Akt to za duze słowo na te zdjecia ale.. do odwaznych świat należy
Poddaje Waszej krytyce.
1. black angel
2.Mystery
3. tenisistka.. yy.. raczej badbingtonistka ^^
4.
________
zdjęcia wykonane olympusem sp 510 uz.. stąd te szumy ^^
Wersja do druku
Akt to za duze słowo na te zdjecia ale.. do odwaznych świat należy
Poddaje Waszej krytyce.
1. black angel
2.Mystery
3. tenisistka.. yy.. raczej badbingtonistka ^^
4.
________
zdjęcia wykonane olympusem sp 510 uz.. stąd te szumy ^^
Każde inne i wszystkie nietuzinkowe. MSZ oczywiście.
Jeśli miałbym wybierać faworyta to chyba pierwsze lub drugie chociaż dwójeczka wydaje mi się nieco zbyt ciemna.
Dwojka miala byc tajemnicza.. moze lekko poszalałam ale zalezy tez od monitora.. u mnie jest fajnie czytelna.
W jedynce nie podoba mi się widok na lewym ramieniu modelki. Pewnie to palce ale wygląda jakby jej coś wyskoczyło:) Jakoś mnie to bardzo razi.
Dwójka ciekawa, mi nie przeszkadza w tym zdjęciu, że ciemne jest - podoba mi się.
Trójeczka fajna, "różowe lata":) Takie lekkie i przyjemne.
Ostatnie to jeden wielki szum, nieciekawie to wygląda. Tu jestem na NIE:)
szumy są dlatego ze nie dysponuje zadnym dodatkowym światłem tylko zza okna mi zostało.
i tak jestem usatysfakcjonowana . szkoda tylko, ze tak mało osob komentuje
Dwójka to według mnie najciekawsze zdjęcie. Następne to jedynka. Tych palców na ramieniu to powiem szczerze nie zauważyłem :) No ale teraz to faktycznie widzę, bo wiem :)
Najsłabsze ostatnie, raz że szum, a po drugie jakoś kompozycyjnie mi coś nie pasuje. Jakby uciąć dół lekko powyżej łokcia to wygląda ciekawiej.
fakt..tak teraz patrze na rą 4.. wyobrazmy sobie ze jej nie ma :):)
jedynka taka "bez tego czegoś", proponuję spróbuj robić np serię zdjęć, przy tym rozbawiając modelkę,
dwójka tajemnicza, choć moim zdaniem ciut za ciemna,
trójka zdecydowanie skadrowana zbyt ciasno, szczególnie dół.
- na wszystkich brakuje mi uśmiechu, jakiejś takiej nutki pozytywności..
Nie lubie sie uśmiechać na zdjeciach :)
To dopiero pierwsze krooki wiec .. hy.. dobrze jest.. a mowia ze pierwszy raz boli :-P
Niepotrzebna biżuteria... dwójka najładniejsza. Na takich jak czwórka to, że tak powiem podciągnął bym czymś pierś ;-) Fajne acz jakość nienajlepsza.
Każde na swój sposób ciekawe, myślę że kwestia dopracowania szczegółów (palce, uśmieszki, etc) przyjdzie z czasem - kto nie próbuje ten się nie nauczy.
Moje typy to 1 i 3.
Brawa za odwagę!
IMHO 2 jest świetna :grin: Pozostałe też są przyzwoite... Na 1 faktycznie widać koniuszki palców, ale powiem, że trudno to zauważyć w ierwszej chwili :wink: 3... Troszkę przycięty prawy łokieć... No i ja bym jednak dał rakietę tenisową :)
A w 4 faktycznie szum... Ale bez tego - przyciąłbym dół, ale tak żeby nie "uszkodzić" piersi :wink:
Sweet, to Ty jesteś na tych fotkach? :grin:
brawa dla Sweet za odwagę, ale ja bym trzech ostatnich zdjęć nie pokazał światu:
1. najlepsze z zestawu, ale coś nie tak z obróbką. ostrzyłaś przed zmniejszeniem?
2. ciemna noga i ręka, ciemna twarz, biała pierś i plama na nosie, fuj.
3. kompletny bałagan. o ssso chozzi?
4. kto Twojej modelce podbił oko? na jaką chorobę skórną zapadła?
nie podoba mi się. ale ważne, ze kolegom się podoba :D
Peniek242 :
Ja sie z bizuterią nie rozstaje ..hy..ale dla dobra sztuki nastepnym razem o i le bedzie zdejme :)
a co to piersi..no hy.. przeciez sobie jej na szyji nie uwiesze.. taki juz ich urok :roll:
herbie_mp : jakbym miala tenisową to bym dałą.. ale nie dysponuje takową:)
tak, ja jestem na zdjeciach :) taka autosesja:)
dinx6:
1) ostrzylam ale po zmniejszeniu ^^
2) jeju.. gdybym chciala miec idealną fakture skory to bym tej sepii tak nie nasycala..tu piers miala przyciągac.. ale moze byc tak ze mi nie wyszło, zdaza sie nawet najlepszym
3) bałagan.. ?
4)no 4 jest definitywnie najsłabsza to sama wiem.
i jeszcze jedno.. kazde zdanie sie dla mnie liczy .. zarowno pozytywne jak i negatywne opinie
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
moze dodam jeszcze takie?
Ostatnia fotka jest bardzo seksowna, nie da się ukryć.
Od strony technicznej też nie będę się czepiał, mnie się podoba :)
Już chciałem napisać, że podoba mi się modelka. A tu okazało się, że to autoakty. Więc nie piszę, żeby nie wyszło podlizywactwo. :wink:
Ostatnie IMHO bardzo fajne. Poprzednie też oglądnąłem z przyjemnością.
Ładne ... to prawda ...
Jedynie odwraca wzrok biżuteria ...
No i ciekawy jestem jakby to wyglądało w BW :wink:
Pozdraiwam
5 świetna. Obóbka fotki bardzo mi odpowiada, właśnie w ciemniejsze tonacje. Wtedy też te szumy widoczne przy jasnej tonacji nie niszczą zdjęcia. Mi taki sposób bardzo odpowiada. Sam kadr bardzo fajny, ciasny i to spojrzenie...
Masz ciekawe podejście do fotografii (wszedłem w podany link i co nieco obejrzałem i poczytałem).
Za ostatnie też daję 5 - bardzo dobre! Świetna poza, wyraz twarzy, tonacja, treść. :grin:
Rafał Czarny: spokojnie.. lubie lizuskow :-P
J.Graph: .. za duzo moich prac jest w b&w.. chcialam sepię i mam :roll::roll:
rah: ciekwe? bardzo mi miło.. zwlaszcza, ze ostatnio po prostu stracilam poczucie wartosci w tej kwestii jakies beznadziejne mi te foty wychodzily.. a tu.. suprise !!:)
serafin: oj nastepnym razem zdejmę:).. nie no.. te zdjecią to daje tylko tam, gdzie mnie nie znają :mrgreen::mrgreen:
DZIęKUJE śLICZNIE WSZYSTKIM ZA OPINIE :*
Noooooo ostatnie!
Hm... 4,9/5 :)
Fajnie by było gdyby te czarne plamy jednak miały jakieś tam szczegóły. Cień, ale nie czerń.
Masz bardzo ciekawe podejscie do kadrów i stylu, podobaja mi sie wszystkie fotki w tym wątku.
Ostatnie mi się bardzo podoba a także tenisistka (wadzą ściągnięcia materiału obuwiem).
Gratulacje za pomysł i realizację.
ps. w Twoim wykonaniu bardziej mi pasuje tors nie w pełni ukazany, tak jak na ostatniej focie;-)
5 - to jest to! :-)
Zapewniam Cię ten wątek będzie miał powodzenie :D
PS.
Jak to robisz? samowyzwalacz? (skąd wiesz gdzie aparat ustawi akurat ostrość? ), sterowanie z kompa ? Ktoś Ci pomaga?
Przy takim temacie watku napewno :-PCytat:
Zapewniam Cię ten wątek będzie miał powodzenie :D
Zajrzyj do mojego wątku na strone nr.2 ...Cytat:
Jak to robisz? samowyzwalacz? (skąd wiesz gdzie aparat ustawi akurat ostrość? ), sterowanie z kompa ? Ktoś Ci pomaga?
To chyba najprostrzy sposób na robienienie sobie sesji :wink:
Bez LV cieżko :twisted:
Ostatnie zdjęcie rewelacja!!!!! Reszta również mi się podoba. Gratki
Ostatnie wyostrzone ma maxa chyba bo kontury nóg i twarzy wyglądają bardzo nienaturalnie.
hoho kto by pomyslal ze az tyle sie was tu napałęta :mrgreen:, aleto baardzo miłe jest :D
to tak po kolei
mateuss:.. jak to robie?.. mam w domu przescieradło powieszone na scianie i przyklejone do podlogi..hy.. robi za tło.. ustawiam aparat na satywie bez zadnych lusterek z tyłu czy cos. ostrosc? na środek najzwyklej..bo to i tak białe jest wiec ostra bede ja:D
mam 12 sekund na ustawienie sie, pozę, itp.. zadna filozofia:) nikt nie pomaga..
wykrecik: Ty mi tu akurat miałeś nie zaglądac :-P:-P
Peniek242: maska wyostrzająca... czy ktoś jeszcze tak uważa jak tan pan ?
nawet jesli lekko przeostrzone, to nie zakłóca to odbioru zdjecia ..chyba...
Dla mnie zdjęcie nie jest przeostrzone. Sweet, dawaj następne. Wątek dodaję do ulubionych. :wink:
Rafał Czarny: nie mam więcej :cry::cry:
rocco: cztery gwiazdki ??.. he..
musze obmysec koncept na siebie.. bo nie bede powielac pomyslów.. i cos dodam.. z ulubionych nie usuwac.. bo moge zaskoczyć Was.. :grin:
o jej:oops::oops:.. hy.. ja nie zasluguje na 5 gwiazdek.. ale dzięki...
no ja również regularnie odwiedzam ten wątek bo artystyczny, estetyczny i odważny (nie ma to jak autoakt):)
a tak apropo..dlaczemu mi 4 gwiazdki zostały ?:D
Zaraz pewnie znów będzie 5. Chłopaki zawyżają. Pewnie liczą, że rozochocona zaserwujesz jeszcze więcej nagości :wink:
Niezłe jest drugie, choć światło nieciekawie śliznęło po końcu nosa. Biżuteria przeszkadza.
Numer 5 jest zdecydowanie najlepsze. Co prawda tu też biżuteria mogła by zniknąć. Poruszona kwestia przeostrzenia. Lewy policzek modelki oraz prawe ramię i noga. Widziałbym to bardziej miękko.
W kwestii szumów, proponuję zapisać w RAW i wywołać redukując szum kolorowy. Mono zostawić i takie foto jak nr 4 będzie lepiej wyglądało. Skoro szumi, to trzeba to wykorzystać.