miesiac po premierze, niektorzy juz nawet macali i sa pod wrazeniem (ja jestem), a pitolenie dalej odchodzi... niesamowite :roll:
Wersja do druku
miesiac po premierze, niektorzy juz nawet macali i sa pod wrazeniem (ja jestem), a pitolenie dalej odchodzi... niesamowite :roll:
No zobacz, niektórzy macali i są zachwyceni opakowaniem ale nie zawartością. A inni bagatelizują, i jedno i drugie. Niesamowite jak może być różne podejście do wiary. :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Dag
przykłady cd...
http://forums.dpreview.com/forums/re...5634407&page=1
pafcio - prawdaż, prawdaż ;)
blady ja to widze tak: czekam na aparat bo jest mi z jakiegos powodu potrzebny lepszy, jest premiera, pojawiaja sie sample, ide pomacac, jeszcze tylko wtyczka od adobe (albo inne uaktualnienie programu ktorego uzywam i znam) i juz wiem wszystko
potem kupuje to cudo i ciesze sie ze mam kieszen lzejsza albo stwierdzam ze to smiec, uciekam do konkurencji i tez ciesze sie z lekkosci kieszeni
tutaj odchodza uniesienia od stanow euforycznych do niemal zbiorowego samobojstwa, przy tym jeszcze wypominanki kto ma ile kasy i ile ludzi kupi sprzet
chcialo by sie poczytac merytoryczna dyskusje a tu ciezko, bo ktos gdzies zobaczyl szum na iso1600 po czym wstawia obrazek 800x600
Teraz ja napiszę, że przyznaję racje.Cytat:
Zamieszczone przez Dag
Zawsze można "badziew" sprzedać, wiadomo że ze stratą. Ale lepiej pozbyć się ciężaru zanim się w kompleksy wpadnie :mrgreen: :mrgreen:
Mam zamówiony 50-200SWD i następny w kolejce będzie E-3, czy będzie kosztował 5tyś. czy 6tyś.
to ISO 3200 mnie rozłożyło na kolana....chciałbym żeby w moim E-1 takwyglądało 400 :roll: , no dobra - 800 :mrgreen:
Dokładnie....Cytat:
Zamieszczone przez Janko Muzykant
Ja powiem jeszcze jedno, jestem hobbysta (i nic więcej jak na razie), pewnie nie raz będę narzekać na E-3 w kontekście tego co oferuje konkurencja, ale nie jest powiedziane ze go nie kupie (w moim przypadku również pieniądze decydują o zakupie...a najtańszy zestaw FF wide angle 14mm no to trochę drogo by wyszedł jak na hobby)
Prawdopodobnie z lenistwa zostanę z 4/3 bo mam już wszystkie lupki jakie chciałem, wszystko mieści sie do jednej średniej wielkości torby.
Jak kiedyś będę zarabiać na foto to Olymp zostanie tylko jako travel-kit.
Jedno tylko mam Olympusowi za złe: wypuścił puszkę za 6 kafli i na tym kończy sie ścieżka kariery...na ten moment w tym systemie.
Wiesz przy zmniejszeniu fotki do tych rozmiarów... :roll: Ja jednak mam mocniejsze nogi bo trudniej osuwam się na kolana :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez lessie
ISO1600 i ISO3200 wyglądają nieźle. Mam tylko jedno "ale" do tych trybów. Nie wiem czy zauwazyliście, ale kiedy na fotkach występuje skóra, rude włosy, czy inne elementy w podobnych kolorach, aparat ma tendencję do robienia pomarańczowawych plam. Pewnie da się to przeskoczyć. Może to tez wina zapisu bezpośrednio w JPG, może w RAW tego nie ma. 'W związku z tym prośba do YxasorR, jakbyś mógł zrobić portret osoby w naturalnym oświetleniu w ISO1600 i ISO3200 w RAW i gdzieś wystawił, żeby można było sobie to ściągnąć, byłbym bardzo wdzięczny.
(nie zmieni to mojej decyzji o zakupie, ale chciałbym wiedzieć czy to wina JPGa czy tak ma matryca)
Z dwa tysiaki więcej i musiałbyś żyć bez zoomu, uszczelek itp. ;-) EF 14/2.8 L II USM z 5D ;-)Cytat:
Zamieszczone przez qbic
http://www.dpreview.com/news/0711/07...obeupdates.asp
jest update z adobe, teraz mozna rozlozyc rawy na czesci pierwsze