Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
hehehe... spokojnie... jeszcze nie dochodzi a usprawnia...
"Narzedz"do dochodzenia usprawnia???
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Usprawnia komputer... nowa karta graficzna (nie pytajcie jaka bo nie mam pojęcia... on twierdzi że ok)! Nowy system i programy graficzne... :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Nowy system i programy graficzne... :D
Tylko, żeby o Gimpie nie zapomniał! ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
jasne!
No i Powiedz, że zamiast kwiatków i wina "ty PS'a daj mi luby", czy jaki on tam jest.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
czy jaki on tam jest.
No toz pisala,ze usprawniajaco dochodzacy jest teraz
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
A co do zdjęcie... trzeba je było obrócić o 0.4 stopnia w prawo. Snapseed, funkcja "Straighten angle". Jest tam gęsta siatka by nie walnąć się za mocno z obracaniem. A 0.4 stopnia wyszło mi z pomiaru w przeglądarce FastStone.
Przy okazji. Komputer prędzej czy później się przyda. Ale nie widzę jeszcze potrzeby by bawić się w jakąś głębszą korektę obrazu. Jeszcze trzeba wyszlifować podstawy.
Aptekarz z Pana....
Z ostatnim zdaniem o podstawach się zgadzam.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Saboor, wiesz co ja myślę :)... Zmiana narzędzia tu nic nie pomoże. Tu omawiane są często rzeczy, które nie wychodzą poza operowanie aparatem i dodanie lub ujęcie lokalnie ekspozycji tudzież kontrastu i lekkie obrócenie.
/.../
A ja bym zapytał czy rozpocząć używać sensownie tych wszystkich dobrodziejstw, które posiada aparat.
Przy okazji. Komputer prędzej czy później się przyda. Ale nie widzę jeszcze potrzeby by bawić się w jakąś głębszą korektę obrazu. Jeszcze trzeba wyszlifować podstawy.
Wiem,
Co do drugiego akapitu:
poznanie zastosowań funkcji aparatu i podstaw optyki to 50% sukcesu.
To o czym nie raz gadaliśmy każdy soft typu: LR, Gimp, PS czy inna cholera i jego narzędzia da się przełożyć
na te z ciemni nie? A w czasie tylko kliszaków więcej wiedzy człek zdobywał dotyczącej optyki, światła, i aparatu
niż tricków stosowanych przez guru ciemni i powiększalnika.
Beata teraz będziemy Ci truć co i jak z aparatem, Cobyś nie musiała tyle mordować zdjęć.
Ostatni akapit:
Jak Napisałeś się przyda choćby ze względu na komfort pracy(tablet to masakra).