Będę wdzięczny za uwagi i komentarze.
1.
Wersja do druku
Będę wdzięczny za uwagi i komentarze.
1.
Witam!
Też jestem tu od niedawna, ale przeglądając forum wpadłem na Twoje zdjęcie... kiedyś przeczytałem w jakiejś mądrej książce, że fotografia czarno-biała, to jest gra światła i cienia. Nie chcę wyjść od razu na krytykanta i marudera, ale to zdjęcie jest jak dla mnie zbyt szare i zbyt mało kontrastowe... choć gdyby je troszkę poprawić byłoby niezłe :)
Dziękuję za komentarz. Gdy wrzuciłem zdjęcie na forum też zaczęło wydawać mi się jakieś takie...., ale klamka zapadła. Spróbuję coś z tym zrobić.
Powodzenia :)
Moim zdaniem kompozycyjnie wyszłoby zdjęciu na zdrowie gdyby było mniej góry, która niewiele wnosi. Po prostu drzewa drzewa plama drzew. Skały i krzyż mogłyby być tu jakimś punktem zaczepienia do stworzenia ciekawego kadru. Temat fajny. Powodzenia w dlaszych próbach.
tnij z góry i troche mały ten obraz jak na mój gust.
Dziękuję za uwagi. Troszkę przyciąłem i zwiększyłem kontrast. Mam nadzieję, że teraz jest trochę lepiej.
Moim zdaniem, znacznie lepiej. Fotografia nabrała wyrazu.
Ta sosna (pinia? ) obok krzyża ma potencjał, warto byłoby zrobic ciekawe zbliżenie.
Cale to miejsce jest warte co najmniej jednej sesji, trzeba by tylko popracowac na d tematem.
Podobne widoki fotografował Ansel Adams, z wiadomym skutkiem ;)
Dziękuję bardzo Rocco. W Alpy wybrałem się kilka dni po zakupie aparatu co zaowocowało mnóstwem zdjęć, które mają jedynie (aż) walor pamiątkowy dla mojej rodzinki. Następnym razem będę bardziej świadomy potencjału miejsca ;)
Postaram się wybrać coś jeszcze i poddać waszej ocenie.
Nie znam się kompletnie na tego typu fotkach więc oddam tylko pierwsze wrażenie po zobaczeniu - rewelacja !
Świetny nastrój i uchwycenie chwili - podziwiam i trochę zazdroszczę...
PS
Uups - nie bardzo rozumiem dlaczego mnie wbiło przed post autora wątku gdzie jest zdjęcie o którym piszę...:roll::shock:
Po długiej przerwie wrzucam przyciętą wersję zdjęcia, które umieściłem dzisiaj w galerii. Zgodnie z sugestiami majki i Rafała Czarnego. Jestem wprost oszołomiony tak wielkim oddźwiękiem. Dziękuję.
To je ono, jak zwykli mawiać górale z góry Synaj.
Pewnie teraz przez dłuższy czas nic nie pokażę. Każda kolejna fotka będzie gorsza.
Dobre to, dobre.
ostatnia naprawdę mjodna. pozdrawiam
Trzy kolejne fotki początkującego fotoamatora i ojca. Bardzo je lubię.
narciarka - bardzo podoba mi się ujęcie, tylko coś z balansem bieli nie tak - niebieskawy śnieg wyszedł...
Pozdrawiam
Narciarka była uchwycona canonem A75. Nie miałem zbyt wiele czasu na ręczne ustawienie balansu bieli a w programach do obróbki zdjęć jestem nogą kompletną, dlatego tylko wykadrowałem. Pozdrawiam.
"Podczujnymokiem - REWELKA. Późniejsza trójka też ma klimacik. Trudno sfotografować dziecko niealbumowo, w sensie, że Ci napiszą - "do albumu". Tu nie napiszą. Ja tyż :D
Dziękuję agapiet. Chciałbym żeby każde zdjęcie miało klimacik. Nawet to albumowe. Niestety nie jest to łatwe. Dzięki za odwiedziny.
Fotka z autobusu, swietna
Te z samolotu bardzo fajne, nieszablonowe.
Ostatnie super tylko BB popraw.
"Narciarka" świetna.
Pozdrawiam
Dziękuje za wizytę i komentarze. A oto dwa kolejne zdjęcia.
narciarka świetna, zostawiłabym but razem z czubkiem :wink:
narciarka swietna i smieszna :) taki album to jest cos :wink:
a ostatnia szuflandia mz bylaby troszke ciekawsza, jesli bys pokazal caly ten ciag tych szuflad-tzn przymknal szkielko i przesunal bardziej w prawo. alr to mz tylko :) tak tez nie jest zle.
Czyżby moja top-modelka zaczynała mieć konkurencję...? :mrgreen:
Fajne foty:)
A WB na śniegu jest jak dla mnie OK, przecież śnieg może być niebieski...
Nie chcemy być konkurencją dla nikogo. Po prostu pokazujemy co mamy najlepsego;) Moja modelka niechętnie pozuje, na razie za darmo ale co będzie dalej-nie wiem. Dzieki za komentarze i odwiedziny. Pozwolę sobie dodać kolejną fotkę.
Masz duże pole do popisu, zdjęcia w różnym klimacie i podejściu ale wszystkie, które się tu do tej pory pojawiły bardzo fajne. Największą uwagę zwróciłem chyba na kurzą stopę. Tak trzymać.
"Kurza stopa" i "Paszcza" świetne.
Świetne zdjęcia. Cieszę się, że zajrzałem do tego wątku.
Fotografia z autobusu rewelacyjna.
Ostatnie zdjęcie świetna.
Dziękuje za wizytę i komentarze. Dzisiaj wrzucam fotke z parku. Nic orginalnego ale zawsze.
"paszcza" - kolejna rewelacyjna fotka - tak trzymać - Masz świetną modelkę - Próbuj to wykorzystać...
Pozdrawiam
Całkowice zgadzam się z K_ Puchatkiem ;) TAK TZRYMAĆ:grin:
Wracam po długiej przerwie i na początek zdjęcie mojej żony w makijażu autorstwa mojej córki:)
Kolejne zdjęcia mojej pociechy. Pomimo ich niedoskonałości technicznej bardzo je lubię.
"Paszcza" jest super, bardzo radośna fotka.
Ostatniim dwóm ewidentnie brakuje światła, są szare i bez wyrazu.
Za to "Makeup" jest super :)
Śliczna modelka i fajny pomysł chociaż trochę zwariowany ;)
PS
Ta dziewczyna ma potencjał, chętnie zobaczyłbym jeszcze kilka jej portetów.