Czy Twoim zdaniem nalezy porównywać 550 do 565
Napisałeś o SP - 550 i jego słabo przyklejonej gumie czy gumach. To samo można odnieść do 565? Nawiasem mówiąc jestem raczej zdecydowany na 565. Szukałem czegoś na temat tego aparatu i nie za wiele mogłem znaleźć. Może jest ktoś kto go kupił i używa?
Właściwie to zmiana wątku
W wyniku moich rozterek nastąpiła zmiana wątku. Może jednak, te nasze wymiany zdań przydadzą się innym niezdecydowanym. Dzięki temu RODZINA OLYMPUSA się powiększa. :) Wczoraj byłem w EURO AGD i oglądałem sp 565, a także Panasonica Fz18 oraz jakiegoś Sony i Fuji. ( w tym samym przedziale cenowym) Pod względem ergonomii to Olek jest najlepszy(w stosunku do tych które oglądałem) . Plastiki nie tandeciarskie. Guma (mam nadzieję nieodklejająca się) dobrej jakości. Ekran trochę mniejszy od konkurencji, ale przy moim poprzedniku to już plazma 52``. Użytkownicy sp 570 narzekali na opóźnienia zoomu spowodowane niezbyt precyzyjnie działającym pierścieniem na obiektywie. To i cena skłania mnie do kupna 565. Będzie to dla mnie skok cywilizacyjny. :)
Vitoos może pokusiłbyś się o opisanie tego aparatu po miesiącu użytkowania. pewnie zrobiłeś kilka zdjęć (może kilkanaście/ dziesiąt ).