Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Emilka - sesja w bibliotece

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Emilka - sesja w bibliotece

moja pierwsza sesja z prawdziwego zdarzenia poprzedzona instrukcjami profesjonalisty, z modelką, światełkami i innymi bajerami. Wrażenia niesamowite jak dla kogoś kto widzi na co dzień tylko stalowe kadłuby...Powiem szczerze że byłem stremowany jak mało kiedy, łapy mi się trzęsły, zaschło w gardle itd...
    Poniżej zamieszczę trochę fotek z sesji, na początek 3 z E-1 i 14-54. Więcej będzie jak się uporam z jakimś programem czytającym rawy z E-510.
    Lecimy:
    01

02

03

chyba pożegnam się z samolotami

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    piękna zgrabna kobieta

ale oprócz ładnego wyglądania nie pozwoliłeś jej na nic więcej...

musisz bardziej kontrolować mimikę modelki.,.,., bo tutaj wygląda tak,, jakbyś robił jej zdjęcie przy piwie...

taką mimiką powielasz tylko sterotypy o blondynkach...

kobieta ma możliwości --- wyciągnij z niej więcej
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    piękna zgrabna kobieta

musisz bardziej kontrolować mimikę modelki.,.,., bo tutaj wygląda tak,, jakbyś robił jej zdjęcie przy piwie...

muszę tutaj stanąć w obronie lessiego jeżeli wszystko odbywało się tak jak w "Czarnym Lesie" to za plecami lessiego trzaskało foty jeszcze 3 innych fotografów sytuacja extremalnie niefajna Można zapomniec o nawiązaniu jakiegokolwiek kontaktu, no może poza wzrokowym :P
    pozdrawiam

lessie parametry naświetlania Twoje czy pana instruktora?
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    w takim wypadku jak to profesjonalna modelka -

to rozumiem)

Gratuluję sesji.. fajne przeżycie....
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Fajna sesja. już nie moge się doczekać kolejnych fotek. rozumiem, że te dałeś na rozgrzewkę .

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    lessie:

ale Kobitka, wymiata... dawaj więcej kadrów.

p.s. temat bardziej gorący, niż samoloty, aż się ręce pocą... ale musisz też dostrzec te dwa zamaskowane jumbo-jety i od razu robota pójdzie sprawniej.

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    piękna zgrabna kobieta

muszę tutaj stanąć w obronie lessiego jeżeli wszystko odbywało się tak jak w "Czarnym Lesie" to za plecami lessiego trzaskało foty jeszcze 3 innych fotografów sytuacja extremalnie niefajna Można zapomniec o nawiązaniu jakiegokolwiek kontaktu, no może poza wzrokowym :P
    pozdrawiam

było jak mówisz - 2-3 osoby ale u mnie i tak brak większego kontaktu wynikał z oniesmielenia
    Powiem szczerze, nie wiem jak można robić takie sesje...mam 35lat i trochę kobiet w życiu widziałem, skąpo ubranych i rozebranych również więc w zasadzie nie powinienem mieć problemów a tam byłem stremowany jak uczniak ( w rzeczywistości nim byłem )
    Tak więc pewnie gdyby nie Emilka byłoby jeszcze gorzej. Ale coś tam porobiłem, jak na pierwszy raz chyba źle nie jest? Poza tym rzeczywiście jest pewnie inaczej jak za plecami nie skacze na Ciebie inny fotograf a reszta grupy patrzy...nawet w podstawówce nie lubiłem odpowiadać przy całej klasie.
    No i wiecie...ja jestem z tych co muszą potrzymać za rękę, trochę się zakochać itd...starej daty i ze starej szkoły uwodzenia....inaczej się krępuję.
    Tak więc chciałbym jeszcze raz podziękować Emilce za sesję i Tomkowi za wskazówki ( niestety do kilku się nie zastosowałem i stąd bywa że Emilka ma półki "rosnące z głowy" albo jest lekko ucięta...
    Tak czy inaczej kolejne doświadczenie.

Willow - światło zasugerowane przez Tomka ale świadomie je sobie modyfikowałem jak miałem za Ciemno lub za jasno...na tyle już liznąłem tematu na warsztatach z Henselem

to rozgrzewka ale nie spodziewajcie się że będzie striptease...

muszę tylko odnaleźć się w czymś co mi zrobi z Rawów jpegi z E-510.

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    piękna zgrabna kobieta

pozdrawiam

było jak mówisz - 2-3 osoby ale u mnie i tak brak większego kontaktu wynikał z oniesmielenia
    Powiem szczerze, nie wiem jak można robić takie sesje...mam 35lat i trochę kobiet w życiu widziałem, skąpo ubranych i rozebranych również więc w zasadzie nie powinienem mieć problemów a tam byłem stremowany jak uczniak ( w rzeczywistości nim byłem )
    Tak więc pewnie gdyby nie Emilka byłoby jeszcze gorzej. Ale coś tam porobiłem, jak na pierwszy raz chyba źle nie jest? Poza tym rzeczywiście jest pewnie inaczej jak za plecami nie skacze na Ciebie inny fotograf a reszta grupy patrzy...nawet w podstawówce nie lubiłem odpowiadać przy całej klasie.
    No i wiecie...ja jestem z tych co muszą potrzymać za rękę, trochę się zakochać itd...starej daty i ze starej szkoły uwodzenia....inaczej się krępuję.
    Tak więc chciałbym jeszcze raz podziękować Emilce za sesję i Tomkowi za wskazówki ( niestety do kilku się nie zastosowałem i stąd bywa że Emilka ma półki "rosnące z głowy" albo jest lekko ucięta...
    Tak czy inaczej kolejne doświadczenie.

Willow - światło zasugerowane przez Tomka ale świadomie je sobie modyfikowałem jak miałem za Ciemno lub za jasno...na tyle już liznąłem tematu na warsztatach z Henselem
    na własnej skórze poznałeś że to nie jest łatwy kawałek chleba co?
    Pytałem o światło bo nie ukrywam ze to tutaj mi nie leży totalnie No ale jak na początkującego to jest ok, ale jak na wykładowcę to porażka
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

na własnej skórze poznałeś że to nie jest łatwy kawałek chleba co?
    Pytałem o światło bo nie ukrywam ze to tutaj mi nie leży totalnie No ale jak na początkującego to jest ok, ale jak na wykładowcę to porażka
    rozpisz się o co chodzi bom chłonny wiedzy w tym temacie - czego brakuje temu światełku???na Tomka zwalić nie mogę bo tylko zasugerował ustawienia a potem to już tłum przestawiał i światła i modelkę a ja nastawy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Lessie, rozumiem tremę

W lutym byłem na warsztatach Sigmy, gdzie do "obcykania" była ex-miss Polonia, Joanna - nazwiska nie pomnę.
    Że to była Miss Polonia dowiedziałem się po fakcie, więc podczas warsztatów nie miało to znaczenia. Dla mnie była to po prostu modelka.

Naprawdę nieprzyjemnie się robiło, gdy jednocześnie do robienia zdjęć rzuciło się kilku wyposzczonych samców. Że wyposzczeni, to wnioskuje po zapale z jakim się rzucili do robienia zdjęć i jak jeden przez drugiego próbował zwrócić na siebie uwagę.
    Oczywiście każdy chciał być profesjonalistą i nawiązać kontakt z modelką. Wyszedł z tego chaos podlany cyrkiem i kabaretem.

Sytuacja był o tyle niefajna, że o ile osobiście kocham robić portrety to tam nie było praktycznie takiej szansy. Można było strzelić sobie kontrolnie kilka razy, ale o czymś bardziej konkretnym w ogóle nie było mowy.

Tak więc jesteś usprawiedliwiony

A zdjęcia jak na takie warunki są fajne.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia