Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7
Jestem ciekaw rozpiętości tonalnej, piszą że poprawili, zobaczymy :)
Ale ogólnie sprzęt wydaje się być bardzo ciekawą propozycją
Jeżeli tylko matryca będzie taka jak w GH-3 lub lepsza, to Olek E-P5 może sobie wsadzić... Podobnie jak to było z E-P3 który chyba słabo się sprzedawał.
Prawdę mówiąc to myślałem, że właśnie Olek, jako pierwszy zrobi drugą obok OM-D linię zaawansowanych aparatów z wizjerem w stylu dalmierzowca.
No ale drewienka do GX-7 nie da się przykręcić:grin:
Teraz pozostaje tylko czekać na wersję finalną i jakieś wnioski na temat matrycy. Jak będzie dobrze to będzie bardzo dobrze ;)
Ma wszystko co ma GH2 plus kilka fajnych dodatków. Nie ma wejścia na mikrofon, ale nigdy tego nie używałem więc mi to wisi.
Piszą, że wizjer ma pokrycie kolorów na poziomie AdobeRGB. Jak jeszcze będzie miał dobrą dynamikę i nie będzie obcinał cieni tak bardzo to będzie rewelacja.
Jeżeli spadek ceny będzie postępował w tempie GX1 w przyszłym roku będzie go można mieć za stosunkowo niewielkie pieniądze.
Te sample na wysokich iso wyglądają na prawdę dobrze. Zapowiada się rzeczywiście świetny korpus. Nie miałem oszczędzać nie wydawać oszczędzać.
No i co? Gdzie są ci Ludzie, którzy zarzekali się że na pewno nie będzie stabilizacji?
Oczywiście bez urazy :grin:
pozdrawiam
Moim skromnym zdaniem - pozamiatali :mrgreen:.
Jeśli jakość obrazka będzie rzeczywiście tak dobra jak się chwalą, to jak najbardziej.
Cytat:
Zamieszczone przez
TomekH
Jeśli jakość obrazka będzie rzeczywiście tak dobra jak się chwalą, to jak najbardziej.
Sampelki zamieszczone na photographyblog.com są na tyle dobre i wiarygodne (pytanie tylko czy autor fotek w PS tylko z je zmieszał czy również odszumiał), że do moich pstryków nic więcej nie potrzeba. Pozostaje poczekać na jego dostępność i... cenę w Polsce.