Proszę o uwagi. Wiem że na forum jest kilku ludzi zawodowo zajmujących się tematem, więce może jakieś cenne wskazówki...?
Z góry dziękuję :)
Wersja do druku
Proszę o uwagi. Wiem że na forum jest kilku ludzi zawodowo zajmujących się tematem, więce może jakieś cenne wskazówki...?
Z góry dziękuję :)
ciemno i wstrętne cienie z tyłu. Trzeba było walczyć na większym ISO i lampka 45 st w górę z założoną mydelniczką. Byłoby lepiej.
tak jak mówi Luc iso 800 do tego lampa z jakimś softem lub do góry z odbiciem od jakiejś kartki.
Błysk na druga lub pierwszą kurtynę czas od 1/40-1/60 no chyba ,że ktoś sie ostro rusza i powinno być gitarka .
ISO 800 - nie będzie za dużo szumów ? tu miałem miejscami 400 i musialem odszumiać
Jak patrze masz e 330 .Cytat:
Zamieszczone przez rafrog
przy e 300 to tak miał duże szumy . Robiłem ostatniio w kościele na iso 800 i zyletka zdjęcia bez szumów . super wyszły
Maxymalne iso (800), pelna lub prawie pelna dziura (3,5), mocna lampa w sufit (fl 50)
i efekty....
Ciemnosc ciemnoscia, ale te zdjecia, Rafrog, kompozycyjnie leza. Fragmenty dzieci, skrawki glow, jakies dziecko wcisniete w krawedz kadru a raczki mu odpadly, bo migawka odciela...
Oczywiste jednak, ze bledow sie mase popelnia, gdy jest to ktorys z pierwszych razow. Ja w zeszlym roku lepiej sie nie popisalem slub focac.
Z wyzszym ISO koledzy dobrze podpowiadaja. Czy lampa konieczna, to zalezy od tego ile swiatla bylo w kosciele.
tak jak Tymin i Eddi mówią , ztym ,ze jesli lampa w góre pod warunkiem ,że sufit jest blisko .
Ale Tymina foty no niebo .wszystko widać
w fotach Tymina dałbym jeszcze białą karteczkę za lampę, żeby trochę światła skierować też bezpośrednio na twarze.
Foty tymin3 sa OK. Nie zapominajmy ze to nie studio. To jest live. Karteczke zdecydowanie zastąpi w tym wypadku PS.