1.Gekon lamparci
2.Muchołówka
3.Róża
Zdjęcia robione olympusem c-765 !
Proszę o szczere wyrażanie opinii poniewaz chce nauczyć się dobrze fotografować!
Wersja do druku
1.Gekon lamparci
2.Muchołówka
3.Róża
Zdjęcia robione olympusem c-765 !
Proszę o szczere wyrażanie opinii poniewaz chce nauczyć się dobrze fotografować!
witam witam... znajomego terraryste ---> ehe oczywiscie pierwsza fotka jest cool :D
Wiadomo :] równiesz witam
witam :)
Pytanko mam: czy te fotki są po jakiejs obróbce? Mam wrazenie ze duzo w nich żółtego... i takie jasne są :)
Inna rzecz która mnie interesuje to GO - celowo jest niezbyt wielka? O ile w przypadku rozy ładnie rozmiękcza to na pozostałych fotkach troszke mi jej brakuje...
pzdr.
Fotki są nietykane prosto z aparatu tylko zmniejszone
Co do zółtego odcienia zdjęć (2 pierwsze) to sprawa oswietlenia!W terrarium z gekonami mam żarówke która daje żółte światło jak i równiesz żarówka od lampy którą naświetliłem muchołówke daje światło barwy żółtej!A co do GO jeszcze tego nie odkryłem i mam takie jakie było ustawione fabrycznie:D
Ps: Dopiero dzisiaj dostałem polską instrukcję od tego aparatu właśnie przed chwilą:D
Witam.
Gdyby nie ten pomarańcz na nr1 to byłoby to moim faworytem bo kadr fajny. W tej sytuacji róża jest jak dla mnie najlepszym zdjęciem. Przy Muchołówce jak dla mnie za dużo chaosu, jakoś do mnie nie przemawia.
Pozdrawiam
Zgodzę się z przedmówcą, róża podoba mi się najbardziej. Jeśli chodzi o te terrarium to potestowałbym z różnym balansem bieli, żeby pozbyć się tego żółtego zabarwienia. Masz już instrukcję więc nie powinno być z tym problemów :wink:
Pozdrawiam
Dzisiaj wieczorem jak jaszczurki powychodza to włącze jarzyniówkę UVB ona daje jase światło i wtedy zrobie!A róza mi tez się najbardziej podoba!
Terrarysta, czy nie - nie ma zmiluj ;)
1. Bardzo dobry kadr (choc jak ciales noge to bylo trzeba przy tulowiu). Pobaw sie balansem bieli - nawet w terra mozna cos zaradzic (moze nie zawsze jest jak powinno, ale cos da sie wykrzesac). Ja mam ten klopot u brodacza - dwie zarowe i jedna swietlowka UV - badz tu madry i ustaw WB.
No i przykra sprawa - nie starczylo ostrosci na pysk geka.
2. Pobaw sie przeslona i roznymi ustawieniami GO. Roslinka rewelacyjna, ale musisz zdecydowac sie - albo ostre wszystkie hmm... elementy, albo jedna taka lapka ostra posrod innych rozmazanych - tak ja to widze. WB jak w 1.
3. Calkiem, calkiem, jednak znow zabawy GO wskazane - jakby centrum GO bylo nie tam gdzie trzeba. Fajnie kadr przycietny, choc uciachalbym kilkadziesiat pxl'i z lewej strony. No i warto popracowac nad ciekawym tlem.
Niestety c-765 i automatyczne WB nie wrozy sukcesu przy sztucznym oswietleniu i przy fotkach z dlugim czasem naswietlenia. Powalcz z tym, a bedziesz robil swietne zdjecia.
No i chcialem powiedziec cos, co bylem przekonany, ze Jeronimo napisze - WIECEJ GADZIOROW!!! :D
Dziękuje za uwagi!Teraz napewno zaczne się starać bo te trzy fotki były robione że tak powien na wyprubowanie aparatu!Gadziorów napewno będzie więcej oczywiście same gekony lamparcie :] i to już dzisiaj napewno coś wżuce! Pozdrawiam i dzięki za wskazówki własnie takie coś pomaga!
Troszke porobiłem!Coprawda niejestem jakoś super zadowolony ale przynajmnije pozbyłem sie tego zółtego odcienia!
1.Troszkę sie poruszył
2.Denerwuje troche tło po prawej
3.Hmm gekon piękny hehe ale niestety niechciał się ustawić na innym tle i się zlewa!
4.Mi się podoba takie nastrojowe :D
5.Troszkę sie już wkużył namnie :roll:
Proszę koniecznie o uwagi co do tych fotek
Ps: ten aparat troche skomplikowany :D
Nie wiem czemu ale jakos mi te zdjecia nie podchodza chyba z powodu zbyt malej GO ale co ja tam wiem ;)
Dokladnie, GO za mala. Kadry bardzo fajne, widac, ze gekon tresowany i wie jak sie ustawic - fotomodel - chyba jego prawy profil jest lepszy niz lewy :). Najlepsze 4 foto - "polowanie", a na ostatnim podoba mi sie kolorystyka zdjecia.
Zalecam wyostrzac foto po zmniejszeniu oraz uzywac wiekszej GO.
Czy to GO to głebia obrazu bo jeszcze niekapuje takich skrutów:]
GO - Glebia Ostrosci. Regulujesz przeslona - im wieksza wartosc (mniejsza dziura) tym wieksza GO i odwrotnie.
Zwroc tez uwage na przepalenia. Zawsze draznia i przeszkadzaja w odbiorze tematu zdjecia.
Dzięki za wskazówki i porady już wiem o co chodzi:]