Odp: Nikon D7100 czy warto?
Cytat:
Zamieszczone przez
aldii
Powiedzcie czy 1000zł więcej za nikona D7100 jest sens wydawać?
Ja bym brał 7100.
nie wiem czy warto, zależy do czego. na moje potrzeby warto. jest to nowa konstrukcja z elementami profesjonalnych pełnych klatek, mi podoba się funkcja crop x1,3, która przydałaby mi się.
czytałem dużo dobrego o tym aparacie
Generalnie przeznaczenie min. śluby.
Witam! Polecam lekturę wątków na temat tych dwóch aparatów na forum nikona: http://forum.nikoniarze.pl/index.php :) . Moim zdaniem NIKT w pełni obiektywnie nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie czy warto wydawać 1000 zł więcej na nikona d7100 i czy warto kupić d7000 . Kilka lat temu interesowałem się sam nikonem d7000 ale dyskusje na temat problemów z nim, a szczególnie problemy użytkownika "fatman" z tym aparatem a potem z serwisem nikona, skutecznie zniechęciły mnie do zakupu tego modelu. Wybrałem inny trochę starszy ale w miarę pewny d 300s . Osobiście uważam że ciężko zarobione pieniądze trzeba wydawać ostrożnie :grin: . Dzisiaj jeżeli miałbym kupować nowy aparat nikona ze średniej półki to wydaje mi się że d7100 nie ma żadnej alternatywy (chyba że kiedyś wyjdzie d400 :lol: ). Ale to tylko oczywiście moje subiektywne zdanie. Szczęśliwi posiadacze d7000 mogą mieć odmienne zdanie :) .
A ja niezmiennie kupilbym nawet uzywanego D700, szczegolnie do slubow
pozdrowionka
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Witam! Polecam lekturę wątków na temat tych dwóch aparatów na forum nikona:
http://forum.nikoniarze.pl/index.php :) . Moim zdaniem NIKT w pełni obiektywnie nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie czy warto wydawać 1000 zł więcej na nikona d7100 i czy warto kupić d7000 . Kilka lat temu interesowałem się sam nikonem d7000 ale dyskusje na temat problemów z nim, a szczególnie problemy użytkownika "fatman" z tym aparatem a potem z serwisem nikona, skutecznie zniechęciły mnie do zakupu tego modelu. Wybrałem inny trochę starszy ale w miarę pewny d 300s . Osobiście uważam że ciężko zarobione pieniądze trzeba wydawać ostrożnie :grin: . Dzisiaj jeżeli miałbym kupować nowy aparat nikona ze średniej półki to wydaje mi się że d7100 nie ma żadnej alternatywy (chyba że kiedyś wyjdzie d400 :lol: ). Ale to tylko oczywiście moje subiektywne zdanie. Szczęśliwi posiadacze d7000 mogą mieć odmienne zdanie :) .
o d400 były plotki że ma być nawet w tym roku
Plotki na temat d400 że to "już prawie jest" to czytałem już bez mała 3 lata temu :grin: przy okazji wejścia na rynek d7000.
---------- Post dodany o 09:04 ---------- Poprzedni post był o 08:59 ----------
Wątek Fatmana o d7000 :http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=163729
D7100.
Przy ostrym obrazku crop z 24mln to fajna sprawa. Osłabiony filtr AA to minimalnie lepsza rozdzielczość czyli więcej detalu np w cropie. Minus to serwis. Ale może to się zmieni. Czeka Cie jeszcze zakup lampy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Karampuk
D7100.
Przy ostrym obrazku crop z 24mln to fajna sprawa. Osłabiony filtr AA to minimalnie lepsza rozdzielczość czyli więcej detalu np w cropie. Minus to serwis. Ale może to się zmieni. Czeka Cie jeszcze zakup lampy.
Lampę już kupiłem, zdecydowałem się na YN-568ex -obsługuje już synchronizację z krótkimi czasami, dopiero dwa dni ją mam więc muszę jeszcze potestować, mam też jedna manualną Yn-560 II i jestem z niej zadowolony.