U Ciebie jak zwykle jest fajny zwierzyniec :)
Wersja do druku
U Ciebie jak zwykle jest fajny zwierzyniec :)
Ogólnie grupa pięciu gepardów to anomalia. Wszystkie koty, za wyjątkiem lwów to samotniki, polujące w pojedynkę na mniejsze antylopy. Rzadko zdarza się grupa 2-3 gepardów (najczęściej rodzeństwo) i w takie grupy łączą się tylko samce. Koalicja 5 gepardów, i to nie spokrewnionych ze sobą, to ewenement, który wzbudza zainteresowanie fotografów i naukowców przyjeżdżających specjalnie aby móc zaobserwować to zjawisko.
Dzięki - emocje są. Obserwacja ich przygotowania do polowania, które trwa kilka godzin, jest już bardzo ciekawa a sam atak, a następnie próba obalenia zdobyczy, to zaledwie kilka minut ale wtedy adrenalina jest podkręcona na maksa.Dziękuję. W samej Masaj Marze byłem 8 dni.
Dzięki :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
274. Młode kotawca sawannowego (Chlorocebus pygerythrus) jest karmione piersią przez matkę do 6tego miesiąca życia.
Załącznik 232233
przecudne to ostatnie
z resztą jak każde inne w tym wątku :)
cudnie się tu zagląda a ta ostatnia scena - czapki z głów :)
Ostatnia fotka rekordowa, pod każdym względem przecudna.
TJ
Dziękuję za miłe słowa...
Oj, można. Spędzony tam czas był bardzo intensywny...
275. Ciężarna surykatka wypoczywa po pracowitym dniu, na szczycie kopca, w którym ma norę, łapiąc ciepło ostatnich promieni zachodzącego słońca.
Załącznik 232267
Podziwiałem i przy okazji pouczyłem się w temacie kolorystyki. Fotografia małpki swym urokiem zauroczyła mnie, atakujące gepardy a szczególnie ten co od tyłu nie nie napiszę, wygrzewająca się surykatka pełna czujności i uroku. Przeciekawy wątek do którego głodny wrażeń wracam.
Też super ale po poprzednich malpkach poprzeczkę sobie zawiesiłem prze wysoko
@Wiejo, @gulasz dziękuję
276. Dwóch członków rodziny mangusteczki karłowatej (Helogale parvula), która zajęła opuszczoną termitierę na swój dom, przygląda się z zaciekawieniem dziwnej istocie, która zrobiła im to zdjęcie. Linyanti, Botswana
Załącznik 232306