Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Mój pierwszy dobry aparat cyfrowy i pierwsze zdjęcia!

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Mój pierwszy dobry aparat cyfrowy i pierwsze zdjęcia!

1.Gekon lamparci
    2.Muchołówka
    3.Róża

Zdjęcia robione olympusem c-765 !
    Proszę o szczere wyrażanie opinii poniewaz chce nauczyć się dobrze fotografować!
    -=eublepharis macularius=-

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    witam witam... znajomego terraryste ---> ehe oczywiscie pierwsza fotka jest cool
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wiadomo :] równiesz witam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    witam
    Pytanko mam: czy te fotki są po jakiejs obróbce? Mam wrazenie ze duzo w nich żółtego... i takie jasne są
    Inna rzecz która mnie interesuje to GO - celowo jest niezbyt wielka? O ile w przypadku rozy ładnie rozmiękcza to na pozostałych fotkach troszke mi jej brakuje...
    pzdr.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Fotki są nietykane prosto z aparatu tylko zmniejszone
    Co do zółtego odcienia zdjęć (2 pierwsze) to sprawa oswietlenia!W terrarium z gekonami mam żarówke która daje żółte światło jak i równiesz żarówka od lampy którą naświetliłem muchołówke daje światło barwy żółtej!A co do GO jeszcze tego nie odkryłem i mam takie jakie było ustawione fabrycznie
    Ps: Dopiero dzisiaj dostałem polską instrukcję od tego aparatu właśnie przed chwilą

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Witam.
    Gdyby nie ten pomarańcz na nr1 to byłoby to moim faworytem bo kadr fajny. W tej sytuacji róża jest jak dla mnie najlepszym zdjęciem. Przy Muchołówce jak dla mnie za dużo chaosu, jakoś do mnie nie przemawia.
    Pozdrawiam
    mente et malleo

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Zgodzę się z przedmówcą, róża podoba mi się najbardziej. Jeśli chodzi o te terrarium to potestowałbym z różnym balansem bieli, żeby pozbyć się tego żółtego zabarwienia. Masz już instrukcję więc nie powinno być z tym problemów

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzisiaj wieczorem jak jaszczurki powychodza to włącze jarzyniówkę UVB ona daje jase światło i wtedy zrobie!A róza mi tez się najbardziej podoba!

Awatar Kregon
    Mieszka w
    Leszno/Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Terrarysta, czy nie - nie ma zmiluj
    1. Bardzo dobry kadr (choc jak ciales noge to bylo trzeba przy tulowiu). Pobaw sie balansem bieli - nawet w terra mozna cos zaradzic (moze nie zawsze jest jak powinno, ale cos da sie wykrzesac). Ja mam ten klopot u brodacza - dwie zarowe i jedna swietlowka UV - badz tu madry i ustaw WB.
    No i przykra sprawa - nie starczylo ostrosci na pysk geka.
    2. Pobaw sie przeslona i roznymi ustawieniami GO. Roslinka rewelacyjna, ale musisz zdecydowac sie - albo ostre wszystkie hmm... elementy, albo jedna taka lapka ostra posrod innych rozmazanych - tak ja to widze. WB jak w 1.
    3. Calkiem, calkiem, jednak znow zabawy GO wskazane - jakby centrum GO bylo nie tam gdzie trzeba. Fajnie kadr przycietny, choc uciachalbym kilkadziesiat pxl'i z lewej strony. No i warto popracowac nad ciekawym tlem.

Niestety c-765 i automatyczne WB nie wrozy sukcesu przy sztucznym oswietleniu i przy fotkach z dlugim czasem naswietlenia. Powalcz z tym, a bedziesz robil swietne zdjecia.

No i chcialem powiedziec cos, co bylem przekonany, ze Jeronimo napisze - WIECEJ GADZIOROW!!!
    Kregon
    Olympus C-765 UZ + 512MB + tuleja + UV + soczewki +1D, +2D, +4D + polar + statyw
    Moje PL Foto - ZAPRASZAM

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziękuje za uwagi!Teraz napewno zaczne się starać bo te trzy fotki były robione że tak powien na wyprubowanie aparatu!Gadziorów napewno będzie więcej oczywiście same gekony lamparcie :] i to już dzisiaj napewno coś wżuce! Pozdrawiam i dzięki za wskazówki własnie takie coś pomaga!