Będę wdzięczny za uwagi i komentarze.
1.
Będę wdzięczny za uwagi i komentarze.
1.
Witam!
Też jestem tu od niedawna, ale przeglądając forum wpadłem na Twoje zdjęcie... kiedyś przeczytałem w jakiejś mądrej książce, że fotografia czarno-biała, to jest gra światła i cienia. Nie chcę wyjść od razu na krytykanta i marudera, ale to zdjęcie jest jak dla mnie zbyt szare i zbyt mało kontrastowe... choć gdyby je troszkę poprawić byłoby niezłe![]()
Dziękuję za komentarz. Gdy wrzuciłem zdjęcie na forum też zaczęło wydawać mi się jakieś takie...., ale klamka zapadła. Spróbuję coś z tym zrobić.
Powodzenia![]()
Moim zdaniem kompozycyjnie wyszłoby zdjęciu na zdrowie gdyby było mniej góry, która niewiele wnosi. Po prostu drzewa drzewa plama drzew. Skały i krzyż mogłyby być tu jakimś punktem zaczepienia do stworzenia ciekawego kadru. Temat fajny. Powodzenia w dlaszych próbach.
tnij z góry i troche mały ten obraz jak na mój gust.
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
Dziękuję za uwagi. Troszkę przyciąłem i zwiększyłem kontrast. Mam nadzieję, że teraz jest trochę lepiej.
Moim zdaniem, znacznie lepiej. Fotografia nabrała wyrazu.
Ta sosna (pinia? ) obok krzyża ma potencjał, warto byłoby zrobic ciekawe zbliżenie.
Cale to miejsce jest warte co najmniej jednej sesji, trzeba by tylko popracowac na d tematem.
Podobne widoki fotografował Ansel Adams, z wiadomym skutkiem![]()
Dziękuję bardzo Rocco. W Alpy wybrałem się kilka dni po zakupie aparatu co zaowocowało mnóstwem zdjęć, które mają jedynie (aż) walor pamiątkowy dla mojej rodzinki. Następnym razem będę bardziej świadomy potencjału miejsca![]()
Postaram się wybrać coś jeszcze i poddać waszej ocenie.
Nie znam się kompletnie na tego typu fotkach więc oddam tylko pierwsze wrażenie po zobaczeniu - rewelacja !
Świetny nastrój i uchwycenie chwili - podziwiam i trochę zazdroszczę...
PS
Uups - nie bardzo rozumiem dlaczego mnie wbiło przed post autora wątku gdzie jest zdjęcie o którym piszę...![]()
Ostatnio edytowane przez K_Puchatek ; 15.08.08 o 00:19
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania