Witam wszystkich. Mam pytania odnośnie E-330
Na początek witam wszystkich.
Posiadam Olmpusa 740 UZ. On mi za bardzo już nie wystarcza. Napaliłam się trochę na Olympusa E-330. Siedzę i czytam opinie już chyba od tygodnia:-) Nadmienię, że wszystkie opinie dotyczące niskiej jakości aparatów typu Panasonic, Fuji itp przeczytałam. Oczywiście nie każdy tak sądzi ale głównie piszecie o tym, że to bardziej zabawki. Mam więc dylemat ponieważ w to uwierzyłam i znalazłam tę stronę:
porównanie zdjęć różnych aparatów
Przyznam, że nie wiem co o tym sądzić ponieważ wrzuciłam do porównania E-330 i np. Panasonic FZ50. Nie wiem co o tym sądzić bo nie wiem czy mniej ostre fotki z E-330 to dobrze czy to źle? Tzn. optymista powiedziałby, że E-330 robi bardziej miękkie fotki:-) A z tego co pamiętam, to pare osób tutaj na forum nie miało dobrego zdania o FZ50. Wrzuciłam więc do porównania bodajże Fuji E900 i to samo, bardziej ostre.
Pocieszcie mnie jakoś albo przyznajcie wady E-330, zdaje się na Was drodzy użytkownicy bo wiem że jesteście dobrzy:-)
Pytanie następne i ogólne, czy poczuję różnicę lub jakiś dyskomfort po przesiadce z 740 na E-330? Mam tu na myśli wyświetlacz ewentualnie jakaś fajną rzecz której nie ma E-330. Zdaję sobie sprawę, że E-330 ma mnóstwo lepszych rozwiązań no ale czasem coś dziwnego się zdarza jak ten wyświetlacz. Z drugiej strony podobno to mity.
Prawdą jest, że każde forum skłania się ku jednej marce ale byłam na forum Fuji i tam jednak tego E-330 zachwalali nie tylko pod względem małych zaszumień. W wiekszości rozmawiali jednak o Fuji:-)
Proszę o pomoc, bo od fotografowania bardziej kocham tylko 8 sekundową przyjemność:-) i szczerze mówiąc chcę dobrze wybrać aparat. Zasłużyłam po tej 740 na lepszy:-)