś w sobie ma, bo gadamy o niej. Czyli nas w jakiś sposób poruszyła. I o to chodzi.
dzięki za komentarze ;) a osoba na zdjęciu przyglądała się [wątek polityczny ;)] kaczkom i kaczorom pływającym w dole
I wymiotuje? ;)Cytat:
Rodzina Kaczyńskich była w parku??Cytat:
nono tylko bez polityki!!
spox. Chodziło o Kaczyńskiego, ale tego od muzyki... :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
A wracając do zdjęcia to mogłeś cyknąć drugie ujęcie, tyle że już osoby z głową i wszystko by się wyjaśniło ;)
to może dla odmiany zdjęcie z głową w kadrze ;)
Super fotka, a obiekt jeszcze lepszy. Fajny moment złapałeś jakby lekko zdziwiona :)
Tak mi się podoba, że skadrowałbym ją do portretu :) samą głowę dla odmiany.
uffff.... kamień z serca... dobrze, że jednak głowa z mostu zeszła bez szwanku... szkoda by było takiej ładnej modelki :)
piękna modelka, bardzo piękna. Zdjęcie chyba raczej przypadkowe, ale jakies takie urokliwe - ale to wiadomo dzięki komu :D
no można powiedzieć, że przypadkowa. przyłożyłem oko do wizjera i czekałem aż podniesie głowę. miałem przeczucie, że coś fajnego może wyjśc
ograny motyw
Ostatnie jest po prostu świetne!
wszytko byloby fajnie gdyby nie przepalenie na dloni ktore odwracaja uwage no i pierscionek...
fakt. a pierścionek zobaczyłem dopiero teraz :?
EDIT: grizz @ podpis: wiatr ;)
Bez przesady. Nie wyolbrzymiajcie tych przepaleń.
A pierścionek stylowo pasuje do kolorystyki, więc może być.
no i znowu niema twarzy...
Przesunęłabym krawędź dachu nieco w dół i wyprostowała ten lecący poziom. Ale to tylko kosmetyka, całość dla mnie super.
"widziałam or.../gołębia cień"
Fotka ciekawa i fajnie się te kolory komponują.
a wydawało mi się, że już wyprostowałem. chociaż na miniaturce faktycznie wygląda jakby leciało na prawo. a co do krawędzi dachu - też chciałbym nieco więcej nieba, niestety to juz jest maksimum - reszta znalazła się poza kadrem, nie było czasu, żeby dobrze wymierzyć przy robieniu zdjęcia. dzięki za opinie ;)
EDIT: faktycznie fotka dalej krzywa była lekko, teraz powinno być ok
cichanalbym wiecej dolu zeby bylo widac wyraznie ze zdjecie nie dzieli sie na polowe, bardzo ciekawa kompozycja i kolorystyka.... ciemne tlo nad lzejszym-jasniejszym na ktorym rzuca sie cien ptaka (zeby nie powiedziec pikujacego w dol)... ciekawe ciekawe = podoba sie!
Mi się podoba ten liść trzymany przez kogoś :) Cudna fota :) I ten pierscionek mi nie przeszkadza ani przepalenie na dłoni :) Jak dla mnie jest gitara takie zdjęcie ma klimat :)
Znakomita moim zdaniem fota. Gratulacje.
wow...dzięki za opinie ;) teraz aż strach coś następnego wrzucać ;)