Od dzis w jednym wątku sie postaram.
Pierwsze z kilku. Podswietlilem lampka rowerowa![]()
Jasnosc/Ciemnosc wyzylowana na moim monitorze, takze moze sie zdarzyc, ze komus bedzie za ciemno.
Od dzis w jednym wątku sie postaram.
Pierwsze z kilku. Podswietlilem lampka rowerowa![]()
Jasnosc/Ciemnosc wyzylowana na moim monitorze, takze moze sie zdarzyc, ze komus bedzie za ciemno.
| C4000 @ Velbon Sherpa 600n |
| SIGMA EF-500 Super @ flash socket - jack 2.5mm (modified by me) |
faktycznie troche ciemno, ale to znowu przez to ze ja wole sciemniony monitor...poza tym fajne zdjecie, szkoda ze tak centralnie...
Fajne choć ciutke za ciemne i jak dla mnie to twarz mogła by być większa w sensie za dużo tła. Ale klimat jak najbardziej fajny.
Pozdrawiam.
mente et malleo
no ciekawe ciekawe zachecam do dalszych prob ;]
Pozdrawiam
Znowu ciekawe zdjęcie, próbowałeś może z lampką skierowaną nieco wyżej na twarz modelki? Wydaje mi się, że korzystniej byłoby pokazać trochę więcej twarzy (szczególnie oczy) kosztem szyi. Ale to tylko moje widzimisię![]()
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
Troche bym czerni usunal narzedziem CROP. Co do swiatla, to wciaz jestem pod wrazeniem. Po kazdym zdjeciu powinienes zrobic krotkiego tutoriala poprzez namalowanie w paincie trzech widokow 3D gdzie stal aparat, gdzie obiekt a gdzie swiatlo, i najlepiej zdjecie zmontowanego zrodla swiatla (czarne kurtynki, itp itd.) Byloby super,
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Tutorial? Moze raczej mala rada: latarka w dlon i troche zabawy.Zamieszczone przez vodnik
Tu akurat lampke trzymalem w rece, manewrowanie na statywie byloby troche ograniczajace. Lampka rowerowa jaka jest, kazdy wie. Nie stosowalem kurtynek, poprostu aparat, lampka i kolezanka
Zdjecie kartonikow postaram sie zrobic.
Pan moderator Vodnik zapoczatkowal serie z ladniejszymi polowkami wiec dorzuce cos do tematu.
Zdjecie uzyskane pradawnymi metodami fotografii (tzn. zostalo
naswietlone na czarnobialej kliszy swiatloczulej produkcji Ilforda,
wywolane w chemii Agfy, oraz powiekszone na powiekszalniku)
Digitalizacja obrazu zostala przeprowadzona skanerem Epson 660.
Wsjo.
@Kr4nkEd bardzo dobre zdjecie. Dodatkowy klimat daje zastosowane ziarno. Kadr nie jest banalny. Calos robi wrazenie zdjecia reportazowego.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Bardzo mi sie podoba. Niezly klimacik panuje na fotce.... Ziarno the best.... POZDRAWIAM
Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek