Po kilku spekulacjach ujrzał światło dzienne:
SONY Cyber-shot DSC-RX10
... nie będę ukrywał, że na cos podobnego czekałem ;)
przód:
tył:
tył:
bok:
Wersja do druku
Po kilku spekulacjach ujrzał światło dzienne:
SONY Cyber-shot DSC-RX10
... nie będę ukrywał, że na cos podobnego czekałem ;)
przód:
tył:
tył:
bok:
cena za wielką wodą 1300$ czyli u nas pewnie ok. 5999 zł. grzeSiuu - na pewno na coś takiego czekałeś? :P
ogniskowe super, światło super, body i ergonomia super. Można się doczepić EVF 1.44 Mpix i oczywiście... ceny z czeluści otchłani.
czy tylko ja mam wrażenie że to nie są zdjęcia aparatu tylko komputerowo renderowane grafiki?
Ha, jak dla mnie ciekawsza premiera niz NEXy FF :-) Dla wielu to taki ultimate all-in-one :-) A ze drogi? Za wyjatkowosc sie placi.
Idealnie trafione: ultimate all-in-one :)
Są tacy, dla których cena nie będzie problemem, ale nie interesuje ich zmienianie obiektywów, chcą po prostu mieć jeden uniwersalny aparat, dający dobrą jakość zdjęć i stać ich na to.
Aparacik zapowiada się naprawdę świetnie i może optyka będzie lepsza niż w RX100? W sumie sporo większy obiektyw więc kompromisów mniej.
Ano sa. Dobry sprzet foto nie nalezal nigdy do tanich.Sa tacy co na urlop na drugi koniec Europy wybieraja sie z zapasem konserw i karnistrem wody,bo hotel za drogi a w restauracjach tez za darmo nie daja.Dobrze jesli taki styl jest zamierzony a nie na zasadzie zes... sie a nie dam sie.
To aparat, który daje możliwości takie, jak zestaw z porządnym korpusem m4/3 (co najmniej E-M5) i z kompletem obiektywów f/4 w zakresie 12-100 mm. 6.000 zł to okazja, a przy tym nie trzeba zmieniać szkieł. Moim zdaniem to świetny aparat turystyczny.
[edit]
W zasadzie fret już to napisał :)
@grzeSiuu - szkoda ,że nie masz jego zdjecia z wysuniętym na maxa obiektywem. Wtedy to jest pokraka straszna:)