Od dzis w jednym wątku sie postaram.
Pierwsze z kilku. Podswietlilem lampka rowerowa :)
Jasnosc/Ciemnosc wyzylowana na moim monitorze, takze moze sie zdarzyc, ze komus bedzie za ciemno.
Wersja do druku
Od dzis w jednym wątku sie postaram.
Pierwsze z kilku. Podswietlilem lampka rowerowa :)
Jasnosc/Ciemnosc wyzylowana na moim monitorze, takze moze sie zdarzyc, ze komus bedzie za ciemno.
faktycznie troche ciemno, ale to znowu przez to ze ja wole sciemniony monitor... ;-) poza tym fajne zdjecie, szkoda ze tak centralnie...
Fajne choć ciutke za ciemne i jak dla mnie to twarz mogła by być większa w sensie za dużo tła. Ale klimat jak najbardziej fajny.
Pozdrawiam.
no ciekawe ciekawe zachecam do dalszych prob ;]
Pozdrawiam
Znowu ciekawe zdjęcie, próbowałeś może z lampką skierowaną nieco wyżej na twarz modelki? Wydaje mi się, że korzystniej byłoby pokazać trochę więcej twarzy (szczególnie oczy) kosztem szyi. Ale to tylko moje widzimisię :)
Pozdrawiam
Troche bym czerni usunal narzedziem CROP. Co do swiatla, to wciaz jestem pod wrazeniem. Po kazdym zdjeciu powinienes zrobic krotkiego tutoriala poprzez namalowanie w paincie trzech widokow 3D gdzie stal aparat, gdzie obiekt a gdzie swiatlo, i najlepiej zdjecie zmontowanego zrodla swiatla (czarne kurtynki, itp itd.) Byloby super,
Tutorial? Moze raczej mala rada: latarka w dlon i troche zabawy. :)Cytat:
Zamieszczone przez vodnik
Tu akurat lampke trzymalem w rece, manewrowanie na statywie byloby troche ograniczajace. Lampka rowerowa jaka jest, kazdy wie. Nie stosowalem kurtynek, poprostu aparat, lampka i kolezanka :)
Zdjecie kartonikow postaram sie zrobic.
Pan moderator Vodnik zapoczatkowal serie z ladniejszymi polowkami wiec dorzuce cos do tematu.
Zdjecie uzyskane pradawnymi metodami fotografii (tzn. zostalo
naswietlone na czarnobialej kliszy swiatloczulej produkcji Ilforda,
wywolane w chemii Agfy, oraz powiekszone na powiekszalniku) :)
Digitalizacja obrazu zostala przeprowadzona skanerem Epson 660.
Wsjo.
@Kr4nkEd bardzo dobre zdjecie. Dodatkowy klimat daje zastosowane ziarno. Kadr nie jest banalny. Calos robi wrazenie zdjecia reportazowego.
Bardzo mi sie podoba. Niezly klimacik panuje na fotce.... Ziarno the best.... POZDRAWIAM