Odp: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie
Wow, wow ale Was przybyło kiedy mnie nie było :). Jestem w ciężkim szoku i spadłem z fotela. Następnym razem jak wpadniecie i mnie nie będzie to pamiętajcie, że jak wejdziecie do kuchni to elektryczny młynek do kawy stoi po lewej stronie w głębi kuchni (kawa przeważnie w nim jest, tylko wcisnąć przycisk i namielić), czajnik macie po prawej od młynka. Kubki są zaraz jak wejdziecie do kuchni po lewej i łyżeczki też tam znajdziecie, cukier stoi przy młynku. Więc wiecie, jakby co to się obsłużcie gdyby mnie nie było :)
Szczególnie miło widzieć osoby, których 100 lat tu nie widziałem :)
No i miło, że moje wyfocinowe IR'ki jakoś Wam przypadły do gustu bo poprzednicy mnie zrąbali hihi :). Fakt, że Helios mnie zawiódł bo w zeszłym roku sprawował się lepiej ale chyba w zeszłym roku użyłem innego bo ten od tych IRenek jest 1,8 a ja wtedy używałem 2,0 albo 1,9. Kit całkiem dobrze sobie radzi z filtrem IR i ma ten plus pod postacią AF, który przy słonecznej pogodzie sam łapie ostrość ale sporo zaciemnia górne rogi a szczególnie prawy - być może to wina przejściówki z 37 na 52. Muszę jeszcze wypróbować OM'owe Zuiko 50mm 1,8. Co do IR'enek z przed dwóch tygodni chciałem je teraz powtórzyć w sobotę ale poprzestawiali wszystkie sprzęty oprócz przyczepy i stały teraz w mało interesujących miejscach a wielka szkoda. No ja napisał Jarek jak już mogę robić foty IR w tej niskobudżetowej formie to tylko wtedy kiedy jest słonecznie bo inaczej kaszka, kaszunia :)
Sawa to są moje początki i próby z przyczepionym aparatem do drzwi więc sporo przede mną nauki i nowych problemów ale mam nadzieję, że za każdym razem będzie lepiej. Wyjechałbym z tak doczepionym aparatem na ulicę miasta ale muszę najpierw pomyśleć nad jakimś lepszym zabezpieczeniem :)
Wracając do IRenek to chodzi mi po głowie doczepić filtr kiedy aparat będzie doczepiony do drzwi, tylko problem jest taki, że czym większa przysłona tym większe szumy wyłażą a przysłona musi mieć jakąś większą wartość aby koło, błotnik wychodziły w miarę ostro i pewna wartość otoczenia przed samochodem bo reszta i tak wychodzi rozmazana od prędkości :). Będzie się kombinować :)
Maciek chodzi mi teraz po głowie doczepić aparat na masce i walnąć sobie autoportret w czasie jazdy tylko znowu mam problem bo maska Xsary Picasso szybko opada w dół :)
W mordę jeża same problemy :). Ale problemy są od tego aby je rozwiązywać :)
1 załącznik(ów)
459. No to czas na jakiegoś psychicznie chorego HDR'a z totalnym oczopląsem :D. 3 kadry i każdy lekko przesunięty co by tło się rozjechało :D
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1372285455
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Wow, wow ale Was przybyło kiedy mnie nie było :). Jestem w ciężkim szoku i spadłem z fotela. Następnym razem jak wpadniecie i mnie nie będzie to pamiętajcie, że jak wejdziecie do kuchni to elektryczny młynek do kawy stoi po lewej stronie w głębi kuchni (kawa przeważnie w nim jest, tylko wcisnąć przycisk i namielić), czajnik macie po prawej od młynka. Kubki są zaraz jak wejdziecie do kuchni po lewej i łyżeczki też tam znajdziecie, cukier stoi przy młynku. Więc wiecie, jakby co to się obsłużcie gdyby mnie nie było :)
A mleko masz? Bo ja z mlekiem piję.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
A mleko masz? Bo ja z mlekiem piję.
Obok młynka jest lodówka i przeważnie mleko jest i zwykłe i do kawusi :)
To luz :D Będę częściej wpadał ;)
Spoko ale nie pytaj o drogę do barku :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Spoko ale nie pytaj o drogę do barku :)
Z drogą do barku to chyba każdy sam sobie poradzi :)
Gorzej może być z powrotem...
Pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Z drogą do barku to chyba każdy sam sobie poradzi :)
Gorzej może być z powrotem...
Pozdr
Ja tylko ostrzegam bo żona dla niepoznaki wstawiła do barku kilka butelek z kretem w środku zamiast alkoholu......., taka butelkowa odmiana rosyjskiej ruletki. Ja to ja ale gości nie chce mieć na sumieniu :D
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
459. No to czas na jakiegoś psychicznie chorego HDR'a z totalnym oczopląsem :D. 3 kadry i każdy lekko przesunięty co by tło się rozjechało :D
się podoba :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Obok młynka jest lodówka i przeważnie mleko jest i zwykłe i do kawusi :)
to dobrze bo ja też potrzebuję mleka
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Ja tylko ostrzegam bo żona dla niepoznaki wstawiła do barku kilka butelek z kretem w środku zamiast alkoholu......., taka butelkowa odmiana rosyjskiej ruletki. Ja to ja ale gości nie chce mieć na sumieniu :D
poradzimy sobie i z tym, w końcu gdzie diabeł nie może to... baba przyjdzie :-P
No faktycznie taki trochę psychodeliczny ;-)