Wiejo'wi to flaszkę wisisz jako tamtien za tytuł. ;)
Wersja do druku
Wiejo'wi to flaszkę wisisz jako tamtien za tytuł. ;)
Dzięki za komentarze.
Może kiedyś... Jestem mocno krytyczny w stosunku do swoich zdjęć, cały czas buduję portfolio. Jak już zbuduję takie, który uznam za porządne, wtedy pewnie pomyślę o jakiejś wystawie.
Racja. Wiejo, na najbliższym zjeździe masz u mnie browara. Powiesiłem to zdjęcie w kilku miejscach w necie właśnie z Twoim tytułem. :wink:
Tymczasem kolejna fota. Na tego gościa (tyłem na focie) w stroju krakowskim sprzedającego gwizdki - kogutki poluję już od dawna. I jakieś fatum wisi nad tym tematem. Zrobiłem mu już chyba z 7 razy foty i żadna nie wyszła dobrze. :roll: Albo ostrość poszła w kosmos, albo kadr przestrzeliłem.
972
Ta też nie wyszła...
Ni gwizdków nie widać, ni sytuacja nie jest jasna - w sumie ze zdjecia wynika, ze to kobieta sprzedaje coś.
971 świetne ujęcie .
Apetyczne te kolorki ostatnie i nie tylko precle;-
W Twoich fotkach obok homo są także inni ważni aktorzy, niedoceniani. Tak zwani aktorzy drugiego planu, owe pieski i ich minki i spojrzenia
Pozdrawiam
Dzięki za komentsy. Kolejna fota:
973
Dziwna perspektywa, czy ten facet klęczy na chodniku?
No i ta mina:
- Ciężko, coraz gorzej a ja gram i pieprzyć to...
Dzięki za komentarz. Kolejna fota, pstryknięta wczoraj:
974
Zdj.974
- ciekawe,tak mi się kojarzy,że postacie w tle,to zmaterializowane myśli starszej pani,pogrążonej w chwilowej zadumie o przeszłości,teraźniejszości a może przyszłości ...?
ostatnie mi bardzo siedzi - Pani Pogodna ;)
Ostatnie bradzo mi się podoba.
974. Wielki brat patrzy, widzi wszystko i wszędzie.
Za ostanie lubię Cię :)
974! Mocne :D Bardzo udany kadr.
Już trochę wszystkie nudziły, ostatnie ostro pobudziło!
Świetne zdjęcie!
Pzdr
974- bardzo ciekawa focia...tylko brakuje mi 2 oka.
pozdrawiam ;)
972- niby kadr nie pobudza ale jest bardzo dynamiczny jeżeli chodzi o zatrzymaną sytuację. Jak dla mnie jest taki wielowątkowy. 973- to przerysowanie uwypukliło mimikę grającego i myśle, że jak bardziej harmonię rozciągnie to będzie wydatniejsza. 974- bardzo piękny psychologiczny kadr. Postać i twarz kobiety aż się prosi o interpretację. Odnośnie tytułu to Twoja zasługa bo Twoje zdjęcie tak zadziałało na moją interpretację. Bardzo się cieszę, że przydało się. Browar nie zajc nie ucieknie.
Dzięki za komentarze. Kolejne foty:
975
976
Pierwsza raczej typowa ale na drugiej faceci mają takie grobowe miny jakby strajkowali ;)
- Stoimy tu wszyscy murem i naszego zakładu ruszyć nie damy!
Jestem twoim wielbicielem.
Fotki super.
Szkoda, że nie jesteś kobietą. :wink:
Dzięki za komentarze. Kolejna fota:
977
977. Dla mnie klimat jak z filmów w latach 60-tych
Kolejna fota:
978
975- trębacz tak bez emocji mi podszedł, 976- to już jest niespotykany widok z atrakcjami na spacerniaku, 977- bardzo fajne i spojrzenie dziewczyny z witryny intryguje, 978- kojarzy mi się z przełamywaniem nieufności.
977 bardzo.
978. Niestety nie porywa niczym. Jak nie twoje, ani kadru, ani tematu.
Myślę że od zdjęcia 971 (skądinąd b. udanego) większość zdjeć jakie ostatnio publikujesz można by określim gurnolotnie jako "dotykające ważnych problemów społecznych". Mniej w nich zabawy w kadrowaniu, chwytaniu chwil, więcej zaś zadumy.
prosze o:
1. wiecej w typie 977
2. mniej 975
3. i najmniej 976 i 978
...jesli moge...:)
Krzysiek nie przesadzaj. Kadr jest ok. Temat nie porywa.
Dzięki za komentsy. Kolejna fota:
979
Muza z plakatu motywuje gitarowego mena. Fajne fotograficzne skojarzenie.
muza raczej patrzy, co robic z rekami. swoich najwyrazniej sie wstydzi, albo co..:)
979. Bardzo fajne zestawienie gościa z panią z plakatu.
Takie mi się skojarzenie nasunęło, że facio już niemłody i tak sobie gitarką próbuje grosik zarobić, a na przykład za 50 lat na rynku będzie siedział dziadzio z czarnym ricochem i ludziska będą sobie przychodzić robić z nim zdjęcia (tak jak teraz temu z gitarą). Tyle że wtedy model nie będzie tego musiał robić za kasę, ale dla wspomnień i satysfakcji, bo streeta już dobrego nie zrobi bo wszyscy z daleka go będą rozpoznawać :grin:
Ten proces to nawet już się rozpoczął - ostatnio ktoś nań zapolował... :cool:
Rafał, 974 i 979 - mistrzostwo świata i cały stadion oklasków. Majstersztyk.
Fajnie, że to ostatnie w kolorze.
979 zacne...
Rafał,
979 - jestes mocny w portrecie krótkoogniskowym, bardzo mocny. Foteczka urzeka emocjami, autentyzmem, dynamiką kompozycji - łuk podparty gitarą, twarz na linii łuku, zmęczenie ściera się z elegancją nadokiennego sklepienia. Oblicze pokorne, oczekujące, przymilające się, harmonijnie wplecione w kompozycję zarobkujące dłonie, rozwichrzenie drutów pod łukiem. Cała uwaga skupia się na twarzy grajka oraz trochę na anielicy szkoda że bez pokazanych dłoni.
Pzdr, TJ
Dzięki za komentarze. Tadeuszu, dawno Cię u nas nie było. Brakuje Twoich rozbudowanych, przemyślanych komentarzy. Na szczęście Wiejo godnie Cię zastępuję. :wink:
Kolejna fota:
980