Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Cytat:
Zamieszczone przez andytown
piękna zgrabna kobieta
ale oprócz ładnego wyglądania nie pozwoliłeś jej na nic więcej...
musisz bardziej kontrolować mimikę modelki.,.,., bo tutaj wygląda tak,, jakbyś robił jej zdjęcie przy piwie...
taką mimiką powielasz tylko sterotypy o blondynkach...
kobieta ma możliwości --- wyciągnij z niej więcej
muszę tutaj stanąć w obronie lessiego :) jeżeli wszystko odbywało się tak jak w "Czarnym Lesie" to za plecami lessiego trzaskało foty jeszcze 3 innych fotografów :) sytuacja extremalnie niefajna :) Można zapomniec o nawiązaniu jakiegokolwiek kontaktu, no może poza wzrokowym :P
pozdrawiam
lessie parametry naświetlania Twoje czy pana instruktora?
było jak mówisz - 2-3 osoby ale u mnie i tak brak większego kontaktu wynikał z oniesmielenia :oops:
Powiem szczerze, nie wiem jak można robić takie sesje...mam 35lat i trochę kobiet w życiu widziałem, skąpo ubranych i rozebranych również więc w zasadzie nie powinienem mieć problemów a tam byłem stremowany jak uczniak ( w rzeczywistości nim byłem ) ;)
Tak więc pewnie gdyby nie Emilka byłoby jeszcze gorzej. Ale coś tam porobiłem, jak na pierwszy raz chyba źle nie jest? Poza tym rzeczywiście jest pewnie inaczej jak za plecami nie skacze na Ciebie inny fotograf a reszta grupy patrzy...nawet w podstawówce nie lubiłem odpowiadać przy całej klasie.
No i wiecie...ja jestem z tych co muszą potrzymać za rękę, trochę się zakochać itd...starej daty i ze starej szkoły uwodzenia....inaczej się krępuję.
Tak więc chciałbym jeszcze raz podziękować Emilce za sesję i Tomkowi za wskazówki ( niestety do kilku się nie zastosowałem i stąd bywa że Emilka ma półki "rosnące z głowy" albo jest lekko ucięta...
Tak czy inaczej kolejne doświadczenie.
Willow - światło zasugerowane przez Tomka ale świadomie je sobie modyfikowałem jak miałem za Ciemno lub za jasno...na tyle już liznąłem tematu na warsztatach z Henselem