eee no jednak ceną to troszkę nawet od 7-14 odstaje ;pCytat:
Zamieszczone przez The z00m
Wersja do druku
eee no jednak ceną to troszkę nawet od 7-14 odstaje ;pCytat:
jeśli chcę czegoś użyć na papier A4 i więcej (tak ostatnio robię) to nie użyłbym ISO1600/3200 tak czy inaczej - to dla mnie raczej kwestia złapania chwili na pamiątkę. Coś na zasadzie "normalnie bym nie zrobił ale ponieważ mam ludzkie ISO 3200 to zrobię".Cytat:
Ale ja jestem z innej bajki bo nie chodzę po koncertach, tetrach itp, robiąc foty i wołając je potem na papier.
Odnoszę się tylko do kwestii wyglądu tych obrazków z linka. Są po prostu w rozsądnej wielkości internetowej ( ja nienawidzę przesuwania po ekranie ogromnych obrazów) i wyglądają ładnie, powiedziałbym nawet bardzo ładnie. Tyle.
Żałuję że póki co nie mogę sobie pozwolić na E-3 bo miałbym sporo problemów z głowy ( drżącą rękę, szybkość serii, prędkość zapisu, pojemność bufora i gładki obraz do ISO 400 włącznie ). Ale zacząłem od szklarni i tkwię w tym postanowieniu. Jak zgromadzę interesujące mnie elementy przyjdzie czas na E-3. A może już wtedy E-5???? :roll:
No chyba że wezmę na raty...zobaczymy.
Wtedy to już będę miał pełnię szczęścia
Test po hiszpańsku
Ciekawe filmiki, są też i E410-E510
Ciekawy test , tylko szkoda , że bez gripa . Fajną miał koszulkę. :D
Eeee co Ty? Chyba, że jak robin102 wybierzesz najdroższą ofertę na rynku ;-) EF 14/2.8 L II USM kosztuje w e-cyfrowe niecałe 5200zł e-cyfroweCytat:
Zamieszczone przez grizz
Coś mi się wydaje, że mógłbyś zapodać fotkę w formacie A4 z E-3 zrobioną na ISO3200 i też byłbyś zadowolony.Cytat:
Zamieszczone przez lessie
mea culpaCytat:
Różnica w naświetleniu polega na tym, że stare (a 5D się do nich zalicza) Canony podbijały iso o 1/4 w stosunku do ustawionej i zapisanej w EXIF wartości. W związku z tym zdjęcia z 5D sa zdecydowanie jaśniejsze ponieważ prz ustawieniu ISO1000 (przykładowo) ma on załączone ISO1250, natomiast Olek ma nadal ISO1000.Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
dzemski nowe olki (410) mają odwrotnie niż canony - wyświetlają 1600 a są skuteczne jak 1250 ( http://www.dpreview.com/reviews/olympuse410/page16.asp )
E-3 może też tak ma?
przecież to było już tłumaczone...Cytat:
Zamieszczone przez blady
A o co chodzi? Co tu trzeba tłumaczyć?Cytat:
Zamieszczone przez grizz